Saturday, November 26, 2011

ugly and cool


demam, batuk, selesema, sakit tekak
complete utk diriku ini terasa seksa yg diberikan oleh Allah SWT sebagai peringatan

jari-jemari gebu bu bu bu bu ku ini menggatai nak menaip. mcm tuan dia yang tgh dyiok menggatai! HAHAHA
today's topic : UGLY and COOL
boys and girls out there, 
you're not ugly. you're cool with your own way to live your life

as i am a girl. I wanna talk, write about 'COOL BOY'
I dont know girl yang cool mcm mna drpd pandangan seorg lelaki
;cool..not COLD'

1. Lelaki cool bila pandai main any instrument. music instrument ye like piano, guitar, drum. korang x rasa cool ke bila a guy can play any music instrument? aku rasa cool. tapi x tau lah korang. bebeh, korang rasa teruja tak tengok 'pakwe' korang, si Greyson Chance main piano. mesti korang ternganga sampai lalat masuk mulut pun x sedar. kan? kan? kan? ngaku je lah. hehehe

2. Lelaki cool bila dia pandai bergaya. xde lah selekeh sememeh. tapi kadang2 lelaki yg selekeh2 n pun cute juga! alahai.. berjambang pun coool! hahahahaha! mcm gambar bwh ni. *winkwink*


3. Lelaki cool bila rajin masuk dapur n tolong his mom masak-memasak. lagi cool kalau pandai masak. *tapi aku x suka chef riz* penipu betul. x cool langsung! adalah one or two my boyfriends pandai masak. aku dah dapat apple pie from fatah and the apple pie really awesome! sedap wei! dia pun cool! ngahahaha. hamoi2.. gatai naaaaa.. p/s:dia dh ad gf lah-.-'

4. Lelaki cool bila dia sangat sempoi. sempoi mcm mna? I love photography very much much much. so, for me.. lelaki yg ad dslr/lomo/polaroid and like photography sgt cool. yg pandai snap ikut angle yg betul. yang hardcore to photography seng ckp.. sgt cool! *bercahaya mata I kalau dpt hubby cenggitu. boleh snap my pic byk2* -I berangan nak ad hubby mcm citer Lagenda Budak Setan uh. eh.. bukan yg jahat tu. yg sweet tu. awwww.awww...

5.Lelaki lagi cool kalau jaga solat, rajin buat ibadat sunat and ibadat wajib dijaga dengan penuh tertib. kaki surau. rajin join aktiviti di surau. sejuk mata memandang... sejuk lagi hati kalau dpt hubby yg boleh bimbing ke jalan-Nya:)

cukup psl COOl. next UGLY
ada kawan-kawan aku ni suka ckp diri mereka tidak cantik. aku pun selalu cakap mcm tu. bagi mereka yg cetek sungguh pemikiran mereka, akan menganggap kulit yg putih melepak, gebu dan kulit licin bak mutiara itu cantik. yang berkulit hitam, muka mcm jalan tar x siap, gemuk itu UGLY. sila tengok balik kata-kata di atas! everybody in this world cantik. yang putih itu menarik. yang hitam itu manis. x gitu cik kiah oi.. korang ni nak meletop macam artis2 je kan. retis sungguh. 

cantik luar x semestinya cantik dalam. cantik dalam x semestinya cantik luaran. fikir2kan..


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, November 25, 2011

Saya BERJAYA 10 000 LANGKAH!

nampak atau tidak keSEMANGATan saya nak berjalan 10 000 langkah. *kalau x nampak, anda pendek umur*  pak belalang yang cakap. bukan saya! ok2. ni cerita banyak lapuk. ini cerita banyak lama. tapi saya tetap gigih nak cerita. suka hati anda nak baca atau tidak.

saya berjalan 10 000 langkah di Seremban. Taman Tasik Seremban pada 19 November 2011 bersamaan.... ok. x tau. saya drive ke sana. nasib baik x sesat! x sesat ok! TIDAK SESAT LANGSUNG. bangganya saya. pfffft:p



kami mewakili SMF
alamak.. muka mcm hampeh:p

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, November 22, 2011

Physiotherapeutic Skills II

Saya berpakaian ala-ala Men In Black. nak Girl In Black lah. as usual, kalau dah pakai baju serba serbi hitam, ada practical class hari ni. Hari ni juga merupakan kelas pertama Thera dgn Pn Farhana (lect Kine last sem). dengan tajuk LIFTING/TRANSFER. back pain, neck pain, exhausted semua ada. baru angkat org normal yg x sakit ==" macam mana nak angkat org yang stroke ke, patah kaki ke, patang tengkuk ke.. kan diorg berat. 

