Wednesday, April 11, 2012

big sister & budak kecik

 ASSALAMAULAIKUM wahai warga MALAYSIA dan warga apa2 jua:)

masa untuk jalan-jalan. Kalau dah namanya pun cuti semester. for sure and it's time to waste my money! tapi rasanya kali ni TAK PAKAI BANYAK DUIT. Just RM16 for tutti fruity. Duit tol dan minyak supported by Abah. thaaanks abah:)  When budak kecik asked her big sister to 'jalan-jalan cari pasal', she know that her budak kecik is very boring to stay at home on weekend. yeah.. weekdays kerja dan teraaamatlah penat.

THE MOST X BOLEH BLAH PUNYA MOMENT -----> Both of us dah tak ingat jalan kat Putrajaya. weird rite? yeah. I've not been in Putrajaya for a very long time. kalau pergi pun, ke Alamanda shj. takdelah sampai nak menjejalajah satu Putrajaya setiap kali pergi kan.

Tanpa membuang masa, kali ini I and she ---->teeeett.. grammatical error puteri. 'I know lah'

kami ke Tasik Empangan, Taman Ekuestarian, Tutti Fruity Presint Diplomatik dan Taman di Presint Diplomatik

Tasik Empangan
Just walked around and took some pictures. tak ambil gambar tak sah ok! lagipun emmang dah tujuannya nak ber'photoshoot ala2 model terkenal'. eh? ooohh puhleeessseee.. badan pun kayu, ada hati nak jadi photoshoot mcm model-.-' Panas Terik dan We're sweating. namun tetap gigih utk bergambar

there is empangan
aha! new me rite?
kakak yang keding
I like this picture very much!
kami tau kami sangat comel:)


Taman Ekuestarian
Both of us love animals. So, this time we're going to Equestrian Park sebabnya nak tengok kuda:) This park open for public. Kalau nak tengok kuda, mai datang. mai datang. tau tak perasaan EKSAAAITED bila tengok kuda. x percaya?




Tutti Fruitti
Tak de kerja sungguh duk melepak kat tutti frutti and kacau iwan kerja:p We MISS Iwan A LOT! our adik yg x berapa nk adik sgt kan coz He is the tallest among me n nana-.-' bagus. tumbesaran yang cepat:p Pada awalnya, Iwan liked to join us but his boss called him to replaced his friend. nevermind iwan. lain kali k:)
So, menyempat lah juga ank dara dua org ni ambil2 gambar with muka tebal kalahkan penyanyi opera cina. eh?
tralalalalalalalala:D
mereka bersaudara:)
pendeknya saya.
menyempatkan?



Taman-taman di Presint Diplomatik 
Rupa-rupanya ad lagi taman kat putrajaya yang kami berdua x jejak lagi which are Taman Duta and Taman Caserine--> ye kot nama taman ni-.-' x igt pulak. pusing-pusing and we took some pictures and pecah masuk land lot negara Qatar. oh yeaaah!

taman yang baru diketemui
nana said, this is her land lot. lol!
AWAS! ada kuda comel
Kediaman rasmi Republic of Iraq


Here gambar model yang cun lagi comel tak berbayar:p

nasib bukan kereta daku sebabnya kereta daku baru je dibasuh
ketembaman amat terserlah lol and I like the scenery very much much much!
lompat! lompat! lompat!
berlatar belakangkan.. kediaman rasmi negara mna ntah
atas kereta:p

We don't know why we like to go to the park and 'sungai'-->tasik sbnrnya. Tapi tetap have fun. We plan wanna go to museum or zoo:D pelik tak peliklah. kitorg suka tgk scenery rather than pergi shopping mall yg cukup membosankan tu-.-'

We really had fun!! Soon, She will fly to Ishketambola aka Istanbul. Bergembiralah anda di sana sampai september k. love you much much much:D

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

Wanie Suhaini said...

syok la jalan x ajak.kihkih~

Liza Razak said...

happening !! lps ni kena pegi zoo or muzium pulak..mesti lagi best !!

Naybella said...

tension bace. haha... rojak sgt. you are actually testing my english and bahasa. anyways.... nak jadi Grammar Nazi pown ada...

siti noorhajar binti mohamed saufi said...

salam..hey nice blog! follow mine ^_^

http://penhijaupenpink.blogspot.com/