Sunday, December 23, 2012

Mohammad Amirul

To Love Is To Receive A Glimpse Of Heaven
-Karen Sunde-

Here is he, Mohammad Amirul:)



us as friend
2 months ago, we're just friend. Not-So-Closed-Friend.
And suddenly he confessed to me a few days after we met at Puncak Alam. Out of my mind. Really surprised! He stalked me since we're in semester two! Bayangkan kitorg ni dipisahkan dengan dua kampus. boleh pulak dia simpan perasaan kat aku-.- pelik pelik je dia ni..

I was giving him a chance to win my heart. After one month, im getting fall in love with him :*
Sayang, You really make my heart melt :*

He's not SO MAT JIWANG. Thats why I like him.
He's just being himself and that's the reason why I started to fall in love with him
paling penting the way he confessed me really peliks! HAHAHAHAAHAH!

Things We Like To Do Together
POKE POKE POKE
SENYUM LEBAR-LEBAR
GELAK GELAK GELAK GELAK GELAK GELAK GELAK GELAK dan GELAK!

Kalau bab makan, dua2 pelahap
Kalau bab jalan-jalan, dua2 TAK suka pergi shopping mall.
and bak kata Mirul, Kitorg couple paling comel --' *muntah pelangi*

*umi and abah approved!* yay!!!!

First date, Side lake Pullman, Putrajaya. 9/11/12

2nd date, Shah Alam. 30/11/12
3rd date. Kuala Lumpur. 21/12/12

I love you sayang :*

181012

Walaupun you bukan Beto Khusyairi, I tetap sayang you:) ------> xde kena mengenaXD


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, December 9, 2012

Minggu Pertama

YOUR MISSION IS YOUR BEST FRIEND!
-me-



Alhamdulillah.. Selesai minggu pertama di semester baru. Aaaaaaaaaahhhh hectic I oooollss! Dengan rushing siapkan case study, pergi bawa atlit SAF and 'problem' yg tetibe datang. Ye! 'problem' itu. Punyalah nak jaga hati orang lain, hati sendiri lupa nak jaga. Whatever. Malas nak fikir hal kecik2 yang tak sepatutnya dibesarkan.

Let's go back to the Sukan Antara Fakulti or known as SAF. Kali ni mcm teratur sikit. yeah yeah yeah~
Majlis Perasmian Sukan Antara Fakulti 2012 boleh tahan ohhhseeem! Disebabkan tak dapat nk tgk semua persembahan perbarisan, maka dengan itu aku tak tau siapa yang paling ohsem. Mostly semua persembahan biasa2 aje.. tak segempak SAF lepas kot.






-Stadium UiTM Shah Alam-
7 Disember 2012

with love,
PNA


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, November 18, 2012

Perjalanan dan hadapan

Rasa luluh jantung. Berderap tubuh terkulai layu. Lemah tidak bermaya. Mungkin bukan rezeki kali ini. Mungkin akan datang. Kaki mesti kuat untuk langkah maju ke hadapan walaupun berat. Mata memandang jauh ke hadapan walaupun kabus tebal menghalang penglihatan.

Ini bukan pengakhiran.

Ini juga bukan permulaan.

Ini adalah perjalanan. Perjalanan yang tiada mula dan tiada akhirnya.


Tidak mengapa hati. Masa yang ada tidak banyak. Hadapilah dengan tenang dan kuat. Kesusahan itu kesenangan masa akan datang.









Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, November 3, 2012

le kelantan

Assalamualaikum wbt and a very good day evelibodi!

2 weeks already I'm in Kelantan. A lot of things need to story! okay. take a deep breath beautiful and handsome. I know.. mesti semua orang rindu saya especially 'orang itu'. uhuksXD
Let's start le journey bebeh! As usual, my family sent me to Kelantan and abah drove along the way to Kelantan. Kalau aku ni mahu pengsan! *face palm*



We stayed at Khalifah Hotel and Apartment. Le awesome hotel even though it's not the 5, 6, 7 stars hotel. We're not going anywhere because it was a very short trip of my family. Pergi survey HOSTEL *not hotel ye* area Kubang Kerian. kalau dak nak duduk mana sepanjang sebulan kan? aha! and we found a very comfortable hostel. It's The Na Hostel. Above the BATA and CIMB Bank. In front of Mydin Mall. Ore Kelate mesti tau dok? hewhewhewhewhewhew.. den dah roti kecek kelate! sikit2 jo..

