Tuesday, February 21, 2012

eh OPKIM

Program Ekspedisi OPKIM 360darjah Sendayu Alam

hello boys and girls:)
Assalamualaikum pembaca blog yg DICHENTAI

28 january-2 october, kami ber9 (daku, mas, cutey, shuk, syu, fatah, azie, kak nadwah n dayah) menjejakkan kaki ke tanah orang----> Perak and Pahang:) heaven dapat keluar Puncak Alam yang jauh nun pendalaman. #eh?

on 27 jan tu, kami dah gerak ke Shah Alam dan menumpang kasih di Kolej Mawar. Dengan senang hati, mencari lif.. pusing2.. 'eh, mana ad lif kolej ni T.T' nasib baik x de orang. malu jek. dengan berkat gigih dan usaha, kami berjaya tiba di bilik yang terletaknya di TINGKAT SATU! 
P/s: sempat jumpa kawan asasi law:) thanks Adriana n Fifi^.^v

Maka bermulalah kisah beta bersama dayang-dayang beta. Dari Shah Alam ke Ikhtiar Selasa Villa (dalam buku cakap : Rumah Warga Tua/Emas). Menyempat buat tahi mata yang berapa tan ntah.
P/s: aku dengar org berdengkur dalam bas-.-' sapakah itu?
Nenek-nenek and atok-atok. opppss.. makcik-makcik n pakcik-pakcik di Ikhtiar Selasa Villa ROWKSS THE WORLD bebeh! menangis deeerr aku dengar citer sadis mereka T.T 



pesanan ringkas : Jaga dan hargailah ibu bapa anda. Syurga dibawah telapak kaki ibu. Redha tuhan pada kita terletak pada redha kedua ibu bapa kita. Please and please.. sayang dan jagalah ibu bapa kita bagaimana mereka menyayangi kita sejak kita kecil lagi. 


Perjalanan diteruskan ke Rumah Darussalam. betul kot eja. perhaps. sekangkang kera je rumahnya. x sempat lelap dah sampai. cis cis cis--> buat tahi mata je keje ekau. adik-adik yg cumil cumil bangat. memikat jiwa ku. tengok keletah mereka, teringat adik-adik yg kat asrama n kat rumah. tsk tsk tsk T.T.. 
A lot of activities dilakukan bersama-sama:) I loikeeeee! maaflah. tiada gambar bersama adik TERCHENTA as dia pemalu orgnya. awww..



gotong-royong, bbq. aerobik, sembang-sembang, games, tayangan video, makan malam di hotel.. fun! fun! fun!

next, pergi ke CAMERON HIGHLAND! ada karnival di SK TANAH RATA on our first day di Cameron. Kehidupan kami diteruskan dengan aktiviti hiking pada keesokan harinya. oh man.. awesome sgt. Bertambah awesome apabila SYUHADATUL ASYIKIN pengsan tgh2 hutan. Maka, jejaka Malaya yang tampan lagi gagah perkasa membawa syu turun dari gunung yg penuh dgn liku dan curam ----->Syu kena belanja mcd mcm ni.

tapi, experience syu pengsan dalam hutan memang x ley blah--'
mlm terakhir..kami bersteamboat!:D







hopefully, ukhwah kami berkekalan. amin..

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

3 comments:

Liza Razak said...

bestnye kalau boleh buat aktiviti macam ni.paling best cameron highland tu ...dah lama x pegi sane

Wanie Suhaini said...

adek manis p x ajak..hihihi, nice r..rndu aktiviti mcm ni 1 ketika dlu. well done! ^^

puteri nur aqiliah said...

kak liza : yeah! jom pi cameron:D
kak wanie : alamak.. akak dh grad r...