We had so much fun today-----> seronok2 tapi kena igt serba seribi apa yang belajarO.O 
definition : Lifting a patient from one place to another safely for both parties *yg berbold tu keypoint penting.* 

*x sempat salin nota kat slide sebab khusyuk mndengar. tapi x pe.. boleh download nota kat i-learn:)

one man. yang ni utk angkat patient ke bantal. kalau patient tu melurut ke bawah sampaikan kepala x berada atas bantal/terlalu ke bawah.  *bee sgt berat

cara kedua nak angkat patient ke bantal. gunakan bedsheet. lebih selamat and practical. 

nak suruh patient duduk dekat edge of bed. patient buat sendiri tapi therapist bantu patient.  kaki yg weak letak atas kaki yg kuat. tgn yg kuat menolak badan utk ke posisi duduk


two man lifting. dari bed ke wheelchair. position : long sitting, sorg peluk tubuh patient, lagi sorang pegang kaki

yang ni pula nak suruh patient tolak badan ke belakang dengan sendiri. therapist x perlu dduk ats bed==' make sure patient bend kaki seperti di ats dan tolak kaki ke depan, badan ke belakang

best dapat naik wheechair. lihatlah socks ku yg mengancam tu!

dan ada banyak lagi teknik. agak2 rajin akan ku citer semuanya:) peaaace!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, November 21, 2011

first class for semester two

memang menjadi topic hangat hari ni bagi student Physiotherapy, Occupational Therapy and Medical Imaging Part 2(semester2). ANATOMY AND PHYSIOLOGY II with the topic ENDOCRINE SYSTEM. sila buka buku atau tnya mr google for those yg x tau system apa itu yg memang dh wujud dalam tubuh badan manusia sejak azali.. agak-agak mcm faham.. tapi sbnrnya tak. balik, kena study semula! 30 minit sebelum habis kelas,
'I want to give your assignment'. aik! punggung montok pun x panas lagi dah bgi assignment?==" sungguh haru mama lim kesayangan kami. mmg segamat mengajar! 


this sem, my schedule quite pack. SMF, BPC, STUDY and many more. fuuuuh~ ku semangat! I wanna say thank you to Kak Myra. ehem.. adalah. thanks a lot my dear sis for ur kata-kata semangat and nasihat. I hope everything will get better soon.. 
ok. dah mengantuk O.o 

note : CONGRATULATION to HARIMAU MALAYA 



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, November 16, 2011

kisah keluarga

16 November 2011.Dining.
-saya tengah dengar Hot FM-


가족, pamilya, عائلة, la famille, 系列, Familie, familiae, family, keluarga
(thanks to google translate)

keluarga sangat besar maknanya. we're nobody w/o family. 
Keluarga adalah tulang belakang paling kuat dalam kejayaan seseorang

si isteri,
bila nak menangis mestilah cari suami 
(saya boleh bagi bahu saya untuk awk menangis-romantic gitu)
bila nak duit mestilah cari suami
(suami yg bagi nafkah zahir dan batin.. ngee~)
bila nak dating mestilah ajak si suami
(x kan nak ajk org lain. Haru rumah tangga wei)
bila nak berkasih sayang mestilah cari suami dan anak-anak
(kalau nak lovey dovey ngan org lain, x ke tunggang terbalik anak2 n hubby dikau?)

si suami,
bila penat mestilah cari isteri minx urutkan
(scenes paling romantik kalau suami mengeluarkan ayt bunga2 ala romeo)
bila nak merajuk mestilah merajuk dgn si isteri
(x macholah kalau merajuk dgn ank-ank)
bila nak makan mestilah suruh isteri masak
(walaupun masin yang amat pun tetap ckp sedap. lps tu kau muntah hijau dlm bilik air)
bila nak lovey the dovey mestila dgn isteri
(agak-agak nak lovey dovey dgn perempuan lain, sila bersiap sedia kena kejar satu dunia)

si anak,
bila nak something mestilah minx kat parents
(mana nak cekau duit kalau nak beli galaxy tab and ipad sekali gus. kau MAMPU?)
bila nak makan sedap-sedap minx si ibu terchenta masak
(korang akan cakap, masakan ibu koranglah paling sedap dan mengalahkan JUARA CHEF DUNIA)
bila nak exam atau masuk apa2 pertandingan mesti korang suruh parents korang doakan
(sebab korang tau doa seorang ibu mudah dimakbulkan)
bila nak kahwin, korang mestila minx restu parents and minx bapa korg jadi wali
(x de restu, x bahagia rumah tangga. kau nak? aku x naaaak!)