Done withe hostel, let's move to the FOOOOOOOD! my fav topic ever!
Nak kata mahal, tak sangat. sedang sedang aje. Cafe Rafflesia, UiTM Puncak Alam still in the low price. 
Usually, rice and fish will price RM3 but here is RM4-.-' I can get rice, fish, egg n vege with the price RM4 at Puncak Alam. oooooooooooooh my.. and everything is sweet! from hot drink, cold drink, food, sambal n kuih. Everything is veeery sweeeet. boleh kono kencing manis den ni..tapi tapi NASI DAGANG tetap TERBAIK!


ENOUGH ABOUT FOOOOOD!!!


Let's move to the practical. I started with orthopaedic area. All those fractures.. from head to toe. lol! kesian nak assess patient patah2 tu. Lagi kesian bila tengok ada yg fracture sebab diabetes. Hilang sedikit anggota badan. :( I gain a lot of experiences and new informations! beeest wooo! tapi tapi tapi.. there is one physiotherapist yg suka sergah n suara dia manyak kuat loorh! Kalau nmpk dia, kitorg semua mesti larikan diri-.-' Dia tak marah tapi suara dia mcm marah org.

kami berjalan kaki ke HUSM 

Before lunch hour. at Physiotherapy Gym, Unit Pemulihan, Husm

This is what we called crazy:D

the me. the she. the PNA is ready for the practical!

I think this is enough. Will update another entry for my activities on weekend in Kelantan:)
See ya! 





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, November 2, 2012

lukisan hati


Komunikasi adalah sesuatu yg mudah, susahnya ialah apabila kita tidak menyebutnya dengan perkataan yg mudah. 
-T.S Matthews-


Lukisan hati manusia tiada siapa yag mengerti melainkan diri sendiri dan tuhan. Lukisan hati kita hanya kita yang lakar, lukis dan warna. Penambahan objek, watak dan warna menjadi memori dalam sesebuah lukisan. Biru, Hijau, Merah, Kunig, Ungu, Putih.. Pilihan sendiri. Cantik dan hodoh bukan topik utama. Secantik mana lukisan hati kita, Allah swt merupakan perancang TERHEBAT.


********************************************************************************

Mesti semua pelik, ape mendelah lukisan hati bagai si puteri ni. Well, tengah idea keluar nak mengarang pelik2. Lukisan hati tu sebenarnya merujuk kepada perasaan seseorang melalui pengalaman kita sebagai seorang manusia. Depends kepada diri sendiri macam mna nak cari pengalaman, nak melakar kehidupan yang penuh dengan pancaroba dan dicampurkan dengan perasaan yang menjadikan hati kita sama ada sedih, suka, gembira dan biasa-biasa saja. Those words just crossed in my mind and I was thinking to share in my blog:)

Read it and think about it. Kita hanya merancang, Dia yang menentukan.

Last but not least,

Dear awak,
Thank you for coming into my life and make my days brighter. Thank you for accepting me for every inch of my weaknesses. Sometimes I wonder who actually cares about me? You appear and told me, 'everyone cares about you especially me'.. Lend me a shoulder to cry on. Lend me the ears to hear me. This is not the first time we fall in love and hoping this will be the last one. I'm just a normal human being, nothing special. This is me and just me. 





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

wedding

Love of beauty is taste. The creation of beauty is art
-Ralph Waldo Emerson-


Nur Fadhlina & Firdaus
27102012







Congratulation Kak Lina and Abg Firdaus:)



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, October 18, 2012

End Of Semester Three

Alhamdulillah.. done with my part three diploma. Gonna have a very hectic semester break which I'll not have any holidays except for the weekends. Let's start le journey as a student again! Clinical time guys!

Time was gone very fast. Really fast. kadang-kadang rasa tak percaya dah habis semester tiga dan a lot of things happened! fuuuuuuuhhh.. *take a deep breath* Let we go one by one okay sayang?

Study
Aku tak tau apa aku belajar. Bukan semua subjects. Hanya musculoskeletal~
neurology class~

Friendship
Banyak sangat konflik antara batch mates ni. X suka orang tu lah. X suka orang ni lah dan TWITTER menjadi tempat luahkan amarah yg dipersetankan oleh setan laknatullah! Korang, bersatulah dan saya sangat sayangkan kalian<3

part of my batch mates


Siblings
I have my own siblings. Siblings MDS JUN 2012, The Sisters (ain, syu, kak myra). My big brothers, Nazreen Aziz, Jimy, Abg Shuk and Abg Jibam. Sibling SMF yang baru!! yay!! and My only one cutest sister, NABILA BAHRUDDIN (forever be my greatest fan)

my sister and big brothers
Heart them a lot!

