Friday, January 27, 2012

new member:)

hello guys! Assalamualaikum:D
how are you?  ok.. for a very long time, I didn't update my blog with my creepy post. I miss you! I miss you! You miss me? oohhh.. you're not miss me? that's so sad. never mind. I'll always miss you^^

20-22 January 2012
Nur Lembah Pangsun, Hulu Langat


my hectic life. #eh x de lah hectic mana pun. sekadar pergi 'KURSUS PENGURUSAN ORGANISASI'
---------------->yelah tak penat. jumpa katil, tidur sampai berejam rejam. well, with the activities yg fun n mencabar. maybe penat sebab activities tak kira hujan or panas, tetap diteruskan. nampak tak kekuatan fizikal mental kena ada. paling mencabar was naikkan panji bendera. kami diberi beberapa batang pvc, tali rafia n bendera. so, kitorg kena naikkan bendera tu. kena sambung semua batang2 pvc untuk menjadi tinggi n tegak. 3 jam lebih juga kitorg semua nak naikkan. memang memerlukan KESABARAN, CRTICAL THINKING and KERJASAMA. kenapa mencabar? kitorg kena siapkan panji tu x kiralah hujan ke, panas terik ke. Alhamdulillah.. time kitorg buat tu tengah HUJAN LEBAT! mandi hujanlah kami semua:D

overall.. the activities really fun!



22 January 2012, SUNDAY
Precinct 11 and Precinct 18, Putrajaya


habis je KPO, terus gerak ke Putrajaya. pukul 3.30pm gerak n sampai dlm 4.15pm. Nasib baik abg Thaqif balik rumah. So, he fetched me kat Hulu Langat and terus bawa ke Putrajaya. oh yeah.. ada kenduri kahwin cousin, Abg Mamat, di Dewan SK Putrajaya Presint 11(3), Putrajaya. Alhamdulillah. sampai2 je, semua masih ada kat dewan. terus cari MAKANAN as aku n abg tak lunch lagi. lapar, lapar!
bertapa di Dewan sampailah petang. After maghrib, gerak Alamanda. Dinner dgn Kak Liza n family di Chicken Rice Shop. Thanks to abg Thaqif sebab sudi fetch saya di ceruk dunia nun, hantar ke Putrajaya, tunggu saya habis KPO selama 3 jam lamanya, bawa pergi Alamanda<3
ehem ehem... nasib baik sudi jadi driver sekejap:)-----> thank you very much for the famous amous^.^v

dan sangat HEAVEN bila dapat tidur!

23 January 2012, Monday
Precinct 18, Putrajaya


BBQ di homestay Pak Usu. ingatkan BBQ betul2. punyalah aku mencari-cari mana arang, ayam yg nak diperap. rupa-rupanya..panggil catering-.-' penat aku je berfikir itu ini. cis cis cis.
Alhamdulillah.. really grateful. Thanks to Allah. Dia masih memanjangkan umur hambaNYA ini untuk bersama-sama family TERCHENTA. dapat makan KAMBING BAKAR! dapat jumpa semua FAMILY MEMBERS HAJI IDRIS again. bukan senang dapat berkumpul macam ni. tsk tsk tsk.. :')
and I would like to say CONGRATULATION to Abg Mamat and his wife, Kak Shima. Welcome Kak Shima to our family. ----->padahal diorg dah nikah tahun lepas. lambat betul aku ni.

I like abg Mamat gave his speech..
'Doakan kami bahagia sampai ke Syurga. Bukan sampai anak cucu je tetapi sampai ke SYURGA'




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, January 14, 2012

It's my fault



kadang-kadang kita tak nampak salah diri kita. kadang-kadang kita terlepas pandang sesuatu perkara. kadang-kadang kita tak boleh terima pendapat orang lain. kadang-kadang kita terlalu memikirkan kesalahan orang lain. kadang-kadang kita tak sedar yang kita telahpun melukakan hati seseorang.

khilaf sungguh. namun siapa kita utk tidak melakukan kekhilafan?
dengan ini saya mahu mengaku bahawa saya telahpun menyakitkan hati ramai orang terutama orang yang saya sayang. dengan ini saya juga mahu mengaku bahawa EGO saya memakan diri saya sendiri. dengan ini saya mengaku bahawa saya memang kuat EMOSI. 

now, saya nampak NEGATIVE SIDE of me-.-'
thanks to him. thanks a lot.
for almost two weeks (jgn sebulan. x sanggup), pendam je kan. so, dapat sudah pembalasannya and feel the pain gate theory



reminder:
-sila belajar pujuk orang
-buang ego yang TINGGI MENGGUNUNG
-DON'T HURT THE HEART THAT LOVE YOU

p/s: kena lebih byk berdiamkah? maybe that the best way for now. I just wait n see wht will happen next.



