Tuesday, May 29, 2012

I'm Gonna Miss You



 The teachers respect us now, because we are not experimental monkeys anymore
-Nabila Bahruddin, unofficial journalist-

Khamis.24th May 2012.Sambutan Hari Guru SMK Putrajaya Presint 11(1)

Kami dilayan seperti VIP. Kami dijemput makan bersama para pentadbir sekolah. Kami dijemput duduk di tempat duduk VIP semasa majlis berlangsung.  Beruntungnya kami dilayan seperti tetamu istimewa.

Saya dan kakak saya, Nabila Bahruddin(nana) sgt untung! Kitorg dtg saja suka2. nak lepak2 and jumpa cikgu je. Bila hantar kek as a present kat Puan Sri (our pengetua cemerlang), beliau jamu kami makan. Tak habis lagi dgn tu, beliau jemput kami utk dduk dengan YDP PIBG (tempat duduk VIP). Nasib baik ada abg danial yang memang selalu menjadi VIP dlm setiap program sekolah. He is alumni too.

and.. Kak Min pun ada:) -----> She is my another sister at that school till now:) Nana, please don't get jealous. I luvie duvie you<3

panjang nooo kalau nak cerita. Met my best friend, ida, and kawan2 satu batch yg lain. Haikal Kabir, Firdaus, Mila, Sarah dan wani.

Btw, I arranged the pictures randomly.

teacher jaja:) She never teach me but i still love her^.^

We're in the same class (2 IbnuHayyan) with Puan Noridawati, our Science teacher

Penyampaian anugerah guru

Ucapan Ketua Pelajar

cikgu Rashidan! very sporting teacher that I've made when I'm a student!

make up the face as creative as you can

potong kek

Master of ceremony

sweets

my lovely madame principle, Puan Sri Halimah

Student's performance

Tak habis lagi dengan tu. Sebelum pergi ke Hari Belia, kami bertiga, aku, nana and kak min sempat posing2 dekat sekolah sebelum kami posing2 dekat Hari Belia uh.

Bdk P11-Bdk UiTM Lendu, Melaka

sibuk! sibuk! sibuk!


me with kak min<3


model lobi?

awwwwww<3 <3 <3 

mila, sarah n puteri
model sekolah

dan.. akhir sekali, posing2 tak berapa nak maut di Himpunan Jutaan Belia!


muka kegirangan!

we are young!

cheeeeesy cheese!
haip!

balloons<3


I really have fun on that day with my lovey dovey sisters, nana and kak min<3




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, May 21, 2012

The End

Bangun tidur. Kemas rumah. Sidai baju. Masak. Tidur semula. Makan. Tengok TV. Tidur semula.

Bosannya hidup tak kerja dan tak buat apa-apa yang menarik~.~
Rasa mcm nak lari2 keliling rumah. panjat bumbung rumah. panjat pokok? eh? mula merepek aku ni.
Khamis, 17 Mei 2012, tamat sudah kontrakku sebagai guru ganti. YAY! ----> tak! aku sedih:'( sekejapnya masa berlalu. huhuhuuhuhuhuhuhu.

All the best kids.. Intan Suria, Amir, Muhammad, Najwa, Aisya and Umar. You are very special.. very nice kids:')

we made it:)

cat tongsampah. cantik taaaak???

Play time!

Amir-5y/o

Najwa-5y/o
Intan Suria-6y/o

the class

me..cikgu/teacher Puteri:D

p/s: I know they will not read my blog but im sure they will miss me:)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, May 15, 2012

Lake itu Tasik

Assalamualaikum. Hai awak-awak semua-->hancus BM aku!

Lepas kerja.... tet. bosan!
Isnin.14 Mei 2012

of course lps kerjakan. tak kanlah aku nak berjimba time kerja pulak. haish-.-
back to our topic, Lake itu Tasik. aha! Jalan-jalan dengan Nabila Bahruddin.memang fav aku nk ajak jalan-jalan ialah Nabila Bahruddin/nana/bell. sila lihat muka 'kerek'nya. eh? dia x kerek tau. kalau korang kata dia kerek.. memang pelik. Get know her well yo!



She fetched me.. *terasa diri dah ada driverlah* uhuks. bawa pergi sekolah and tak tau nak buat apa kat sekolah. jumpa cikgu-cikgu---> tujuan sebenar nak masuk bilik muzik and ambil gmbr sekolah. tapi dapat ambil gambar sekolah jek. Btw, cikgu-cikgu kenal aku including cikgu-cikgu yang tak mengajar aku. Ni semua gara-gara satu sekolah kenal umi. Bukan satu sekolah jek. Guru-guru satu Putrajaya kenal umi-.-' aku pergi mana2, mesti kenal umi. pelik aku. 'ni anak Puan Raja kan'

menara jam sekolah

Tapak Perhimpunan


eh? aku dah lari tajukT_T jap. u-turn balik. done! dah puas berjimba kat sekolah, gerak ke rumah teacher Emelda. tomei tomei tomei baby syafiq:) p/s:teacher ckp aku makin kurusXD

comelkan baby syafiq ni:)
 
habis karipap teacher aku kerjakan. habis juga cerita Spiderman aku tengok. Anak teacher yg sorang lagi tu lasak. main forward2 lak ek. siap Pause utk tengok mata spiderman. Kid~

Perjalanan kami diteruskan dengan menggerakkan kereta ke Kementerian Pelancongan Malaysia. Nana nak ambil barang. Dah alang-alang dekat dengan tasik. gerak tasiklah:D syiook! Sila lihat gelagat kami:D

jeti kesayangan kami berdua

pokok oh pokok

panas!

main air. Dulu marah nana main air, sekarang aku lak yang main

habis muka I..

pullman:D my fav place^.^
 
Water and Rocks

p/s: nanti photoshoot kahwin, nak kat pullman:) kan nana?






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, May 13, 2012

Menggamit Memori

sekolah oh sekolah

Khamis.10 May 2012

Habis kerja, terus gerak ke SMK Putrajaya Presint 11(1). Saja nak tengok sekolah ku tercinta:D
bersama Kamilah Hanani, Ashraful Nil dan Alia Zainal
From left, Alia, Nani and Nil
Nani, me n Nil

  
Earth<3

Hari yang sama, pergi rumah ustazah. tengok baby yang tomei2! Maaf. Tiada gambar.


Puncak Alam oh Puncak Alam
UiTM Puncak Alam sentiasa DiHatiku

Jumaat.11 May 2012
Habis je kerja, terus gerak ke Bandar Tun Razak utk hantar borang Ekiden Run. Kemudian, gerak ke Puncak Alam. Penat drive tak habis, terus menggagahkan diri membantu utk Festival Mega Sports of Health Sciences(FEMO's) di Puncak Alam.

Habis acara dan Majlis Perasmian pada malam harinya, pergi overnite kat McD utk siapkan kerja

rehat sebentar

Mater RO Majlis Perasmian FEMO's

The Stage

Femo's

Alhamdulillah.. aku dapat berada di Puncak Alam sehingga hari Sabtu:)


Topaz oh Topaz

Ahad.13 May 2012
Gathering 6 Topaz year 2005. Even though tak ramai yang hadir, hiruk pikuk tetap ada. gelak tawa tetap terukir. memang gelak besar lah!

Kamilah, Fatin n Farhana

with Kuda Royal Pahang:D

with Amiry:p

p/s:more pictures di entry akan datang. 

Awesome week with Awesome people! Thank you semua^.^v You shine my days




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)