Friday, January 27, 2012

new member:)

hello guys! Assalamualaikum:D
how are you?  ok.. for a very long time, I didn't update my blog with my creepy post. I miss you! I miss you! You miss me? oohhh.. you're not miss me? that's so sad. never mind. I'll always miss you^^

20-22 January 2012
Nur Lembah Pangsun, Hulu Langat


my hectic life. #eh x de lah hectic mana pun. sekadar pergi 'KURSUS PENGURUSAN ORGANISASI'
---------------->yelah tak penat. jumpa katil, tidur sampai berejam rejam. well, with the activities yg fun n mencabar. maybe penat sebab activities tak kira hujan or panas, tetap diteruskan. nampak tak kekuatan fizikal mental kena ada. paling mencabar was naikkan panji bendera. kami diberi beberapa batang pvc, tali rafia n bendera. so, kitorg kena naikkan bendera tu. kena sambung semua batang2 pvc untuk menjadi tinggi n tegak. 3 jam lebih juga kitorg semua nak naikkan. memang memerlukan KESABARAN, CRTICAL THINKING and KERJASAMA. kenapa mencabar? kitorg kena siapkan panji tu x kiralah hujan ke, panas terik ke. Alhamdulillah.. time kitorg buat tu tengah HUJAN LEBAT! mandi hujanlah kami semua:D

overall.. the activities really fun!



22 January 2012, SUNDAY
Precinct 11 and Precinct 18, Putrajaya


habis je KPO, terus gerak ke Putrajaya. pukul 3.30pm gerak n sampai dlm 4.15pm. Nasib baik abg Thaqif balik rumah. So, he fetched me kat Hulu Langat and terus bawa ke Putrajaya. oh yeah.. ada kenduri kahwin cousin, Abg Mamat, di Dewan SK Putrajaya Presint 11(3), Putrajaya. Alhamdulillah. sampai2 je, semua masih ada kat dewan. terus cari MAKANAN as aku n abg tak lunch lagi. lapar, lapar!
bertapa di Dewan sampailah petang. After maghrib, gerak Alamanda. Dinner dgn Kak Liza n family di Chicken Rice Shop. Thanks to abg Thaqif sebab sudi fetch saya di ceruk dunia nun, hantar ke Putrajaya, tunggu saya habis KPO selama 3 jam lamanya, bawa pergi Alamanda<3
ehem ehem... nasib baik sudi jadi driver sekejap:)-----> thank you very much for the famous amous^.^v

dan sangat HEAVEN bila dapat tidur!

23 January 2012, Monday
Precinct 18, Putrajaya


BBQ di homestay Pak Usu. ingatkan BBQ betul2. punyalah aku mencari-cari mana arang, ayam yg nak diperap. rupa-rupanya..panggil catering-.-' penat aku je berfikir itu ini. cis cis cis.
Alhamdulillah.. really grateful. Thanks to Allah. Dia masih memanjangkan umur hambaNYA ini untuk bersama-sama family TERCHENTA. dapat makan KAMBING BAKAR! dapat jumpa semua FAMILY MEMBERS HAJI IDRIS again. bukan senang dapat berkumpul macam ni. tsk tsk tsk.. :')
and I would like to say CONGRATULATION to Abg Mamat and his wife, Kak Shima. Welcome Kak Shima to our family. ----->padahal diorg dah nikah tahun lepas. lambat betul aku ni.

I like abg Mamat gave his speech..
'Doakan kami bahagia sampai ke Syurga. Bukan sampai anak cucu je tetapi sampai ke SYURGA'




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

1 comment:

hanabunga said...

waah suka ayat last skali.btw hari ahad tu busy betul ya put?mmg heaven la.letak badan mesti terus lena kan?