Saturday, October 29, 2011

banyak mulut

I have a lot of stories. Tapi satu per satu dulu. Kita tangguhkan cerita Malam Pra Graduan. Kita move to Malam Gema 1Malaysia Putra Putri Putrajaya. *semput nak nyebut panjang-panjang*
Kau ada panjang macam tu? kihkihkih. semua nak MALAM sekarang ni kan. x de event SIANG blablablabla?

sebelum aku makin merepek kerepek di sini,baiklah mulakan cerita yang x berapa nak cerita. banyak gambar dan banyak video? mana nak? pilih2. *dahmacamjualkainpula*
nak terang sikit pasal mala yang serba indah tu. Malam yang dipenuhi dengan persembahan pelajar-pelajar Putrajaya yang berjaya menjadi Johan di peringkat negeri, kebangsaan mahupun negara. again, JOHAN!


Koir SMK Putrajaya Presint 11(1). My school! My school! *berteriak dalam hati je lah*. kuikuikui. where is orchestra? kenapa x buat performance? umi cakap, pentas kecik sgt. x muat. peerghh. boleh pulak kan


sambil-sambil. bohsaaaan jap. ambil lah gambar kan.


SAS Band sambut tetamu VVIP oke! jangan main2! Tengku Adnan jek pun:p


I terdelete list performance. ni jek tggl! huhuhu. sobsobsob


Tarian pung ada ok.. tapi x igt sekolah mana ni. x silap SKP9(1) ke (2). ntah r


Hey guys! igt senang nak jadi Pengacara Majlis! These 2 kids really awesome! They can become a great performers one day! who knows rite?


Juara Idola Kecil. tau x idola kecil? yang kat Tv9 tu. *saya baru tau time this kid buat performance* 
sah beta x tengok TV. ye lah. beta kan busy dgn hal rakyat jelata di puncak alam. mana nak tengok. 
dok nyempat! kecik2 dh jadi artis. kelas kau dik. retis sungguh! 


I like this kid a lot! gaya dia bersajak siap baring2 ok. semangat mengibarkan jalur gemilang tuh! 
sayang adiklah! *adik sendiri x nak sayang lak aku ni*


Boria dah mai. hang tau dok boria? x tau boria, hhang bukan rakyat Malaysia. kfinethanxbye.

 

ce teka Puteri Nur Ameera dgn sapa tu? teka lah? teka lah?


Aku pun ada kan. femes sgt ke budak ni? retis ke budak ni? TEKA CEPAT!
nak tau jawapannya?
*
*
*
*
*
*
*

adik molek tu suara latar UPIN n IPIN! see see see! kan betul uh?! weeeeeeeee~
x caya lagi? buka ni upin dan ipin


Banyak lagi performance. tapi x semua diambil gambar. mereka sgt berbakat. 
kalau digilap mmg CERAH BAK REMBULAN
tapi, we must always bear in mind. these kids kena ajar juga akhlak mulia. 
pendidikan duniawi dan ukhrawi kena seimbang. kalau tidak..hanyut..
budak-budak kan. bagaikan kain putih. suci murni. putih berseri-seri. pilihlah Daia. *apakah?:O*
saya rindu zaman sekolah. zaman saya sangat nakal dan agak jahil
serious tak tipu. saya juga pernah hanyut. saya juga pernah melalui zaman kejatuhan dan kegemilangan

adik-adik,
tidak salah utk kita ceburi bidang yang kita minat tetapi kena beringat. Jangan terlalu ikut perasaan
Jangan terlalu ikut hawa nafsu. dengar kata umi, abah, ibu, ayah, mummy, daddy, mama, papa.
nak aktif tidak salah. It's not a crime. BELAJAR TETAP BELAJAR
AGAMA TETAP AGAMA. kenapa saya tekankan dua benda ni? 
tanpa ilmu, kita tak kemana. tanpa agama, hanyutlah kita dgn dunia fatamorgana ni. 
jadi, semua kena seimbang. ok? 

*membebel pulak aku ni. sukewww le tww dapawwt jumpeww upin dan ipin*
p/s:saya benci bahasa rempit!

CERITA SAYA BUKAN SAMPAI SINI!
after habis all the performances, umi n abah bawa pergi makan kat Ali Bistro, Presint Diplomatik, Putrajaya
time tu dah pukul 12. Guess what, ada budak sekolah kat situ
*boleh beza lah budak sekolah dgn budak yg dh habis sekolah*
mungkin tgk muka aku ramai yg ingat masih bersekolah
sebab aku kenal those boys yang duk melepak di situ
Im ignored them. BUKAN BISNESS AKU NAK MENYIBUK HAL DIORANG!
tapi aku kisah apabila MEREKA MEROKOK DI TEMPAT AWAM!
ohhh no! why! why! muka dah handsome tapi merokok. OUT betul lah!
serabut serabai aku tengok.
dah tengah malam, x balik rumah lagi. siap lepak+merokok
PUT! parents diorang pun x bising,kau pula yang bising!
sebab AKU KISAH MASALAH BELIA SEKARANG NI
tolong jadi prihatin sedikit
yeah.. saya suka tengok orang.. saya sangat suka perhatikan orang
dengan cara ni, saya boleh berfikir dan reti bersyukur

malas nak komen apa-apa. masing2 ada pendapat masing-masing
Rambut sama hitam, Hati lain-lain. 
CHOWCHINCHOW!
Assalamualaikum:)
CHILL!





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

2 comments:

hanabunga said...

WAAHHH besla dapat jumpa girl yang suara latar upinipin tu.dengar real2 mesti comel kan :)

PinKy MoMMa said...

eh dpt jumpa adik comel tu ;)
semua pink lagi hehehe..betul betul betul..

tak record ke suara comel dia tu..geram!