Saturday, November 26, 2011

ugly and cool


demam, batuk, selesema, sakit tekak
complete utk diriku ini terasa seksa yg diberikan oleh Allah SWT sebagai peringatan

jari-jemari gebu bu bu bu bu ku ini menggatai nak menaip. mcm tuan dia yang tgh dyiok menggatai! HAHAHA
today's topic : UGLY and COOL
boys and girls out there, 
you're not ugly. you're cool with your own way to live your life

as i am a girl. I wanna talk, write about 'COOL BOY'
I dont know girl yang cool mcm mna drpd pandangan seorg lelaki
;cool..not COLD'

1. Lelaki cool bila pandai main any instrument. music instrument ye like piano, guitar, drum. korang x rasa cool ke bila a guy can play any music instrument? aku rasa cool. tapi x tau lah korang. bebeh, korang rasa teruja tak tengok 'pakwe' korang, si Greyson Chance main piano. mesti korang ternganga sampai lalat masuk mulut pun x sedar. kan? kan? kan? ngaku je lah. hehehe

2. Lelaki cool bila dia pandai bergaya. xde lah selekeh sememeh. tapi kadang2 lelaki yg selekeh2 n pun cute juga! alahai.. berjambang pun coool! hahahahaha! mcm gambar bwh ni. *winkwink*


3. Lelaki cool bila rajin masuk dapur n tolong his mom masak-memasak. lagi cool kalau pandai masak. *tapi aku x suka chef riz* penipu betul. x cool langsung! adalah one or two my boyfriends pandai masak. aku dah dapat apple pie from fatah and the apple pie really awesome! sedap wei! dia pun cool! ngahahaha. hamoi2.. gatai naaaaa.. p/s:dia dh ad gf lah-.-'

4. Lelaki cool bila dia sangat sempoi. sempoi mcm mna? I love photography very much much much. so, for me.. lelaki yg ad dslr/lomo/polaroid and like photography sgt cool. yg pandai snap ikut angle yg betul. yang hardcore to photography seng ckp.. sgt cool! *bercahaya mata I kalau dpt hubby cenggitu. boleh snap my pic byk2* -I berangan nak ad hubby mcm citer Lagenda Budak Setan uh. eh.. bukan yg jahat tu. yg sweet tu. awwww.awww...

5.Lelaki lagi cool kalau jaga solat, rajin buat ibadat sunat and ibadat wajib dijaga dengan penuh tertib. kaki surau. rajin join aktiviti di surau. sejuk mata memandang... sejuk lagi hati kalau dpt hubby yg boleh bimbing ke jalan-Nya:)

cukup psl COOl. next UGLY
ada kawan-kawan aku ni suka ckp diri mereka tidak cantik. aku pun selalu cakap mcm tu. bagi mereka yg cetek sungguh pemikiran mereka, akan menganggap kulit yg putih melepak, gebu dan kulit licin bak mutiara itu cantik. yang berkulit hitam, muka mcm jalan tar x siap, gemuk itu UGLY. sila tengok balik kata-kata di atas! everybody in this world cantik. yang putih itu menarik. yang hitam itu manis. x gitu cik kiah oi.. korang ni nak meletop macam artis2 je kan. retis sungguh. 

cantik luar x semestinya cantik dalam. cantik dalam x semestinya cantik luaran. fikir2kan..


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)