Monday, October 31, 2011

Malam Pra Graduan FSK UiTM 2011 (Part2)

Kembali menyambung cerita
Malam Pra Graduan FSK 2011
yang vogue the vas
'kalaaaah kau mariaaa'
sources : camera Siti Mashasanah

sila jealous sekarang:p


ex officio bersama adek terchenta, syu:) nampak x apa yg beza?? *kak myra, sila jgn marah sy!*

sema mas nak kan.. hoho



kak zizah si muko jopun. *ooppsss keluar dh nogoghi den*

perasan x ad org tu x de pasangan. ngahahahaha! ce pilih..sapa paling sweet.

abg iqmal, kak myra dan interframe..kak aida.
kak myra : kacau lain betul.. 

my mummy pun ad ye! jgn jeles kwn2!

ehem ehem


me with kak syasya. untunglah boleh kembang2kan kain uh. sy pakai seluar.
macam mana nak kembangkan seluar??

Ketua Biro Makanan memang menjalankan tugas dengan baik! hailo!

muka cutey (tengah) mcm gay-.-: dgn rambut baru tuh

khusyuk berbincang. makan2 pun boleh ber'MEETING' kan



abg shuk : farha, model langsir..
kesian kak farha! HAHAHAHA

with abg jibam. sila interframe abg shuk:D

mas, gambar aku dgn abg shuk gegar. kau punya elok pula! JEALOUS!

abg shuk with jejaka bertam yg HOT MELETUPS!

nampak x AJK SAYA buat kerja! trimas kak tipah n kak ti
(H) di dada!

with my two superduper slurpeeee. eh kenapa slurpee? bantai jek
abg iqmal- MC on that nite(gojes ok suara dia. meletop!)
kak kaiyisah-membantu MC(baju dia pun gojes!)
abg thaqif, kak myra n abg naim. nampak x kecomelan mereka bertiga. eh salah. abg thaqif x comel! HAHAHA

mas with twinabg faizal(white) n abg epul(vest)
mas punya abg faizal.. harap maklum. UHUK!

mas, kau mmg suka ambil gmbr gega tapi aku tetap sayang kau<3 muahmuahmuah

SITI MASHASANAH, sila jangan JEALOUS dgn kak akma!


kan betul ni mas. gegar! ish ish ish!

mummy pun nak vouge!

pengarah program bersama biro program


lihat lihat lihat..gambar gegar lagi. shot best r gegar.grrr

gambar sopan santun lak x gegar. sungguh menganjing aku
retis kau put. tgh mkn pun ad org ambil gambar:p *terbatuk2*

Kakak tersayang:)


syafiqah lyana


busy busy busy



makan after penat berMPG

abg iqmal n kak sarina. Both of you had done a great JOB!
SUARA MENGGODA I sungguh!


one of the persembahan.


erk...kenapa muka mereka nampak suci bebeno? peliks bin ajaibs
abg zul n abg iqmal

biro program yang byk mulut di scandal dgn  abg faizal.
MELETOP NYAAAAH! famous amous sunnguh mereka

Last but not least. terimalah peace dari saya!


TAPI! BEFORE TU!
*
*
*
*
*



MARAH ABG FAIZAL CIK MAS oi!


wahai Extended family saya, SMF. saya memohon maaf if ad yang tersinggung dengan entry kali ni. hehehe
saja nak bergurau dengan kalian. plus, time ni tgh demam. kepala pun biol semacam
Mas, jangan mareeeh ye. sayang kau!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, October 29, 2011

minah alwani tag aku:O

eh.eh. x pasal-pasal ada sorang minah ni menjerkah facebook aku. suruh aku buat benda alah kejadah ni.
maap cik wani sayang:D akan ku turutkan kata-kata mu. akan ku ikut segala bibit-bibit mu. *jiwangxaku?* MAT! JANGAN MARAH AKU TACKLE GF KAU!


banyak pulak rules segala bagai ni:/

1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions that the tagger has set for you in their post and create 11 new questions to the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to thier page and tell them you have tagged HIM / HER.
6. No tag back.
7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU READ THIS" you legitimately ( a.k.a REALLY , TRUST , WITH ALL HONESTY ) have tagged 11 people.