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, January 13, 2012

kalaulah air mata..

Kalaulah air mata tu boleh menyelesaikan semua masalah, dah lama aku menangis sepuasnya.
Kalaulah air mata tu boleh buat aku happy, dah lama aku biarkan mengalir mcm air paip

tu semua KALAU
seminggu dua ni aku kerap menangis. kadang-kadang problem kicik pun aku MENANGIS!
macam budak-budaklah kau ni puteri!


ye! apa ada hal. aku budak kecik ke. tak matang ke. tssk..tssk.. :'(
nak kata banyak problem, x delah banyak sgt. tapi kenapa sejak menjak ni cepat sangat aku terasa.
kenapa sejak menjak ni mcm2 bnd yang aku x suka berlaku.
oh hidup, memang penuh dengan pancaroba. x lari dengan masalah.

'Im alone doesnt mean im lonely' --> eh, betulke? taraaaam!

TIPU TIPU TIPU 


memang kadang2 rasa lonely tapi alhamdulillah.. I still have HIM. I still have my family and I have my homieeesss<3, bee, hazu, nenas n my mummy! thanks to 'em! lovieee mereka semua.muah muah muah<3
minggu ni juga perasaan membuak nak balik rumah sangat tinggi. siap paksa abah minx ambil kat puncak alam. cis..menyusahkan abah je aku ni.

maaflah hazu yg maybe byk dengar aku menahan menangis. x pe.. aku menangis time nak tido jek. agak2 dah x tahan. aku biarkan je air mata tu mengalir. pergi toilet, lap lah. sorry bee sebab menyusahkan kau dengar citer/perasaan/masalah aku. kau memang pendengar setia n paling setia:) thanks lala sebab byk bagi nasihat n semangat. fuuuuhh.. yiu really good friend! kau, nenas n hazu dah memang macam kakak aku.
my mummy, yg seriously pemberi nasihat tegar utk aku:) hehehe. aku anggap mereka famILY bukan friENDs


*********************************************************************

'Tuhan, tolong lembutkan hati dia utk terima aku seadanya. Kerna ku tak sanggup, kerna ku tak mampu hidup tanpa dia disisiku. Tuhan, aku tahu banyak dosaku, hanya ingat Kamu, hilanglah dukaku. namun hanya Kamu yang mampu mebuka pintu hatinya utk aku' ~ombak rindu OST


mungkin ego masih belum hilang dalam diri. maaf. 
mungkin juga kewujudan itu tak terasa. maaf.
mungkin belagak belum pudar.maaf

bak kata akmal, 'EGO AWAK TU LAGI TINGGI DARIPADA LELAKI' T.T

I'm trying to change but it's difficult for me. apa masalah/salah aku sampai nak merajuk lama-lama? nak bagi aku sedar kot. x pe.. dah lama sedar. malas je nak cakap. dekat dua minggu. maybe boleh cipta record sebulan kot T.T oh noooooo.. 



p/s: program LULUS BERSYARAT. thanks Dr Hanafi n J/K TAPA:]




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, January 9, 2012

asasi students

al kisah hari ahad lepas, pergi beli brg kat tesco dgn lala, nenas, hazu, kak non n mas. After balik dri tesco tu, nak pergilah hantar segala barang dapur. #ek? --->dapur sangat! hahaha. barang utk steamboat BPC nnti lah. 
hantar kat fazli di blok A2. -----> SENGAJA BOLD!

disebabkan si nenas tu jarang utk berada bersama kami. lps dia jumpa abe, kitog ambil gmbr dpn blok A2 tu. secara TIDAK SENGAJA, alarm kereta kak non berbunyi. NIN NON NIN NON. eh tu bunyi ambulance r. lebih kurang jek bunyinya. x tentu pasal. angin x da. ribut x da. Tiba-tiba seorang pelajar ASASI SAINS, menjerit dari dalam biliknya.

