Tuesday, November 8, 2011

two stories

Salam Aidiladha:)

raya kali ni balik Perak as my Alang nak buat kenduri naik rumah (buat kenduri tapi x duduk kat rumah tu. hampeh:p) atok ambil seekor lembu utk dijadikan korban. ooohhh mr lembu. R.I.P kamu.. (aik. omputeh lak aku ni). Berkenduri kendara. rewang segala bagai dari hari sabtu sampailah petang ahad as the kenduri on night after isya'. Selama aku duk tulun tulun masak memasak di dapur, aku berjaya menganyam beberapa ketupat (yg penting lebih 10). siang ikan 1 besen besar as I HATE TO SIANG THE IKAN! Potong2 muscles<---- anatomy sgt! as AKU SANGAT GELI+TAKUT TENGOK DARAH DAGING LEMBU TU! Potong/cincang bawang yang sgt banyak. menangis2. banyak  bnd aku first time buat tapi dah macam pro jek. seronok sangat tapi penat tahap petala kelapan x hengat dunia! <---HIPERBOLA! fuuuuuh. mcm x pernah masuk dapurkan.
So, di pagi raya yang nan indah, macam2 menu ada! Ketupat, Lemang, rendang ayam, lontong, kuah kacang, apam dan macam-macam ada! *berat saya dah naik mendadak. kena jog tiap2 hari lps ni*

So, bersakan kenduri kendara and I like wanna to kill my pakcik, apeh. ur best friend is not my boyfriend! *kesian abang mi. kejap betul apeh ni*

balik hari isnin. sampai pukul 1.40pm. Lunch and rest. tiba2 Zulaikha ajak dtg rumah and I said ok. around 4 pm pergilah daku ke rumah best fren ku yg seorang itu! Miss you darl<3 seperti sangkaan aku. TEPAT BENAR! her mom, unty norisah, ajak aku sleep over rumah dia and she already told my umi. aku dah lah x bawa satu baju pun. as usual, pinjam baju zue:) 

di malam hari, unty n uncle bw pergi Jusco Cheras Selatan. tengok movie----> IN TIME. oohh..aku x ank hidup macam In Time. seksa jiwa raga.

now, lets pictures speak a thousand words. btw,gmbr pergi jusco, uploadkemudian di entry lain:)

saya pun tolong abah anyam. abah sgt handal. kalah saya

lemaaang fav ku!

abah paling semangat di pagi raya!

biha yg byk songeh:p

opah nab pun tolong masak. besan opah n atok

gebu n cekeding

nampak x betapa berdaulatnya Raja Nur Aiman ni?

daging sampai!

ewww..darahO.o

atok gigih membahagikan daging


di malam hari kenduri bersama umi, makcik2, adik

kami cucu atok yg paling tua except for cik aju (baju hijau) dan apeh(pakai songkok)

another generation of atok's grandchildren
dua jejaka ku. owwwww

bodyguards saya. eh, asal korang tinggi sgt!  dah r baru lower form! malu akak pendek sgt

dua pupu ku yg cumil. dia suka gelak yea!
maklang with her aiman n arfan. una n afiq menyibuk





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

hanabunga said...

Again.muka korang adik beradik sama lah.especially yg girl tu.sebijik kot dgn put!mati2 igt kembar

Alwani Raihan said...

Pehhhhhh beghaye sakan ye kauu

PinKy MoMMa said...

adik...kagum tengok ayah kamu anyam..perghh terror lar dia..sangat hebak!

akak pun tak reti reti lagi hahaha

Hanis MY said...

Terrornyaa ayah anywm ketupat... Meriahnya suka tgk... Salam aidiladha...