Saturday, November 9, 2013

Selongkar Yang Tidak Dijangka

Assalamualaikum wbt and hello people!

wow...!! Dah lama sangat tak update belog yang sangat bersawang ni. Nak nangis sebab macam dah tak ada masa sangat nak bebel panjang-panjang. Status kini : sedang menjalani latihan klinikal di Jabatan Fisioterapi, Hospital Selayang.ye anak-anak.. HOSPITAL SELAYANG!

Vas? Vas? Hospital Selayang? So, you always meet Dr Muszaphar Shukor and his wife, Dr. Halina?

Memang tak lah bro and girls. Aku ni terperuk menghadap patient kat jabatan and ward-ward tertentu. Agak-agak tersermpak, nanti aku make-up tebal-tebal pi ambik gambar dengan beliau berdua ye. heheheheheheheh:)

Marilah memulakan ceritera 'Selongkar Yang Tidak Dijangka'

Beberapa minggu yang lalu, ramai juga sedara mara aku belah Johor datang rumah. Well, actually ada wedding kat Titiwangsa. Banglo ceruk mana ntah mak pak aku bawa. Wedding dua pupu yang aku rasa macam jarang jumpa. macam kenal tak kenal je. Tak apalah. Hiraukan. The wedding is quite awesome sebab dua pupu aku tu kahwin dengan anak dara dato' mana ntah. Tapi macam orang-orang politik. Siap pengantin diarak naik Bentley extended version jadi limousine. Siap ada caterer pak engku. Caterer Pak Engku ye. Caterer time Dato' Siti kahwin tu tapi the food kurang yummy. Suka hati aku je kutuk makanan orang. Macam aku masak sedap. mwehehehhehehe.. Food Lover kan. Of course lah aku rasa setiap makanan and komen bla bla bla bla. Sampai dah balik rumah pun aku complaint the food x sedap. Itu x sedaplah. Itu sedaplah. Itu tak berapa masak sangat lah. Macam-macam lah.. Bab makanan ni aku very particular with the taste. Kalau tak sedap, mmg aku cakap x sedap. hahahahah!

okay okay. Lupakan pasal food and the wedding sebentar. Nak dijadikan cerita, tengah aku mencari tempat duduk, alih-alih nampak seseorang yang sangat-sangat aku kenali. Nak tegur macam takut tapi kalau tak tegur menyesal lak. Dengan beraninya, aku pun tegur lah.

Me : Izwan!
Izwan : eh? huh? eh! Puteri! 
Me : Woi! buat apa kat sini?
Izwan : Wedding anak cousin bapak aku.
Me : heh?????

Punyalah x puas hati. Aku duk tanyalah si Izwan ni macam-macam. Kesian dia. Siap aku eknalkan bapak dia kat abah, atok, umi n mak long. Atok tanyalah macam-macam kat bapak si Izwan ni. Rupa-rupanya orang kampung atok aku n sedara kitorang juga. Cuma agak jauh. Kalau diikutkan, abah and bapak izwan tu dua pupu. Aku n Izwan and pengantin lelaki tu pun sepupu sepapat gak lah. Unbelievable! Unbelievable!

Who is Izwan?

Izwan is my room mate's boyfriend. Azilah Aziz.


Inilah room mate kesayangan kita. Bukan setakat room mate. My classmate, coursemate, groupmate, bedmate. soulmate. segalam macam mate! Kitorg sentiasa bersama since semester 1. Kiranya dah 3 tahun kitorg kenal and rapat.  I Love You Azilah Aziz:*
Ni je yang mampu aku cari. Susah sangat nak cari gambar diorang berdua jek. Acah-acah private lah. hiks. sweet je diorg ni. Izwan yang gambar bawah tu ye. Makluman : Tu zaman izwan kurus. sekarang dah demok bam bam. Maaf izwan! maaf!

Terkejut! Serious terkejut! Dah 3 tahun diorg ni bersama and dah 3 tahun juga aku kenal room mate kesayangan ni. Barulah dapat tau yang aku ni sedara dengan izwan. Kecik aiiihh dunia. Sebab tu lah kesayangan kita yang sorang ni, Azilah Aziz, duk rindu2 kan kita. Kita pun duk rindu-rindukan dia. Buah hati pengarang jantung dia sedara kita. 

Buat room mate yang disayangi, 
Cepat-cepatlah kahwin dengan Izwan. Tak sabar nak jadi sedara awak! Tak sabar! Tak sabar! hehehehe :D Semoga jodoh korang panjang sebab nak sangat merasa awak jadi sedara kita. Btw, rindu awak sangat-sangat room mate! Love you. muaaaaahhh :*

Masing-masing excited. Masing-masing terharu. Hope, this friendship will remain forever. Amin.. :)


Have a nice day ahead dear friends, readers and followers:)






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)