'WOI! DIAMLAH.'

lepas tu, kak non tutup alarm cepat2. beberapa minit lepas tu, Alarm kereta bunyi lagi. haish..kereta ni. ada yang kena campak sungai. ooopppsss.. sorry kak non, my dear mummy^^
tiba-tiba BUDAK ASASI YANG SAMA menjerit lagi tetapi kali ni ada kata-kata kesat. lps tu mnghendap2 kat tingkap. dalam hati aku berkata, 'ADA YANG RASA TELAPAK TANGANKU DI PIPIMU NANTI.'

amboi cik abang. marah nampak. kereta tu tak sengajalah. yang kau nak menjerit x tentu pasal mcm orang kena rasuk hantu apehal? taulah BUDAK ASASI. Stress belajar. ingat budak asasi lain x stress belajar ke hapa? ingat kitorg diploma x stress belajar ke? chilabeng betul!-->aku x tau apa itu chilabeng-.-'
TAK RESPECT langsung. dahlah ada parents student lain kat kawasan tu. TAK TAU MALU KE?
btw, aku dapat byk comment dari senior degree dan diploma yang mengatakan BUDAK ASASI BATCH KALI NI X HORMAT ORANG DAN BERLAGAK PANDAI.


kepada pelajar-pelajar ASASI PUNCAK ALAM sekalian, sila sedar diri dan keluar nanti tinggalkan nama yang baik-baik ye. 

p/s: xsemua student asasi mcm ni. so, siapa yang makan cili, dia yang terasa pedasnya





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, January 8, 2012

I met her and I cried a lot

pukul 7 lebih aku bergegas ke Padang Kawad. nak join The Homieeees Yo Bero practice netball. ehem.. x lama lagi ad tournament netball n diorg join :) practice sampai pkul 8 lebih. tiba-tiba ada orang panggil Lala. OHMAAAAIGOD! It's FARHANA RAMLI! my Angah. my gediks housemate. menangis aku jmp dia-.-'

bila masa pulak dia boleh ada kat Puncak Alam! jauh bebeno dtg dri Penang. Pergi shopping kt Tesco. hang out bersama-sama. kenapa pendek sgt masa to spend with you? we all miss you:'(

Around 4.50pm, Nenas dah nak balik Penang. Dia nak balik pun aku boleh menangis. betapa sensitifnya aku. awwww..awww... 

'Put, jangan menangis! Nenas adakan. Nenas sentiasa ada. Nanti kita jumpa lagi k.' 

I kept crying. cried and cried a lot. 
Tak tau kenapa aku x nak dia pergi. Aku terkilan bila dia x de sem 2 ni.
even though kitorg baru je knl, Lala, Hazu, Nenas n me sgt rapat. sangat2 rapat
aku adik dan aku lah yg paling manja dalam kalangan kitorg
berapa kali hug si nenas tu. tetap juga mengalir air mata ni

I hope I can meet you again. I miss you damn a lot! <3












Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, January 4, 2012

sekolah lama

Tadika An-Nur---->KL

Bukit Bintang Girls School

SK Seri Bintang Utara

SK Putrajaya 3 [SK Putrajaya Presint 16(1)]

SK Putrajaya 4 [SK Putrajaya Presint 11(1)]

SMK Putrajaya Presint 11(1)

SM SAINS SERI PUTERI--->KL

I start my kindergarten and end my high school in KUALA LUMPUR
my blooooody in KL only kah? *I know that I was born in KL*sigh

"SESERI is the best school that I ever went and
SMK Putrajaya Presint 11(1) gives me a lot of sweet memories:')"



LENCANA MANA YANG PALING MENAWAN?



oooooh sekolahku!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, January 1, 2012

dua ribu sebelas yang awesome :'D

well HELLO 2012.
tahun dua ribu sebelas dah tutup tirai

memori yang tercipta  x disangka akan berlaku tetapi tetap juga berlaku dengan adanya kuasa tuhan
memori itu membuatkan aku lebih kenal dunia
membuatkan aku lebih membuka mata
menemukan aku dengan mereka
 mengajar aku erti menghargai, nilai sebuah persahabatan dan kekeluargaan
membuatkan aku jatuh cinta sehingga tiga kali
menyebabkan aku putus cinta dua kali



All those memories are very meaningful to me
you guys rock my world!

p/s: cuti mid sem tamat T.T






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)