Sunday, September 15, 2013

Trip To Kuantan

Kali ni nak bercerita pasal trip jek. Takde maknonyoo trip. Setakat jalan-jalan dalam Malaysia je lah. Den ni mana mampu nak holiday luar negaro! Belajar lagi kan. so, pandai-pandai save the budget. *tak sedar diri yang dah nak exam*. For the first trip after raya hari tu ialah Kuantan, Pahang. Memang Kuantan tak ada apa tapi teringin sangat nak tengok Kuantan. Maka si badan kecik comel ni pergilah ikut kawannya, Wan Asyilah W.Zaid aka Lala balik ke kampung halamannya di Kuantan. *tiket bas boleh tahan mahalnya!*


dalam bas sani yang agak macam siput. Lain kali jangan naik Sani ye walaupun 'Berhati-hati Di Jalan Raya'. Kematu punggung ang!!


Overall, takde kemana ye mak nom sekalian. Si lala ni bawa jalan-jalan shopping mall and Telok Cempedak jek! Lain kali kena paksa dia bawa pergi pantai-pantai or tempat bersejarah or museum. Aku ni kan peminat tegar pantai, air terjun, tempat bersejarah & pameran2 ni semua.

tempat pertama dituju. Berjaya Mall. Moga terus berjaya lah ye Berjaya Mall!
shopping, makan sushi and tengok wayang

Hari kedua pergi beraya rumah kawan lala.

Last day ke Telok Cempedak. Dah petang baru nak pergi ye anak-anak

kawan kepada adik. Curi dia dari KPTM

akak comel buat henna kat tangan kita and lala! wooooo.. suka2!

selfie. telok cempedak with love<3


Bukan setakat itu sahaja, kita and lala siap masak-masak lagi kat rumah & beraya sakan! makan banyak bak ang! Boleh gemok makan je kejenya..

pancake pelbagai bentuk. 

Bukan setakat pancake. Kitorg sempat buat ice cream goreng, chocolate cake and puding roti. Boleh kahwin dah kitorg ni. wuwuuuuuuuu~





NEXT TRIP------> BUKIT TINGGI, PAHANG!



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

2 comments:

Wanie Suhaini said...

pancake awak comeyl~ ^_^

D-SIM said...

keciknyaa pancake, comel -.-