Saturday, December 31, 2011

I'm Lucky To Have You

Alhamdulillah. cuti mid sem dah nak habis:)--->apakah?!

Last few weeks..eerr..yeah *sambil meniup tudung bawal yg dipakai*
I had made a mistake. A very big mistake. aiyaaa.. macam dosa berzina lak-.- Ya Allah..jauhkanlah aku drpd berzina! I didn't realize what I have done on that night. yeah..maybe I should say that I'm very use to it (dah tabiat. makan garam gula) WHAT I HAVE DONE?! -------------->sila baca lagi!



Thanks to Allah. He open my heart and my mind. He met me with a person that really care about me. He met me with a person that can bring me to Him. He met me with a person that make me realize about something.
Alhamdulillah.. for some people, maybe they think, 'x payah nak berlagak baik' or 'itu pun nak sebut-sebut dalam blog. lame.' Excuse me, ladies and gentleman, I don't want to show how great am I.
Maybe my time is coming. To become a better person? perhaps? Who knows?

Bukan senang nak jadi senang, bukan susah nak jadi susah. Dalam usaha nak jadi baik ni, bukan mudah.. fuuuh~ jenuh lah-.- sebab.. kadang-kadang aku nak jadi diri aku. kadang-kadang aku terpaksa hipokrit. tapi aku kena desak diri aku. kalau x.. sampai bila? sampai dah meninggal baru nak bertaubat?

orang cakap, kalau x ikhlas..x kekal. nanti jadi yg lama semula
bagi aku.. biar x ikhlas dulu. lama-lama pintu hati kita akan terbuka untuk terima dengan ikhlas. lam-lama kita sendiri yang akan sedar. kalau x paksa diri.. samapai bila kita nak terus berada di takuk lama. kan?


I need a strength to change. Only Him can help me. Just Him! 
Thank You a Lot Allah. Thank You Awak



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, December 16, 2011

ceritera semester dua

Alhamdulillah.. dah nak mid sem break. terlalu cepat rasanya.. hampir setahun aku di dunia Physiotherapy. Dikelilingi dengan pelbagai ragam manusia. pelik2! GJ lah. Budak P lah.
Semester kali ni terlalu banyak dugaan. baru sebulan dah macam-macam benda jadi! *rasa nak hantuk kepala di dinding* #geramsangat 




Assignment bertimbun bak gunung terlebih tanah. Test sedang menanti untuk bertentang mata.
Program fakulti macam berderet menanti untuk mencari gaduh. dush dush dush! ----->hiperbola sangat!
kawan? Alhamdulillah.. baik-baik sahaja. cuma ada yang tidak puas hati dengan aku. ehem. biasalah tu! uhuks!
tapi.. perlu ke menabur kata-kata yang tidak benar? entah bila aku ni 'menghasut' orang lain. SETAN ke aku nak main hasut2 ni. jealous sebab aku dapat hidup bergumbira macam kanak-kanak leteeewww. hikhikhikhik #lepasgeram




lecturer saya pernah bercerita mengenai kisah hidupnya. tapi im not sure either the story is true or not. Tidak semestinya kita nak mengajar org dengan menceritakan pengalaman hidup sendiri. boleh je nak cerita pengalaman hidup orang lain tetapi cara penyampaian itu shj yang berbeza.. sama ada kita nak cakap, 'saya ada seorang kawan.. dulu dia..' entah2 bukan kawan dia tetapi sengaja katakan kawan dengan tujuan untuk memberi pengajaran. x pun..
'saya dulu..' silap haribulan bukan dia tapi kawan dia.. 

itulah yg saya maksudkan dengan cara penyampaian. Tetapi ada yang terkejut dengan cerita lecturer saya. please open ur mind! jangan cetek sgt. up to 1st class minded pleaseeee! 
hidup manusia ni ada macam-macam.








Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, December 15, 2011

kawan vs lawan

Just because of a person smiles all the time, does not mean his/her life is perfect

Expectation is the root of all heartache
-William Shakespeare-

di kelas Electro bersama Abah(my lect), 
aku tertarik dengan kata-kata Abah, 'mula-mula kawan, lepas tu lawan'

disaat aku sedang menghadapi satu dugaan yang tak pernah aku sangka dan jangka, abah mengeluarkan kata-kata sebegitu. Rasa nak menitik air mata ni. Rasa luruh jantung aku. 
Bukan hendak meninggi diri mahupun mendabik dada, aku berani katakan yang aku sangat menghargai sebuah persahabatan. Sejahat mana kawan aku itu, pasti ada kebaikan di dalam dirinya. 