*thanks to novel yang buat saya jadi sebegini rupa-.-"*


macam-macam kisah dan ceritera. (jiwang siot aku. macam awie dalam sembilu)<-- ap kena mengena!
ada keluarga
Miskin tapi hidup sangat bahagia dan duit yang ada tu cukup sangat nak menampung keluargaKaya tapi x pernh bahagia & duit sentiasa x pernah cukup. asyik nak kejar harta dunia. harta akhirat bila lgi? Miskin tapi anak2 baik mcm malaikat smpai berjaya mmberi bakti kpd keluarga, bangsa, negara & agamaKaya tapi anak2 mcm manusia bertopengkan devil. belia penghancur negara. x reti bersyukur. Miskin tapi ttp mmbyr zakat dan mendrma. Kaya tapi x reti2 nak byr zakat. menderma pun menunjuk2. duit semua buat joli. Miskin tapi ttp buat jahat. mencuri sana sini. Kaya tapi byk berjasa kpd masyarakat, negara, bangsa dan agama tanpa ada rasa bongkak sikit pun

 I have a lot of friends and their family stories totally different. Most of my friends akan share masalah dia n their family dengan saya.(macam kaunselor pun ada<-- boleh tuntut ilmu health psychology dengan en farezadi ni) Saya x kisah untuk menjadi pendengar yang setia. kawan time susah sgt sukar nk cari. So, I be the one yg susah nak cari. Bila kwn dah cerita, jgn cerita kat orang lain. x baik mengaibkan orang. (aiyook! nnti masuk neraka. x tau). Dalam semua cerita yang sy dpt, apa yang saya dpt simpulkan kat sini
most of them, parents busy dan tidak memahami. kurang kasih syg. parents memaksa dlm satu2 perkara
(ada ke parents yg x busy zmn sekarang ni-,-')


actually depends on us juga how we want to assume our parents
kdg2 kita sendiri yg kena start dlu berbaik
meh sy bagi tips sikit, maybe boleh diaplikasikan

-sentiasa doakan ibubapa anda seperti di bawah ini. saya mengajar adik2 saya utk doakan our parents setiap kali lps solat or di mna2 saja kita berada. Alhamdulillah.. all is well

- tengok movie bersama-sama. x payah pergi cinema. download and tgk kat tv. This is what my family always do bila weekend. boleh makan kacang sama2 dan borak2. x pun tgk cerekarama or any drama kat tv

- rajinlah berborak dan bersembang dengan parents korang tapi mesti respect diorang juga. psl kawan2 korang ke. psl study ke. Bila dah besar ni sy buat mcm tu and my parents sgt sporting!

- kenalkan kawan2 korg kat parents and bila nak keluar hang out sgt senang. saya amalkan sejak sy sekolah rendah:) sgt senang nk hang out.. tapi make sure kwn korg tu bukan manusia bertopengkan devil.

-have a good relationship with ur siblings. saya rapat dgn adik2 sy yg dh gedabak besar. even though masing2 berjauhan (saya di puncak alam. una di Seremban and Afiq di KL) kami tetap rapat tapi dgn other 3 lil kiddos tu x sgt sebab diorg kecik lagi. jadi bahan buli kami je r. kesian.. ikut korang mcm mna nak rapat. memang akan ada salah faham or x puas hati tapi cuba cari minat adik2 or kakak or abg korang and get use with their interest. 

- jangan jadi terlalu selfish dan kuat memberontak. terima pandangan parents and adik beradik. jangan cepat melenting atau cepat terasa. Try not to be some kinds of bad attitude. please and please.. korang boleh berubah tapi take time. 

itu je kot yang saya boleh bagi. masing2 dah besar and boleh berfikir dengan matang.kita jadi x matang bila dengan kawan. saya adik bongsu dlm family (kwn) saya! hehehehe


Fri(end)
Bestfri(end)
Girlfri(end)
Boyfri(end)
Fam(ily)

jadilah mcm keluarga the simpsons ni

notes:
lagu Najwa Mahiaddin-Got To Go sangat superb!
semlm kkk angkt sy, nabila bahruddin mainkan gitar lagu happy birthday (padahal b'day aku dh lama berlalu)

=)












Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, November 14, 2011

Why we need Love?

