Friday, January 13, 2012

kalaulah air mata..

Kalaulah air mata tu boleh menyelesaikan semua masalah, dah lama aku menangis sepuasnya.
Kalaulah air mata tu boleh buat aku happy, dah lama aku biarkan mengalir mcm air paip

tu semua KALAU
seminggu dua ni aku kerap menangis. kadang-kadang problem kicik pun aku MENANGIS!
macam budak-budaklah kau ni puteri!


ye! apa ada hal. aku budak kecik ke. tak matang ke. tssk..tssk.. :'(
nak kata banyak problem, x delah banyak sgt. tapi kenapa sejak menjak ni cepat sangat aku terasa.
kenapa sejak menjak ni mcm2 bnd yang aku x suka berlaku.
oh hidup, memang penuh dengan pancaroba. x lari dengan masalah.

'Im alone doesnt mean im lonely' --> eh, betulke? taraaaam!

TIPU TIPU TIPU 


memang kadang2 rasa lonely tapi alhamdulillah.. I still have HIM. I still have my family and I have my homieeesss<3, bee, hazu, nenas n my mummy! thanks to 'em! lovieee mereka semua.muah muah muah<3
minggu ni juga perasaan membuak nak balik rumah sangat tinggi. siap paksa abah minx ambil kat puncak alam. cis..menyusahkan abah je aku ni.

maaflah hazu yg maybe byk dengar aku menahan menangis. x pe.. aku menangis time nak tido jek. agak2 dah x tahan. aku biarkan je air mata tu mengalir. pergi toilet, lap lah. sorry bee sebab menyusahkan kau dengar citer/perasaan/masalah aku. kau memang pendengar setia n paling setia:) thanks lala sebab byk bagi nasihat n semangat. fuuuuhh.. yiu really good friend! kau, nenas n hazu dah memang macam kakak aku.
my mummy, yg seriously pemberi nasihat tegar utk aku:) hehehe. aku anggap mereka famILY bukan friENDs


*********************************************************************

'Tuhan, tolong lembutkan hati dia utk terima aku seadanya. Kerna ku tak sanggup, kerna ku tak mampu hidup tanpa dia disisiku. Tuhan, aku tahu banyak dosaku, hanya ingat Kamu, hilanglah dukaku. namun hanya Kamu yang mampu mebuka pintu hatinya utk aku' ~ombak rindu OST


mungkin ego masih belum hilang dalam diri. maaf. 
mungkin juga kewujudan itu tak terasa. maaf.
mungkin belagak belum pudar.maaf

bak kata akmal, 'EGO AWAK TU LAGI TINGGI DARIPADA LELAKI' T.T

I'm trying to change but it's difficult for me. apa masalah/salah aku sampai nak merajuk lama-lama? nak bagi aku sedar kot. x pe.. dah lama sedar. malas je nak cakap. dekat dua minggu. maybe boleh cipta record sebulan kot T.T oh noooooo.. 



p/s: program LULUS BERSYARAT. thanks Dr Hanafi n J/K TAPA:]




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

2 comments:

nona said...

elo sayang..sabarlah..allah sentiasa ada dgn org sabar kan..:) nanti mesti dia bg kemudahan tu pd waku2 yg kita tak sedar..berkat sabar jugak kay? and everything yg baik biasanya mesti sukar right? mummy doa yg terbik je utk adik comel ni ha . hihi :) menangis tak salah, yg salah cuma biarkan emosi tu melarat,. biarlah ape pun yg berlaku, mmg satu paling2 jgn lupa, solat. allah duga sbb dia syg..sb dia tahu adik kuat! :D memang kdg2 susah kita nk paham others, especiallt opposite site..kdg2 tak phm langsung pun.. tapi takpe..if there is written the jodoh, there will be..no matter how much you quarrel/merajuk/whatever, there will be, the time to be together again..mungkin sama2 ego, mungkin sama2 pikir tindakan kita betul..takpe..istighfar balik..dtgkan balik ketenangan tu dlm emosi..so that e'thing yg kita buat, any decision, is from our minda yg waras kay? :)

and org ade kata,,klw kita berhadapan dgn sesuatu yg kita tak suka..kita jgn balas dgn buat benda sama ppd mereka, sbb tu hnya tunjuk kita belum mtg mengendalikan diri kita.. and mengalah tak bererti kita kalah kan syg?

ape apepun, paling penting sekali, jgn lupakan dia, takkira senang, takkira susah..and ingat yg kita selalu ade family kita untuk support kita, evn tho selalu je berbeza pendapat dgn mereka. and also, true friends are at heart :)

k? love you syg..jg diri elok2..istighfar selalu byk2..mmmmmuah :) <3

Sophie Al-Yahya said...

seiring dengan masa, awak akan matang juga nanti.. =)