Thursday, June 28, 2012

Festival Filem & Video Pelajar Malaysia Ke-9


23 Jun 2012.DATC, UiTM Shah Alam.
 FESTIVAL FILEM & VIDEO PELAJAR MALAYSIA KE-9

For the first time I attended this kind of event.
Ni semua gara-gara PM MDS JUN 2012 nak gather event angah ni.
Angah ialah pelajar Fac Filem, Teater & Animasi dan merupakan PM MDSJUN2012 jugak
kami pun menggedik datang event angah ni. hehehehehe

The program overall..eerrmm.. okay but byk sgt kesilapan yg ketara.
Big event and sgt sesak nafas kalau byk kesialapan-.-'
ARTIS RAMAI YANG DATANG----> motif sangat aku ni
ada lisa surihani, yusry KRU, edry KRU, Vaneeda Imram and her hubby, neelofa, farid kamil, fahrin ahmad, dina nazir, mawi, m.nasir

the girls and a boy? 
tangga
love them a lot<3

kau hado?

azwan ali letops

opening maybe

Datin Seri Rosmah masuk! Datin Seri Rosmah masuk!

M.NASIR!!

aku x igt nama mereka

yusry and lisa

Dina with her very awesome voice!

Sisters:)

bersama abang bajet artis, abg azam. HAHAHA. rindu nak berprogram dgn abg azam!

my another sister:)

theee retisss

woliaoooo.. nnti nak update overnight kami pulak!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, June 23, 2012

She left us and...

KEJAM! KEJAM! KEJAM! KENAPA KAU HADIR DALAM HIDUP KAMI KEMUDIAN KAU TINGGALKAN KAMI! KAU SEDAR TAK KEPUTUSAN YANG KAU BUAT TU SALAH? KAU TAU TAK YANG KAU BUAT KAMI SEMUA MENANGIS?! KENAPA KU SANGGUP MENGKHIANATI KAMI? KENAPA? KENAPA?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

apahal mata kau?? HAHA

Nora Syakira Azmi. shakey shakey..eh. Maaf nora. This ordinary girl going to SPA. Left physiotherapy:(
'statement' di atas adalah lakonan semata-mata. jangan terasa mak cik nora:p
Hilanglah lagi seorang keluarga physiotherapy.
Kuranglah lagi seorang Homieeesss. 

Nothing much to say. Sedih memang sedih tapi kalau itu keputusan dia, tiada siapa boleh halang melainkan dengan kuasa Allah SWT.

My dear Nora,
Walaupun tak berapa nak rapat dengan kau tapi...
Kau kawan pertama aku yang bernama 'NORA' 
Kau kawan gaduh aku
Kau kawan aku yang boleh aku ajak jalan-jalan 


REMEBER THESE!!!!
1. This is your second chance! Grab it and don't let it go
2. JAGA SOLAT! JAGA DIRI! JAGA MARUAH!
3.  All the best:) 
4. Cari pengalaman sebanyak mungkin kerana itu yang mengajar kau erti hidup
5. We all love you from the bottom till top and deeply in our heart.



Kau suka kutuk aku.Kau suka perli aku.Kau suka buat aku terasa
tapi aku kan kental. Aku tak heran semua tu sebab hati aku ada besi.. HAHAHAXD
chill lah mak cik. Hidup dan adat berkawan. Don't worry, aku tak terasa pun. NO OFFEND!XD
*sebab aku balas balik. hahahaha*

Sayang kau, Nora Syakira:) <3

p/s: silalah dengar lagu I've Got A Friend In Me---> lagu tema toy story tu:)



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, June 16, 2012

Tunangan orang sudah~

Love never end and always be there for you
-me-

Assalamualaikum:) Alhamdulillah.. lagi seorang cousinku bertunang dan bakal menjadi suri hati kpd seorang jejaka. awwwwww.. *rasa mcm nak kahwin awl jek* XD TAK MUNGKIN! jauh lagi perjalanan hidup aku ni~

the hantarans

Ammera and Izzul.

Me and Kak Lina:) 

abg uzaini as a photographer of the day

The Pelamin
Kak syuhada:)

Congrats kak Syuhada:) I like the pelamin. Really nice and sgt sweet! and.. tunang kak syuhada sgt comel orgnya mcm kak syuhada jugakXD InsyaAllah mereka akan disatukan bulan Disember ni. Btw, baju dan hantaran dibuat sendiri oleh kak syuhada. outfit sgt nice kan? same with the hantaran:D bolehlah tempah kat kak syuhada jekXD hehehehehe

till we meet again. seeeee ya:D


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, June 14, 2012

Minggu Destini Siswa Jun 2012

Lama benor x update belog ni. haish.. dah busy manjang. mana nak sempat. Berbalik kepada cerita sebenar. Minggu Destini Siswa baru je melabuhkan tirainya beberapa hari yang lepas. 2nd June-6th June hari yang hectic buat para Pemimpin Mahasiswa. Eh, awesome tau MDS! rugi tak join.

menyesal tak join wahai pelajar-pelajar UiTM? Sila tadah air mata dalam baldi k. Jangan jelly tengok gambar-gambar HOT I ye:) Diserap masuk dalam BIRO PROGRAM, PROTOKOL & FASILITATOR. terasa berat sungguh amanah yang dipikul. Tak pe, Put kan gigih:D

uhuks. uhuks. Dah nama pun akak biro program kan. Kenalah ada nama gelaran. *sambil buat muka mintak dilempang* I decided to put my nickname 'KAK PUT' --> put ur hands up! put ur hands up! lalalalaXD . plus plus plus.. saya dapat kawan yang awesome! dapat kakak yang comel2 belaka. dapat abag2 yang rock semacam. dapat adik2 yg byk ragamnya. hehehehe:D

Biro Program, Protokol dan Fasilitator
Foundation Students only! 1500+!!
Ketua Biro Program, protokol & Fasilitator. Kak Tikah yg cute. eh? kembang atas bawah kangXD


CAMPURAN BIRO? yeah.. semua dah giler!

Biro program dan seorang biro pendaftaran.sesat ek?


Mereka memberi ilmu yg cukup byk kpd newbie mcm sayaXD lovoe dovie 'em much!

My PM last year:') Now, I work with them..

bersama PB terchenta:D eh? 
Kalau dah keje duk membebel-bebel, menari-nari, bergoyang-goyang, menyanyi depan PB, confirm lah kenal. Lagi2 biro SDK yg akan menjerit2! 'SISWA PANTAS! SISWI PANTAS!' confirm FEMES kalah Siti Nurhaliza! *maaaaf SDK!* 

see.. kak myra senyum:)
 Lepas tu dapatlah segala macam notes drpd adik2:) Thank you my sayang2!

Got this from one of the PB

sungguh hot abang azamXD

untuk adik-adik yang baru menjejakkan kaki ke alam universiti, have fun:) Kalau stress belajar, senyum je. Make it as a challenge, not a burden. Betulkan niat dan tetapkan niat yg sebetulnya. Kalau homesick, rajin2lah call bonda & ayahanda. Akak pun homesick lagi tau walaupupn dah pernh dduk asramaXD malu2. awwww... Sila jelajah puncak alam k. Adik-adik semua bukan berada di zaman sekolah dah. Everything kena berdikari:) All the best!

Lots of love, Kak Put yang comel <3




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)