Homies
Ahli kami semakin berkurang. Lepas aten pergi SPA, Nora pulak pergi SPA. Girls, you rock my world bebeh!!
Hanya Homies! made by @xxnoraaaa
We're from different backgrounds but we're really into each other:)

Room mates, my sayang
Teman study, window shopping, shopping, tgk wayang, tgk movie, tidur, gosip dan segalanya lah! me love you sayang---> kami x lesbian ye!

love you beee~


Relationship
Hidup single, tiada couple sangat tenang, sangat happy. Memang kadang-kadang rasa lonely tapi aku masih ada Allah SWT, family, nana, bee, kawan2 and my lovely ipod!

Fun Times
Overnight dengan siblings and sisters. Keluar makan dengan nana walaupun x dpt keluar lama2 dgn dia. Window shopping dengan bee. Pergi zoo negara:) Aku rasa aku x pergi Sunway Pyramid lagi this sem. Rasanya lah. Yelah.. skarg dah ada Setia City mall

kids to be


Kerja dan Amanah
Kali ni banyak pergi kursus sana sini dan banyak perkara yang belajar. Pengalaman bertanding untuk menjadi Majlis Perwakilan Pelajar pun aku dah merasa. Walaupun kalah aku tetap ada SMF yang sentiasa dihatiku. Walaupun kalah, aku tetap merasai peluang yang jarang pelajar lain dapat:) It's worth k
Kini aku berganding bahu dengan abang faizal menerajui SMF dan meletakkan SMF teratas ---> dah mcm SASER. *SASER, NAMAMU TERATAS*
abg2 hempipi dah mereka berdua niXD

my strength:)

random
Bellatrix reunion at my house and onci 5 gather again

7 of us tapi ni je yang ada
 Kuih raya with lala and bee


Zaiha fly to Russia

Family gathering
my family and zulaikha's family:)

-

p/s: tetibe aku makin rapat dengan si mighullll ni-.-' giler aku dibuatnya kalau layan giler dia~ lol! maaf mirooooiii sebab mengutuk kau kat blog akuXD sayang kau! HAHAHAHA!!! lol!


jalan-jalan and menggedik dengan si miroooii


maaf letak gambar kau yg x handsome ni

thanks miroooi for this picture:)  *cilok dri twitter miroi*


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, October 2, 2012

hello october:)

October is not just a month. It is a wonderful month I always wait every year
-me-


hello October!! :) I really miss you and I do..
yeah.. I always wait the miracle happen on Octoberand I don't know why. 
it's okay babes n dudes~
I will face many tough 'moments' this month

My final exam start on 1st October until 15/16th October.
My clinical start or 21st October at HUSM, Kubang Kerian, Kelantan
I'll not have my semester break for this sem as I'll go for clinical

If a doctor can treat patient well, why not me? If a policeman can catch a robber, why not me?
If a lawyer can win in the court, why not me?
Have a faith, face the faith:)

Wanna buy a ballerina shoe for una :)

BALLERINA 11

Last but not least, these are my wishlists for this month :
- The Casual Vacancy by J. K. Rowling
- New purse (if I can have a red colour, I'll love it!)
- A great day on my birthday.. 
but but, I'm in Kelantan on my birthday:/

What will I do this month :
- A birthday surprise for umi
- Go to the Zoo Negara
- Movie Marathon
- Finish up my notes before start the clinical


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, September 24, 2012

You know how to be happy:)

Minggu Pilihan Raya Kampus

area kampus dan fakulti. Dipenuhi dengan muka-muka ku dan calon-calon lain. 
saya bertongkat disebabkan terseliuh dan paling penting, I like the 'PNA' :)

Congratulation to Syu and kak Mayam :) Be a good MPP k..
Really miss my 2 big brothers, Jimy and Naz

Saya tewas namun saya Juara. Saya tidak mengharapkan apa-apa kemenangan untuk pilihan raya kali ini kerana saya hanya mahukan pengalaman dan merasai sendiri pahit manisnya. Sangat bersyukur kerana saya masih berpeluang membina ukhwah dalam SMF. Saya tahu dan sedar bahawa jiwa dan hati saya hanya ada pada SMF. Disebabkan ini, terkilan mahupun kecewa dengan kekalahan tidak tercalit di hati yang kecil ini. Alhamdulillah, abang-abang saya, nazreen, jimy dan angah serta my sister, Syu, menang dan sudahpun dilantik menjadi Majlis Perwakilan Pelajar 2012/2013:) Tidak mengharapkan apa2. Hanya mahukan mereka tetap mereka yang sama dan sayang saya seperti sebelum mereka menjadi MPP. Malah, bertambah sayang. eh? HAHAHAHA! rindunya korangXD <3

"Perjuangan baru sahaja bermula. Jika ingin tersungkur, berpautlah padaNya. Jika ingin berdiri teguh, pintalah padaNya juga. Namun, jika sudah meninggi, kembalilah membumi."