Cerita itu, macam sukar nak dipercayai. macam sukar untuk aku terima. I'M IN THE MIDDLE! rasa nak menjerit pun ada. perihal kawan antara perkara paling cepat mmbuatkn aku menitiskan air mata:'(
Nak percaya A pun tidak. Nak percaya B pun tidak.
Kadang-kadang diri aku yang x sempurna ni pun ada banyak buat silap. salah. dosa ap entah lagi. bertimbun.
Aku rasa kesilapan yang aku dah buat betul2 makin mengeruhkan keadaan. Ya Allah.. apa yang aku dah lakukan? 

Namun, aku tetap terkilan apabila ada tomahan dilemparkan kpd aku. haish.. mmg pantang nenek moyang beta apabila beta kena tomahan x betul! ----> murka sgt la tu
seriously, I was like WHAT THE FISH?! aku pula yang kena. x pelah. nak buat mcm mna. kalau aku buka mulut, cakap aku ni tipu. Kalau aku diam, cakap aku ni pengecut.

buat teman,
setiap persahabatan itu, ada naik turun. sedangkan lidah lagi tergigit, ni kan sebuah hubungan persahabatan. Bukan kita yang minta. mungkin tuhan mahu tunjukkan sesuatu. Mahu kita sama-sama perbaiki kesilapan kita. mahu kita sedar siapa diri kita. Maaf kalau ada perkara yang telah melukakan hati itu. Maaf kalau ada perkataan yang menghiris jiwa itu. Maaf jika ada tersilap laku. Bukan tidak mahu memberi kepercayaan itu. tetapi tersepit di tengah-tengah amat menyakitkan. Bagi di pihak sana juga, kepercayaan 100% memang todak diberikan. Cerita-cerita sinis mahupun tomahan itu, biarlah menjadi pengajaran buat kita. Bukan hak sesiapa mahu menuduh bukan-bukan. Apa yang diharapkan.. 'Buang yang keruh, ambil yang jernih'
Kita makin menuju kematangan. Mungkin ini salah satu cara utk mematangkan kita. maybe.. who knows..
Ampun dan maaf. Setiap manusia itu ada buat silap. Diri ini boleh mengaku kesilapannya. hanya menanti kemaafan dengan hati yang redha dan ikhlas...

sincerely,
kawan ini






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, December 12, 2011

SAF & FSK

Sukan Antara Fakulti(SAF) you make me melt. oooh sucks! bukan Sukan Antara Fakulti. Sukan hetam FSK
*bersabar itukan lebih baik;p*

Baru first day SAF, macam2 jadi. kelam kelibut. dahlah diriku ini sememangnya kelam kelibut-->xtipu!
Bowling start petang tapi atlet FSK dah sampai pagi buta. ayam dalam reban pun x bangun tido lagi.
tu baru satu hal. belum lagi hal-hal yang lain. SAF sangat memeningkanO.o kejap jadual bertukar. kejap lagi nama x de dlm list---> kesian atlet yg bersemangat waja nak main tapi x de nama. *AKU NAK BAKAR PUSAT SUKAN HABIS SAF NI*

kamilah wira-wirawati negara:p hahahaha. semangat SAF sangat!

Bowling. atlet, Mohd Syafiq Zahari di 2nd palces
N.JOHAN SINGLE LELAKI

penyokong-penyokong bola jaring FSK. taktik je tu. uit. cuci mata!

terlalu ramai penyokong senamrobik. nampak x baju kaler hijau? untunglah medic:p

minah jelita bersama minah cun. uhuks!

