Monday, January 9, 2012

asasi students

al kisah hari ahad lepas, pergi beli brg kat tesco dgn lala, nenas, hazu, kak non n mas. After balik dri tesco tu, nak pergilah hantar segala barang dapur. #ek? --->dapur sangat! hahaha. barang utk steamboat BPC nnti lah. 
hantar kat fazli di blok A2. -----> SENGAJA BOLD!

disebabkan si nenas tu jarang utk berada bersama kami. lps dia jumpa abe, kitog ambil gmbr dpn blok A2 tu. secara TIDAK SENGAJA, alarm kereta kak non berbunyi. NIN NON NIN NON. eh tu bunyi ambulance r. lebih kurang jek bunyinya. x tentu pasal. angin x da. ribut x da. Tiba-tiba seorang pelajar ASASI SAINS, menjerit dari dalam biliknya.

'WOI! DIAMLAH.'

lepas tu, kak non tutup alarm cepat2. beberapa minit lepas tu, Alarm kereta bunyi lagi. haish..kereta ni. ada yang kena campak sungai. ooopppsss.. sorry kak non, my dear mummy^^
tiba-tiba BUDAK ASASI YANG SAMA menjerit lagi tetapi kali ni ada kata-kata kesat. lps tu mnghendap2 kat tingkap. dalam hati aku berkata, 'ADA YANG RASA TELAPAK TANGANKU DI PIPIMU NANTI.'

amboi cik abang. marah nampak. kereta tu tak sengajalah. yang kau nak menjerit x tentu pasal mcm orang kena rasuk hantu apehal? taulah BUDAK ASASI. Stress belajar. ingat budak asasi lain x stress belajar ke hapa? ingat kitorg diploma x stress belajar ke? chilabeng betul!-->aku x tau apa itu chilabeng-.-'
TAK RESPECT langsung. dahlah ada parents student lain kat kawasan tu. TAK TAU MALU KE?
btw, aku dapat byk comment dari senior degree dan diploma yang mengatakan BUDAK ASASI BATCH KALI NI X HORMAT ORANG DAN BERLAGAK PANDAI.


kepada pelajar-pelajar ASASI PUNCAK ALAM sekalian, sila sedar diri dan keluar nanti tinggalkan nama yang baik-baik ye. 

p/s: xsemua student asasi mcm ni. so, siapa yang makan cili, dia yang terasa pedasnya





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

AuTumN LeaVes said...

Hi... duk puncak alam ek?

samalah. Housemate saya sume asasi sains. mangkuk nak mampus. hari tu smpai dah wat surat nak hantar kat hep.. budak2 ni tak reti hormat senior. saya student part5 degree, diorang part1 skg half part2 yg mmg budak giler, langsung taktau hormat org lebih tua..haha (ngamok pulak kat sni..)

dlu bole thn lagi, skg ni smakin mngada2.. saya pkai suar pndek pun tak leh, pasang lampu tghmlm koz nak study pun dia dah mncebik dah.. ada hari tu, saya ada paper esoknya dia seronok bawa kawan buat group discussion dlm blik. rasa nak lempang je.hahaha...


saya pun ada entree hot mcm ni jgk.waakakaka!

asasi sains batch ni mmg kerek nak mmpus. sem3 hari tu housemates saya sume assasi sains jgk, tp taklah kerek mcm ni..adoi. pening den. ;P

puteri nur aqiliah said...

saya pun x tau nak cakap ap. even though most of my friends budak asasi

Mishter Izwän said...

chilabeng, hahaha ayt sy time budak2 dulu,
tp knpe tak bg je tapak kaki kt dyer, huhu, jht nye!!


feel free to visit me at speechless009.blogspot.com

Asyiqin Yunos, said...

I think you shouldn't point out yang dorang tu budak asasi. budak asasi or diploma or degree or budak tinggal bawah jambatan sekalipun kalau attitude dorang macam tu memang tak bleh buat apa.