-Puteri Nur Aqiliah (PNA) yang sentiasa meletakkan kalian di ingatan dan hati-

Makan Malam PHYTAS @ Mardi, Serdang


Dengan tema 'Sireh Pulang Ke Ganggang', Alhamdulillah, everything was going very well. The food was really tempting! Steamboat walawei~
Me with simple outfit, orange modern kurung, bawal scarf from Dubai (thanks mak kakak) and red sandal from Summit. Semua kelihatan gojes gitu..Dah macam hari raya pun ada gakXD

Congratulation PHYTAS and seniors degree part 5!

Lawatan Ke Hospital Orang Asli,Gombak


Last program for Badan pertolongan Cemas. Hospital visit at Hospital Orang Asli,Gombak. Kawasannya sederhana, kecik molek jek. Ada satu bangunan ward, satu bangunan pusat transit (utk keluarga org asli yg nak bermalam), satu bangunan pentadbiran kot, taman permainan, satu stor. Hospital ni tepi sungai. Best! Ohsem! Hospital ni untuk semua orang asli kat Malaysia dan diorg dapat rawatan free! No Charge! 100% ditanggung Jabatan Kemajuan Orang Asli. Here, I wanna tell one sad story..

'Ada seorang pak cik, namanya Akam. Sakitnya ialah poliomyelitis. Dilahirkan pada tahun 1978 dan tanpa mak, ayah serta keluarga yang lain. Tiada seorang pun. Beliau dihantar ke Jabatan Kemajuan Orang Asli dengan dimasukkan ke dalam reban ayam. Namun begitu, beliau ditempatkan di Hospital Orang Asli, Gombak, since tahun 1978. Jadi, beliau dah menetap di dalam hospital tu lebih 40 tahun. Tiada seorang pun yang tuntut dan beliau sgt independent. Naik turun wheelchair sendiri, mandi sendiri, makan sendiri. Semua sendiri. Sebak hati melihat beliau melakukan semua kerja sendiri, tanpa bantuan sesiapa. Keletahnya sangat mencuit hati apabila dia tunjukkan barang-barang kepunyaannya dan apabila dia berborak. Walaupun tak faham sepatah haram, namun hati ini seolah-olah memahami apa yang cuba disampainya.'

Ya Allah, sungguh mulia hambamu itu. Sebak hati melihatnya. Menitis air mata kenangkannya. Tempatkanlah dia ditempat orang-orang yang beriman kelak. 

Dalam dunia ini ada 3 jenis manusia, iaitu :

1. org yg blajar dari pngalaman sendiri. 
2. org yg belajar dari pnglaman sendiri dan org lain. 
3. org yg bodoh tidak belajar apa2 dari dri sndiri ataw org lain.

Bersyukurlah dengan apa yang kita nikmati sekarang. Usahlah hina mereka kerana mereka juga manusia biasa. Usahlah hina mereka kerana mereka juga perlukan kasih sayang. Usahlah hina mereka kerana mereka juga berhak merasa kesenangan.


Sekian.

Apabila di bawah, jangan lupa memandang yang DI ATAS. 
Apabila berada di atas, jangan lupa memandang di bawah.
-puteri nur aqiliah-


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, September 18, 2012

Amanah itu


Mungkin, gambar di atas sudah cukupmenerangkan segala isi hati hamba. Ya, saya bertanding untuk pemilihan Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JPP) ataupun lebih dikenali sebagai Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Sesi 2012/2013 UiTM Shah Alam dan juga bertanding sebagai seorang calon dari Fakulti Sains Kesihatan:)

Alhamdulillah, penamaan calon sudah pun selesai. Semua calon bersama2 dengan Campaign Manager(CM) dan jentera dah mula memasang poster dan banner. Pilihan Raya Kampus (PRK) semakin terasa bahangnya di semua cawangan UiTM termasuklah kampus induk di Shah Alam dan kampus satelit di UiTM Kampus Puncak Alam dan Puncak Perdana. 

Diri yang kerdil, kecik dan comel ini juga LAYAK BERTANDING. Bukan hendak membangga diri tapi nak promote diri ni. uhuksXD..