FSK Vs Medic. Syu menentang budak medic ustazah pilihan. *kebilmata*

mashasanah. muka dia paling byk bertempek di camera buruk ku

hoyey2! sayang FSK. MEDIC boleh bersyg2. FSK pun boleh:p

pengarah program SAF. sila lihat wajah dia yang tampan *bueeeek*.
bersemangat menyokong FSK!

sangat suka tengok MEDIC bersorak. go fight! go fight! sayang medic..! (<3 didada) ad juga faculty lain yg menganjing diorg termasuklah FSK. ngahahahah! sengal sgt. dahlah warna baju FSK n MEDIC sama.
FSK dan MEDIC kan adik-beradik. nnti kerja satu hospital. ppppffft:p FSK PROFFESIONAL PENYAYANG. MEDIC? ngeeeeheheeh*aphal aku anti medic sgt ni* 

Wonder sebentar. bertudung labuh(medic jek. FSK kureng). berNERD semacam tapi boleh bersorak kat tgh court uh. FSK+Medic=nerd. Fac lain.. mampu? telan2 buku pun, boleh duk bersorak sampai hilang suara. boleh ketawa mcm court tu kau yg punya. 

Congratulations to all athlete especially FACULTY OF HEALTH SCIENCES. You are the best among the best. you are #1 in my heart ever. sayaaaaaaang FSK:) <3



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, December 6, 2011

Dialogue With Dean

I miss my old me. saya rindu diri saya yg sgt bersahaja. saya rindu diri saya yg simple dan tidak mngambil kisah.
saya yang selekeh dulu lebih bahagia dan ceria. I know that I'm growing up now and need to be more matured. My life getting complicated and I feel like my life getting worst. Adakah ini ujian buat aku sebagai seorang umat Islam yang 'memperlekehkan' peraturan agama sendiri? Kenapa begitu keras hati ini walaupun aku seorang wanita. Kenapa aku begitu ego sedangkan aku ini seorang wanita. Bukankah hati seorang wanita itu lembut? Bukankah hati seorang wanita itu halus? kenapa aku makin cepat terasa dengan kata-kata mereka. kenapa aku cepat rasa mara sedangkan aku yang dahulu seorang yang cukup penyabar. :'(

Ya Allah, kau berikanlah aku seseorang yang dapat membimbingku ke jalan-MU. Aku tidak mampu untuk bersendirian mengecapi hidayah Mu.

****************************************

DIALOGUE WITH DEAN
Alhamdulillah. Praise to Allah. 
Friday.2nd Dec 2011.DK 9

Dialog Bersama Dekan. For those yang x tau apa Dialog Bersama Dekan ni. meh nak citer sikit. Dialog Bersama Dekan (DBD) diadakan pada setiap sem bagi memberi peluang kepada mahasiswa/i UiTM Kampus Puncak Alam mengemukakan dan mendapatkan jawapan daripada persoalan dan permasalahan secara terus kepada Dekan 

Banyak isu yang timbul macam 'Pecah Masuk Ruma Sewa Pelajar (NR)', 'Pakaian di fakulti', 'Kolej'
first time saya dilantik sebagai EVENT MANAGER
'alaaaa..Dialog Bersama Dekan je. bukan event besar pong'
hamboi.. watch ur mouth sayang. ekau hingat event kecik pun xkan dpt problems sedikit punya gedabak ke?
Alhamdulillah, tugas as an event manager dpt aku jalankan dengan baik walaupun masih byk kecacatan dan saya kena byk belajar lagi

dah habis event, apa lagi.. mari kita serang ------------> MAKANAN!
'badan kecik tapi kuat makan ye'
3 Bungkus nasi gorengO.o
last but not least AMBIL GAMBAR

suka kak myra diapit 3 teruna
<3
kurang lagi beberapa ahli keluarga. mereka practical:'(

**************************
Di waktu petang yang dingin. Jam 16:30 petang
huyeeeeee! meronggeng bersama kak 'amyra, kak jijah n azie
pada mulanya nak ambil ipad 2 kak jijah tapi traffic jam like hell mmbuatkan kitorg patah balik ke Klang
we stuck in traffic jam about 3 hours!

ke Jusco Bukit raja, Klang
makan CHEESY BITES PIZZA HUT and Honey BBQ Chicken! full of cheese! yummy!
kak jijah and kak myra dah trauma nak makan cheese
alolololololo.. I ate 2 slices of cheesy bites pizza, 1 bowl of soup, 1 slice of garlic bread and 3 ketul ayam!


pipi saya makin tembam slps mkn cheese

tamak haloba sungguh kakak saya dua org ni

we were watching BREAKING DAWN! byk cut! cis!

ok. daaaa~
me love you<3



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)