Wednesday, February 22, 2012

Lain Kampus, Satu Hati, Satu Jiwa (part 1)

dari Perak for Opkim, we moved to Penang for Dari Puncak Menjejak Mutiara

Assalamualaikum everybody!
Dengan ini, saya ingin mengumumkan bahawa saya, PUTERI NUR AQILIAH, meletak jawatan saya sebagai PENGARAH PROGRAM 'DARI PUNCAK MENJEJAK MUTIARA'!

18 februari - 19 februari berlangsungnya program saya iaitu 'Dari Puncak Menjejak Mutiara' yang bertempat di UiTM Kampus Bertam dan Kampus Permatang Pauh, Pulau Pinang. Alhamdulillah.. it was very AWESOME program! program yang melibatkan dua kampus, finally menyatukan hati kami semua. ececececece:p

sepanjang program, beta yang paling banyak kena doggy(menganjing). cis korang ni. 
bergerak pada hari sabtu pagi pada pukul 8.15am---> BAS DATANG LAMBAT. dapat BAS SEKOLAH pula tu.sabar je lah.. 
kami  membawa diri ke UiTM Kampus Bertam dulu. perjalanan yang sangaaaaaaaaaat panjang-->hiperbola sungguh. 5 jam je pun. tapi aku x boleh tidur r. krik krik krik krik
dah habis lawatan barulah ke UiTM Permatang Pauh--->kolej mereka di sana
malas pula nak cerita panjang lebar..

Sabtu (18 Feb 2012)
- Lawatan ke UiTM Kampus Bertam - nice building, tong sampah yang pelik & DK yg AWESOME tinggi. Library yang besar.
- Student's Achievement Award Ceremony pd sebelah malam - kena dduk meja VVIP yg ckup mmbosankan, dapat makan sikit jek, angah saya(Farhana Ramli) jadi Event Manager, cooooooooool gileww

p/s: hectic sgt dan kwn2 FSK di UiTM Bertam sgt coooool! <3<3<3

Ahad (19 Feb 2012)
- Dialog Bersama Pengurusan UiTM PP- VVIP again(x best jadi pengarah program ni), dapat MAKAN BANYAK time jamuan, shuk is my event manager!
- Post Mortem
-Jalan-jalan di Pulau

p/s: untuk pengetahuan rakyat jelata sekalian, beta sangat kuat makan. sebab tu beta nampak comel. uhuks!

ehem2.memang bahagia sangat lah dapat pi penang tu. krik krik krik krik... *bunyi cengkerik*

**********************************************************************************

iklan kejap. pergi makan. perut lapar. 'gendang gendut tali kecapi..kenyang perut, suka hati. lalalalalalala'

**********************************************************************************

Hai you all. bertemu lagi!

with my dear Timbalan Pengarah, Siti Mashasanah<3

my dear biro hadiah n biro ttk, kak mimi and kak nadwah^^

we brought our MPG door gifts. melambak kat BG SMF-.-

sebelum bertolak, kena check nama dulu

akak-akak degree MELTECH:)

kami dah sampai UiTM Kampus Bertaaaam!
Sementara menunggu makanan siap


tiga orang pengarah program:)

taklimat sebentar bersama Tuan Haji.. -->tetiba lupa pula nama beliau

MT MELTECH:D woaaah!

lawatan sekitar UiTM Kampus Bertam

the Dewan Kuliah yang sgt stiff

another DK

krik krik krik krik..<3

my friends. forever SESERIAN eh:D, Atiq Naim

The Library

chess table. kat puncak alam pun x de ok

teka-teka.. it's a dustbin!
the lab

puncak alam ad?


teeeeeeeeeeeeeeeeeeet.... my heart beat stop suddenly--->x de kena mengena. 
badan mula menggigil kesejukan. idea x nak keluar pula.
Lala, could you slow your fan's speed? Puncak Alam ni dah sejuk macam ape jek + kipas yang laju kemain.

bersambung...







Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, February 21, 2012

eh OPKIM

Program Ekspedisi OPKIM 360darjah Sendayu Alam

hello boys and girls:)
Assalamualaikum pembaca blog yg DICHENTAI

28 january-2 october, kami ber9 (daku, mas, cutey, shuk, syu, fatah, azie, kak nadwah n dayah) menjejakkan kaki ke tanah orang----> Perak and Pahang:) heaven dapat keluar Puncak Alam yang jauh nun pendalaman. #eh?

on 27 jan tu, kami dah gerak ke Shah Alam dan menumpang kasih di Kolej Mawar. Dengan senang hati, mencari lif.. pusing2.. 'eh, mana ad lif kolej ni T.T' nasib baik x de orang. malu jek. dengan berkat gigih dan usaha, kami berjaya tiba di bilik yang terletaknya di TINGKAT SATU! 
P/s: sempat jumpa kawan asasi law:) thanks Adriana n Fifi^.^v

Maka bermulalah kisah beta bersama dayang-dayang beta. Dari Shah Alam ke Ikhtiar Selasa Villa (dalam buku cakap : Rumah Warga Tua/Emas). Menyempat buat tahi mata yang berapa tan ntah.
P/s: aku dengar org berdengkur dalam bas-.-' sapakah itu?
Nenek-nenek and atok-atok. opppss.. makcik-makcik n pakcik-pakcik di Ikhtiar Selasa Villa ROWKSS THE WORLD bebeh! menangis deeerr aku dengar citer sadis mereka T.T 



pesanan ringkas : Jaga dan hargailah ibu bapa anda. Syurga dibawah telapak kaki ibu. Redha tuhan pada kita terletak pada redha kedua ibu bapa kita. Please and please.. sayang dan jagalah ibu bapa kita bagaimana mereka menyayangi kita sejak kita kecil lagi. 


Perjalanan diteruskan ke Rumah Darussalam. betul kot eja. perhaps. sekangkang kera je rumahnya. x sempat lelap dah sampai. cis cis cis--> buat tahi mata je keje ekau. adik-adik yg cumil cumil bangat. memikat jiwa ku. tengok keletah mereka, teringat adik-adik yg kat asrama n kat rumah. tsk tsk tsk T.T.. 
A lot of activities dilakukan bersama-sama:) I loikeeeee! maaflah. tiada gambar bersama adik TERCHENTA as dia pemalu orgnya. awww..



gotong-royong, bbq. aerobik, sembang-sembang, games, tayangan video, makan malam di hotel.. fun! fun! fun!

next, pergi ke CAMERON HIGHLAND! ada karnival di SK TANAH RATA on our first day di Cameron. Kehidupan kami diteruskan dengan aktiviti hiking pada keesokan harinya. oh man.. awesome sgt. Bertambah awesome apabila SYUHADATUL ASYIKIN pengsan tgh2 hutan. Maka, jejaka Malaya yang tampan lagi gagah perkasa membawa syu turun dari gunung yg penuh dgn liku dan curam ----->Syu kena belanja mcd mcm ni.

tapi, experience syu pengsan dalam hutan memang x ley blah--'
mlm terakhir..kami bersteamboat!:D







hopefully, ukhwah kami berkekalan. amin..

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, February 3, 2012

long distance relationship? long kah?


I think I did not give effort on Long Distance Relationship (LDR)
or
my efforts do not work?
or
my efforts just waste my energy as they do not work at all?

I'm still trying to give EFFORT on LDR
Please be patient. I'm not a perfect person like you see at another girl. Kenapa perlu give up awal-awal? that's mean you do not love me at all. haish. cepat sangat tawar hati. apa kes? 
I don't know inside your heart and what have do you think.
You can say it but deeply inside your heart? I don't even know.
I try to give in and persuade you but YOU DON'T EVEN CARE!
i'm sorry if i am too emo here

**********************************************************************************

NEXT POST ------------> OPKIM 360darjah SENDAYU ALAM:)





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)