Tuesday, April 3, 2012

Cikgu! Cikgu!

'CIKGU! CIKGU! LAST PAPER, LAST PAPER.. '
-lawak ke der-

again..I'm a TEACHER:) tapi kali ni berbeza sedikit. bukan sikit tapi BANYAK!! from teaching normal kids to special kids--> those kids yang ada down syndrome, autism, slow learner~

First day as a cikgu pendidikan khas memang hectic. aku x dpt memahami lagi diorg semua. Aku nk kena examine diorg sorang. nak kena tau minat diorg, ability n many more. fuuuh~ siap kena tarik tudung, kena gigit, kena peluk. bak kata pika, 'kau x payah pakai lawa2 put'. alaaaaaa.. nak pergi date after kerja macam mn. x kn nk bawa baju spare lak. eh? eh? kang big monster aku marah lak. tak tak tak tak. x de maknanya. paling2 pun aku keluar dgn kwn2 aku yg dduk area Putrajaya.



1 bulan lebih aku kena mengajar diorg. hopefully, aku boleh jadi lebih penyabar and lebih pandai memujuk? aha! hello people, they are very precious and mereka mulia di sisi Allah. Janganlah memandang rendah mahupun menghina mereka. They're not asking to be like that. 

be cool. be strong:)




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

1 comment:

Wanie Suhaini said...

semoga lebey sabar. All da best adek manis ^^