Monday, November 14, 2011

Why we need Love?

13 november 2011. 11:21pm. dalam bilik
All We Need is Love. Page 24. Health Smart. Reader's Digest. Sept 2011

Love is a strong feeling of affection. Love also a great interest and pleasure in something and a person or thing that one loves (Oxford English Dictionary)

Love is like a magic and it always will be. For love still remains, Life's sweet mystery!! Love works in ways that are wondrous and strange and there's nothing in life that love cannot change!! Love can transform the most common place into beauty and splendor and sweetness and grace. Love is unselfish, understanding and kind. for it sees with its heart and not with its mind!! Love is the answer that everyone seeks. Love is the language that every heart speaks. Love can't be bought, it is priceless and free. Love like pure magic, is life's sweet mystery!!
-Helen Steiner rice-
According to the expert/researchers ect. cupid can

PREVENT ILLNESS
RD ni cakap. eh mereka yg expert tu ckp, happily marrieds ni boleh rendahkan risiko cancer, cardiovascular disease and pneumonia.

bagi saya,
kalau tuhan nak bagi sakit, sakit juga. Tapi, sebenarnya.. bila kita happy especially happy sebab dpt kahwin, mmg kita senyum lebar kan. awet muda ok! lepas tu gelak2 dengan husband/wife. kan laughter is the best medicine. x gitu? *betul ke akak2 dan abang2 yg dh kahwin?* ------>saya x kahwin lagi

EASE PAIN
Marriage can bring relief from rheumatoid arthritis, head and backache and even from an electric shock.

dari saya,
WHAAAAAAT? boleh ease pain sgt kn. kalau korang kahwin-->lps tu x ckup duit nak buat treatment--> stress--> lagi sakit=="! maybe sokongan moral drpd pasangan kot. so, boleh kurangkan sikit. mcm tu ke?
kalau macam ni kena cari husband yang kayo2. ching ke ching (bunyi duit ye) habislah laki saya nnti. dia duk kumpul duit, saya duk kikis duit--> nak masuk toilet pun kena bayar ok!

LOWER BLOOD PRESSURE
Hugging can bring women's readings down dramatically, say doctors in North carolina

from saya,
SAYA SUKA KENA PELUK SEBAB SAYA AKAN RASA SAFE AND SANGAT TENANG. tapi setakat ni yang peluk saya are umi and kawan2 perempuan jek. kena sembelih dgn atok nnti kalau ad lelaki yg bukan muhrim peluk saya.  HARAM! uish! benda ni betul tau. *sila baca novel kalau x percaya*
stress->menangis. bila ad kawan2 saya peluk saya, rasa mcm dh tenang sikit
cubalah try! ooooowww..so sweet!

LIFT DEPRESSION
A long term relationship makes you less likely to be depressed or anxious or to commit suicide

saya cakap
dah macam belajar HEALTH PSYCHOLOGY pun ada. tajuk stress management, stress and disease.

GIVE YOU A NATURAL HIGH
Scientist in NY recently confirmed that the buzz you get when you fall in love is similar to a cocaine hit-and of course it's a cheaper, harmless and perfectly legal!

kata saya
yang ni saya sokong sebab korang akan lebih bersemangat and lebih mendengar kata kat org yang korang sayang tu. cinta itu buta. kalau buta, mana nak nampak dia buat jahat ke hapa. hadoi!
jangan bercinta membabi buta, babi pun x buta


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

3 comments:

.sarahshamsudin. said...

LIKE it! :)

semutsengal said...

hai cikgu.

boleh tak taknak komen.


LALALALALALALLA

Ihsan Arifin said...

babi tak buta cuma sedikit rabun ;)