13 november 2011. 11:21pm. dalam bilik
All We Need is Love. Page 24. Health Smart. Reader's Digest. Sept 2011

Love is a strong feeling of affection. Love also a great interest and pleasure in something and a person or thing that one loves (Oxford English Dictionary)

Love is like a magic and it always will be. For love still remains, Life's sweet mystery!! Love works in ways that are wondrous and strange and there's nothing in life that love cannot change!! Love can transform the most common place into beauty and splendor and sweetness and grace. Love is unselfish, understanding and kind. for it sees with its heart and not with its mind!! Love is the answer that everyone seeks. Love is the language that every heart speaks. Love can't be bought, it is priceless and free. Love like pure magic, is life's sweet mystery!!
-Helen Steiner rice-
According to the expert/researchers ect. cupid can

PREVENT ILLNESS
RD ni cakap. eh mereka yg expert tu ckp, happily marrieds ni boleh rendahkan risiko cancer, cardiovascular disease and pneumonia.

bagi saya,
kalau tuhan nak bagi sakit, sakit juga. Tapi, sebenarnya.. bila kita happy especially happy sebab dpt kahwin, mmg kita senyum lebar kan. awet muda ok! lepas tu gelak2 dengan husband/wife. kan laughter is the best medicine. x gitu? *betul ke akak2 dan abang2 yg dh kahwin?* ------>saya x kahwin lagi

EASE PAIN
Marriage can bring relief from rheumatoid arthritis, head and backache and even from an electric shock.

dari saya,
WHAAAAAAT? boleh ease pain sgt kn. kalau korang kahwin-->lps tu x ckup duit nak buat treatment--> stress--> lagi sakit=="! maybe sokongan moral drpd pasangan kot. so, boleh kurangkan sikit. mcm tu ke?
kalau macam ni kena cari husband yang kayo2. ching ke ching (bunyi duit ye) habislah laki saya nnti. dia duk kumpul duit, saya duk kikis duit--> nak masuk toilet pun kena bayar ok!

LOWER BLOOD PRESSURE
Hugging can bring women's readings down dramatically, say doctors in North carolina

from saya,
SAYA SUKA KENA PELUK SEBAB SAYA AKAN RASA SAFE AND SANGAT TENANG. tapi setakat ni yang peluk saya are umi and kawan2 perempuan jek. kena sembelih dgn atok nnti kalau ad lelaki yg bukan muhrim peluk saya.  HARAM! uish! benda ni betul tau. *sila baca novel kalau x percaya*
stress->menangis. bila ad kawan2 saya peluk saya, rasa mcm dh tenang sikit
cubalah try! ooooowww..so sweet!

LIFT DEPRESSION
A long term relationship makes you less likely to be depressed or anxious or to commit suicide

saya cakap
dah macam belajar HEALTH PSYCHOLOGY pun ada. tajuk stress management, stress and disease.

GIVE YOU A NATURAL HIGH
Scientist in NY recently confirmed that the buzz you get when you fall in love is similar to a cocaine hit-and of course it's a cheaper, harmless and perfectly legal!

kata saya
yang ni saya sokong sebab korang akan lebih bersemangat and lebih mendengar kata kat org yang korang sayang tu. cinta itu buta. kalau buta, mana nak nampak dia buat jahat ke hapa. hadoi!
jangan bercinta membabi buta, babi pun x buta


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, November 13, 2011

jadi diri sendiri

Everybody is talking about Anugerah Industri Muzik 18 (AIM18). malas nak bercakap byk about this. Btw, Wanna say congratulation to Yunalis Zarai atas kemenangan besar beliau semalam (adore giler kat dia!). She deserved to win all the awards:) and that was what we called talent! Congratulation to Najwa Latif Mahiaddin. The opening was great and awesome with her super duper voice! my fav all the time, Dato' SHEILA MAJID and to all the winners, congratulation! but.. but.. Najwa Latif dapat berduet dengan Greyson Chance yg comel! kelaaas kau dik! *habislah JUSTIN BIEBER lepas ni sebab dah ada Greyson Chance yg comel lagi berbakat* He can played piano very well!

