Tuesday, April 3, 2012

purikura=D

Berkasih sayanglah sesama manusia
janganlah saling benci-membenci dan berpaling muka
Berbuat baik dan pasti balasannya juga baik
friends are part of our life
They can hold our heart and they can make our heart melt too
love and appreciate them=)

Isnin, 2 April 2012, UiTM Puncak Alam & Jusco AEON Bukit Tinggi

kembali semula ke tempat menuntut ilmu Physiotherapy dan ilmu Kemahiran Insaniah. Memulakan tugas dengan Bismillahirahmanirrahim. Menghadap traffic jam dari USJ sampailah ke persimpangan ke Guthrie highway. Ambil Abang Thaqif di rumahnya dan jumpa Aqilah! dah besar lah dia. Met his mother. krik krik krik krik krik krik..

Beruntung extended family saya sebab dapat rasa cookies and cake yg sedap. handmade lagi tu~ licin selicinnya. siap ada yang bawa balik rumah. hamboi.. kelas kau jah..

nilah cookiesnya!

masuk bilik gerakan SMF, ada kak myra n kak zizah. x pasal2 kak zizah n kak myra ajak lunch kat Pasar Ikan Manhattan aka Manhattan's Fish Market. semuanya sebab ada offer=) lepas aku dah settle semua kerja, geraklah kami ke Jusco AEON Bukit Tinggi. 

RAMBANG MATA bila masuk je...
a) COTTON ON- handbags, shoes, earring and dresses!!
b) SODA-baju! baju!
c) DAISO JAPAN- all things are RM5 only!
d) LOVELY LACE-the fragrances
e) J&J-stuffs yang comel belaka!

tapi aku dan kak zizah sangat EKSAAAITED tahap melampau bila jumpa PURIKURA MACHINE! guys, that machine sangat susah nk jumpa kat MALAYSIA ni. bila jumpa memang TAK AKAN melepaskan peluanglah kan:D x kiralah kena berhabis tapi dah memang minat aku. lantaklah~



comel tak? comel tak?
awwwww..<3
just FOUR of us and I would like to say CONGRATULATION to kak zizah as she already found her Prince Charming/Prince Frog

saya nak ambil gambar kat purikura machine lagi!! (Y)




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

7 comments:

syazasahira said...

weyh,dah alang2 pegi jj bukit tinggi apasal x dtg umah aku..punyelah dkt..hahah
btw,mesin tu kat belah mne,ak dh lme x tron jj tu..wlupown dkt :P

puteri nur aqiliah said...

syaza, kat dlm JJ tingkat 2:)

MissyNursy ♥ said...

mahal x wat??how much? aiyooo jeless!

Liza Razak said...

wee...bestnye purikura ni...nk buat dengan mr kudud la mcm ni..hehe

puteri nur aqiliah said...

kak aida, x mahal lah:) RM10 for 10 token. lagi satu machine tu RM12 for 12 token. BERBALOI! kalau kat japan, x silap RM20

kak liza, SANGAT BEST! kat TS pun ad machine ni:D

Hanis MY said...

weee i loikee... nanti windu leh buat purikura kat sini... have fun posing dgn purikura k!

Roslina Ismail said...

Korang... currently i kerja dengan Kaga Amusement Malaysia. our hq in Japan. kitaorang supply the latest purikura invention in Malaysia, all the way from Japan. please support our fan page https://www.facebook.com/smilekawaiipix. kat page tu korang leh share pic purikura. that's why our page to is the 1st print club in Malaysia. thanks guys!