Sunday, November 13, 2011

jadi diri sendiri

Everybody is talking about Anugerah Industri Muzik 18 (AIM18). malas nak bercakap byk about this. Btw, Wanna say congratulation to Yunalis Zarai atas kemenangan besar beliau semalam (adore giler kat dia!). She deserved to win all the awards:) and that was what we called talent! Congratulation to Najwa Latif Mahiaddin. The opening was great and awesome with her super duper voice! my fav all the time, Dato' SHEILA MAJID and to all the winners, congratulation! but.. but.. Najwa Latif dapat berduet dengan Greyson Chance yg comel! kelaaas kau dik! *habislah JUSTIN BIEBER lepas ni sebab dah ada Greyson Chance yg comel lagi berbakat* He can played piano very well!

Yuna and Greyson!

semalam, kalau buka twitter..penuh org duk bercakap pasal AIM. tambah2 lagi ramai yg x berapa suka najwa latif berduet dengan greyson. siap kutuk bagai. Ladies and Gentleman, aku pun x lah berapa minat dgn najwa latif(I'm not interested to her voice sbb gitu-gitu je) tapi please give her a support. aku taulah korang jeles dgn dia sbb dpt duet dgn Greyson Chance yang comel bangat tu *aku pun*. cuba korang nyanyi dgn Greyson. rosak lagu x? tsunami Malaysia kalau korg2 yg suara lagi x berapa nak sedap drpd najwa latif berduet dgn greyson. She just be herself laa. Vokal dia tidaklah begitu hancus. ad lari sikit pitching time nyanyi dgn greyson. Overall, mantap!
*yang buta muzik, jgn tuduh suara x sedap bagai*
lepas ni nak nyanyi dlm youtube.lepas tu femes semacam.lepas tu org kutuk bagai
retissss kau! *ewwww..geli!*

Next, ada yang x puas hati cara Yuna bertudung. okayh.. Turban. 
even my mom pun x suka and she said last night, 'ni lah budak-budak ni ikut. x lah cantik mana'
x payah kutuk lebih2. dosa dia, dialah tanggung. dah tau bnd tu haram dari segi hukum islam, x payahlah ikut! 
sendiri mau ingatlaaah! *aku pun pernah buat gaya tudung tu tapi dalam rumah je r. kat luar x berani buat*
Frankly speaking, aku pun x berapa suka gaya turban. Yuna just be herself. kalau x, dia x terkenal dekat hollywood sana uh. Kau MAMPU? x kan. aku pun x mampu.. Itu hal dia dgn tuhan. 
sepanjang karier Yuna dalam industri muzik, I like her voice. I like her way brings her style and her songs. her vocal really cool and superb. susah nak cari org berbakat mcm Yuna. 
tapi sedikit aku x berapa minat bila ad gmbr mat salleh yg tak handsome peluk dia. Her business with Allah. tak nak masuk hal:p


Adele Malaysia=Najwa Mahiaddin
tgk opening pun dh ternganga wei!


She can brings all the genre. bukan semua ad suara macam dia. boleh semput2 korang nyanyi!

For those yang x kenal Najwa Mahiaddin and greyson chance, sila ke you tube NajwaMahiaddin dan GreysonChance ft Najwa Latif

JUST BE YOURSELF:)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

1 comment:

hanabunga said...

pergh sangat setuju pasal yuna tu.hana pun macam put jugak,lantak awaklah.tu hal awak dgn Allah.kang kita mgutuk kita jugak dapat dosa kan kan ? :)