Yuna and Greyson!

semalam, kalau buka twitter..penuh org duk bercakap pasal AIM. tambah2 lagi ramai yg x berapa suka najwa latif berduet dengan greyson. siap kutuk bagai. Ladies and Gentleman, aku pun x lah berapa minat dgn najwa latif(I'm not interested to her voice sbb gitu-gitu je) tapi please give her a support. aku taulah korang jeles dgn dia sbb dpt duet dgn Greyson Chance yang comel bangat tu *aku pun*. cuba korang nyanyi dgn Greyson. rosak lagu x? tsunami Malaysia kalau korg2 yg suara lagi x berapa nak sedap drpd najwa latif berduet dgn greyson. She just be herself laa. Vokal dia tidaklah begitu hancus. ad lari sikit pitching time nyanyi dgn greyson. Overall, mantap!
*yang buta muzik, jgn tuduh suara x sedap bagai*
lepas ni nak nyanyi dlm youtube.lepas tu femes semacam.lepas tu org kutuk bagai
retissss kau! *ewwww..geli!*

Next, ada yang x puas hati cara Yuna bertudung. okayh.. Turban. 
even my mom pun x suka and she said last night, 'ni lah budak-budak ni ikut. x lah cantik mana'
x payah kutuk lebih2. dosa dia, dialah tanggung. dah tau bnd tu haram dari segi hukum islam, x payahlah ikut! 
sendiri mau ingatlaaah! *aku pun pernah buat gaya tudung tu tapi dalam rumah je r. kat luar x berani buat*
Frankly speaking, aku pun x berapa suka gaya turban. Yuna just be herself. kalau x, dia x terkenal dekat hollywood sana uh. Kau MAMPU? x kan. aku pun x mampu.. Itu hal dia dgn tuhan. 
sepanjang karier Yuna dalam industri muzik, I like her voice. I like her way brings her style and her songs. her vocal really cool and superb. susah nak cari org berbakat mcm Yuna. 
tapi sedikit aku x berapa minat bila ad gmbr mat salleh yg tak handsome peluk dia. Her business with Allah. tak nak masuk hal:p


Adele Malaysia=Najwa Mahiaddin
tgk opening pun dh ternganga wei!


She can brings all the genre. bukan semua ad suara macam dia. boleh semput2 korang nyanyi!

For those yang x kenal Najwa Mahiaddin and greyson chance, sila ke you tube NajwaMahiaddin dan GreysonChance ft Najwa Latif

JUST BE YOURSELF:)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, November 11, 2011

boleh cuak lagi tak?

ةسسالاموالايكوم
سيا بوتر نور أقلية بنتي موحد تجدين 
سیا بلاجار دی وتم پنکک علم دلم دیپلوما فیسیوتراپی


coooooool giler ad tulisan jawi and tulisan lain kat blog!
nampak tak betapa semangat aku nak try semua bnd!
SPM just around the corner
KAU X CUAK KE?
btw, apa kena mengena dengan aku? aku dah habis sekolah lah

pagi tadi, di pasar Nilai 3, semasa nak bayar sayur..

abang sayur : adik, SPM ye tahun ni? Good Luck! *nada suara yang penuh yakin*
aku : haaaaaaaaaaa? SPM?
abang sayur : yea r. isnin depan kan?
aku : eeerrr..saya ambil SPM tahun lps bang. saya dah habis sekolah..
abang sayur : eh. laaaah. yeke! sorry2!
aku : HAHAHAHAHAHAHA *gelak dalam hati je r*

nampak x aku muda lagi. beberapa hari yg lepas, ad budak form 3 nak ngorat aku. haila! asbestos sungguh. sila buka profile saya dan check tahun kelahiran saya. 1993 ye. DP punya pasal lah ni. aku rasa muka aku dah cukup matang utk jdi seorang gadis melayu terakhir yang berumur 18 tahun. tapi, ad org ckp sy ni x matang lagi. <------nampak muda kat sini. *ceh! perasan x hengat dunia* calcium cyanide betul! 

For those yang akan sit for SPM this year, i wish you All The Best. Strive harder, Pray Harder! 


**********************************************************************

rindu zaman sekolah
rindu nak jadi jahat dan nakal kat sekolah
rindu nak menyemakkan muka kat bilik guru
rindu nak borak dengan cikgu2
rindu nak prank orang kat sekolah
rindu nak ponteng kelas tambahan/prep
rindu nak curi2 makan time cikgu tgh mengajar kat depan
rindu nak main kejar2 dekat sekolah
rindu nak gelak2 dgn kwn dlm kelas(seseri je boleh gelak kuat2)
rindu nak berlari sana sini sebab busy
rindu nak bawa barang haram ke sekolah <----mcm bw dadah r pula-.-'
rindu nak langgar peraturan sekolah walaupun aku ni prefect
rindu nak lepak bilik muzik(kat putrajaya je buat)