LET's BRIDGING THE GAP!
UNDILAH SAYA!

Ingin ku petik kata-kata kak musaadah,
'Setinggi mana kita, sehebat mana kita, kembalilah membumi'


Aku juga manusia biasa, aku juga manusia yang selalu melakukan kesilapan. Aku bukan orang hebat dan aku bukan orang yang berkuasa. Aku adalah aku, seorang hamba Allah yang kerdil. Diri ini masih terasa ilmu didada belum cukup untuk menampung amanah ini. Namun, jiwa yang kental membuatkan aku untuk terus bertanding dan berjuang demi warga Fakulti Sains Kesihatan, anak bangsa, UiTM dan agama. Niatku hanya satu dan biarlah aku sahaja yang ketahui. Mereka yang mungkin faham perjuanganku, akan mengerti niatku.

dan mereka adalah kekuatan diri aku. Mereka adalah kakak, abang dan adik-beradik aku:') 

Calon-calon Fakulti Sains Kesihatan yang bertanding:) 
From left, Syuhadatul Ashikin, Me, Kak Naiem and Kak Maryam

Sibling yang bertanding, Naz, Angah, Jimy, Syu and Me<3
dan kami berjanji utk sama2 naik, utk sama2 berjuang! 
Btw, congrats to Angah (2 from left) kerana sudahpun menang tanpa bertanding

Sewaktu aku mula melangkah ke UiTM, dialah penjaga setia adik-adik. Memahami adik-adiknya dan penghibur hati kami. Kak Aimie, pray for ur lil sister and thanks for everything:)

The most important person dalam perjuangan. Juga adik-beradik. Kakak yang sentiasa memberi semangat dan nasihat serta tunjuk ajar. Kakak yang tidak pernah lokek dengan ilmu. 
Thank you kak myra. Thank you for helping us. Love you a lot my dear sister:')

Aku tidak mengharapkan apa2. Menang atau kalah adat permainan. Perjuangan tetap perjuangan. Mesti dan wajib diteruskan. Namun, satu harapan aku, Ukhwah yang terjalin ini, diharapkan tidak terputus ditengah jalan. Biarlah ia kekal bersama-sama gelaran adik-beradik walaupun dari rahimyang berlainan dan dari sperma yang berlainan. Hati yang satu menjadi ikatan ukhwah ini:)


InsyaAllah.. seorang pemimpim bersedia untuk memimpin dan dipimpin. Apabila dia semakin dikenali dan menjadi semakin hebat, dia kembali membumi, kembali kepada Tuhan Yang Satu. Menjadi seorang pemimpim bukanlah untuk dikenali, malah bukan untuk mencari populariti. Amanah dan tanggungjawab yang dipikul menjadi saksi di akhirat kelak. 


-PUTERI NUR AQILIAH BINTI MOHD TAJUDDIN-







Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, September 15, 2012

Rainbow In Oasis


Without the rain, There would be no Rainbow
-Gilbert Chesterton-

Alhamdulillah, the MPG was going well. yeah yeah yeah.. just well
even though, there's a lot of problems and 'someone' left the program at last minute, but we still can counter back all those problems.

with the theme, 'Rainbow In Oasis', we succeed make our guests attracted with the decoration.
the wall of fame, the table's decoration, the red carpet and the stage were really nice! 
Good Job Biro Persiapan Tempat dan Makanan!

Everybody wants happiness, no one wants pain. But how can you make a rainbow without a little rain?

Like what I said earlier, we did a very awesome job! eh, perasannya minah ni. Who cares? 
Syukur, Alhamdulillah~ 

Summit Hotel, Subang Jaya. 8th September 2012







with my roommie sebelum bertolak ke Summit Hotel:)


Us before the event started. *mak jemah pun kalah u olllsss*

den x dpt nak ambil gambar time event. al maklumlah.. amanah as a stage manager kena dijalankan:)
maka,selepas event, hambek.. penuh ipod den


I love them and always do. *sibling terulung*

anak-anak physio abah (beside me)

oh well,, hello. ignore me. X dpt makan banyak2:(

Stage Manager, Floor Manager and Event Manager

Just sempat captured this picture after event. The Al-Farabi band really awesome!

hye awak, terima kasih datang tolong kitorg walaupun awk tgh berpraktikal skargXD

they are my heart and my soul:')

with Biro Jemputan dan Pendaftaran yang disayangiXD
thanks a lot korang! you guys really coool~

My another heart and soul<3

Appreciate everybody and you will feel the love:)
-Rainbow In Oasis-



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)