RINDU SMK PUTRAJAYA PRESINT 11(1) dan SESERI:D

adik-adik,
sila hargai zaman persekolahan anda semua or u'll regret bila dh masuk university sebab x feel betul2 zmn sekolah








Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, November 10, 2011

gambar lebih pandai berkata-kata

gambar saya bersama my another family:) <3
sedikit salasilah
saya berkawan dengan zulaikha since darjah 1
saya kenal her family since darjah 1
her mom and dad really cool and awesome
adik2 dia pun superb kalau ajk buat lawak
they are like my own family<3

nampak x betapa budak-budaknya saya..

the jejaka. bajet comel r tu khairul ni

in the car

unty norisah nak pilih movie dibantu oleh khairul. 

irfan n zulaikha:)

my bff. guess wht! kitorg dah berkawan 11 tahun. since standar 1:D

saya buat muka comel!

ni baru sikit==" ada lagi

bajet macho betul mamat sorang ni

pencopet! pencopet! hahaha. irfan2!

1st. big smile with muncung itik:p

2nd.. mulut besar with muncung again

3rd.. open mouth besar sikit jek

4th..crazy face by us

5th..again!

dia lagi tinggi drpd saya!

khairul sebaya adik perempuan saya, una. 16 tahun

uncle khaidzir and unty norisah. diorg sgt sporting!

naaaaaaaaaaaaaak tgk! tapi knapa 24 nov? bukan ke 18?

us.. love u zulaikha! 

she is my sister. im her sister too


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, November 8, 2011

two stories

Salam Aidiladha:)

raya kali ni balik Perak as my Alang nak buat kenduri naik rumah (buat kenduri tapi x duduk kat rumah tu. hampeh:p) atok ambil seekor lembu utk dijadikan korban. ooohhh mr lembu. R.I.P kamu.. (aik. omputeh lak aku ni). Berkenduri kendara. rewang segala bagai dari hari sabtu sampailah petang ahad as the kenduri on night after isya'. Selama aku duk tulun tulun masak memasak di dapur, aku berjaya menganyam beberapa ketupat (yg penting lebih 10). siang ikan 1 besen besar as I HATE TO SIANG THE IKAN! Potong2 muscles<---- anatomy sgt! as AKU SANGAT GELI+TAKUT TENGOK DARAH DAGING LEMBU TU! Potong/cincang bawang yang sgt banyak. menangis2. banyak  bnd aku first time buat tapi dah macam pro jek. seronok sangat tapi penat tahap petala kelapan x hengat dunia! <---HIPERBOLA! fuuuuuh. mcm x pernah masuk dapurkan.
So, di pagi raya yang nan indah, macam2 menu ada! Ketupat, Lemang, rendang ayam, lontong, kuah kacang, apam dan macam-macam ada! *berat saya dah naik mendadak. kena jog tiap2 hari lps ni*

So, bersakan kenduri kendara and I like wanna to kill my pakcik, apeh. ur best friend is not my boyfriend! *kesian abang mi. kejap betul apeh ni*

balik hari isnin. sampai pukul 1.40pm. Lunch and rest. tiba2 Zulaikha ajak dtg rumah and I said ok. around 4 pm pergilah daku ke rumah best fren ku yg seorang itu! Miss you darl<3 seperti sangkaan aku. TEPAT BENAR! her mom, unty norisah, ajak aku sleep over rumah dia and she already told my umi. aku dah lah x bawa satu baju pun. as usual, pinjam baju zue:) 

di malam hari, unty n uncle bw pergi Jusco Cheras Selatan. tengok movie----> IN TIME. oohh..aku x ank hidup macam In Time. seksa jiwa raga.

now, lets pictures speak a thousand words. btw,gmbr pergi jusco, uploadkemudian di entry lain:)

saya pun tolong abah anyam. abah sgt handal. kalah saya

lemaaang fav ku!

abah paling semangat di pagi raya!

biha yg byk songeh:p

opah nab pun tolong masak. besan opah n atok

gebu n cekeding

nampak x betapa berdaulatnya Raja Nur Aiman ni?

daging sampai!

ewww..darahO.o

atok gigih membahagikan daging


di malam hari kenduri bersama umi, makcik2, adik

kami cucu atok yg paling tua except for cik aju (baju hijau) dan apeh(pakai songkok)

another generation of atok's grandchildren
dua jejaka ku. owwwww

bodyguards saya. eh, asal korang tinggi sgt!  dah r baru lower form! malu akak pendek sgt

dua pupu ku yg cumil. dia suka gelak yea!
maklang with her aiman n arfan. una n afiq menyibuk





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)