11 Things about myself
saya PENDEK
saya X KURUS dan X GEMOK
saya suka buka Twitter, Facebook, Tumblr, Blog, Youtube, ILuvIslam dalam satu masa. Kau ADA? 
saya suka MAKAN
saya ada kawan yang gila bernama Alwani Raihan-->makcik! terharu x?
saya sayang keluarga saya (ofcozlah kan!)
saya sayang extended family saya-->SMF dan along, angah, acik, mummy(keluarga bahagia sungguh)
saya lahir dekat KL tapi saya x suka KL sebab panas, banyak habuk, banyak asap
saya nak duduk kampung bila dah kawen nanti
saya kuat menangis/touching
saya nak kawen dengan anak orang kaya (kau mampu ke cik kak oiiii-amin..)

sekarang nak jawab soalan yang bawah ni pula. 

1. nama anda?Puteri Nur Aqiliah binti Mohd Tajuddin
2. siapa orang yang paling anda sayang selain keluarga anda?Nabila Bahruddin. Balik Malaysia cepat! I miss you a lot!
3. to you, alwani raihan ni macam mana orang nya? one word--> GILA
4. your bad habit?Termenung
5. impian yang tak akan pernah tertunai?Jadi TINGGI macam makcik Alwani! 
6. apa yang anda nak dalam hidup? Keberkatan hidup di dunia dan di akhirat
7. sumber inspirasi anda? Rasulullah S.A.W, Siti Khadijah A.S., Siti Aisyah A.S., Umi, Abah, cikgu-cikgu, lecturers, kak 'Amyra Ramlan, Tun Dr Mahathir:) nak letak Alwani Raihan sekali boleh x? (perahsan minah tu nanti)
8. sifat anda?kadang-kadang terlebih Rajin, kadang-kadang PEMALAS 
9. siapa anda 10 tahun nanti?Physiotherapist terkemuka!
10.kalau anda diberi RM 1 juta, apa anda nak buat?eeeeeerr.. pergi haji:)
11. define yourself in a simple words perasan comel? HAHAHA



jenuh eden ni. nak tag orang pula. 
kak myrasyu

ikut rules dan jawab soalan di bawah ni:)
1. nama anda?
2. siapa orang yang paling anda sayang selain keluarga anda?
3. to you, Puteri Nur Aqiliah ni macam mana orang nya? 
4. your bad habit?
5. impian yang tak akan pernah tertunai?
6. apa yang anda nak dalam hidup? 
7. sumber inspirasi anda? 
8. sifat anda?
9. siapa anda 10 tahun nanti?
10.kalau anda diberi RM 1 juta, apa anda nak buat?
11. define yourself in a simple words


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

banyak mulut

I have a lot of stories. Tapi satu per satu dulu. Kita tangguhkan cerita Malam Pra Graduan. Kita move to Malam Gema 1Malaysia Putra Putri Putrajaya. *semput nak nyebut panjang-panjang*
Kau ada panjang macam tu? kihkihkih. semua nak MALAM sekarang ni kan. x de event SIANG blablablabla?

sebelum aku makin merepek kerepek di sini,baiklah mulakan cerita yang x berapa nak cerita. banyak gambar dan banyak video? mana nak? pilih2. *dahmacamjualkainpula*
nak terang sikit pasal mala yang serba indah tu. Malam yang dipenuhi dengan persembahan pelajar-pelajar Putrajaya yang berjaya menjadi Johan di peringkat negeri, kebangsaan mahupun negara. again, JOHAN!


Koir SMK Putrajaya Presint 11(1). My school! My school! *berteriak dalam hati je lah*. kuikuikui. where is orchestra? kenapa x buat performance? umi cakap, pentas kecik sgt. x muat. peerghh. boleh pulak kan


sambil-sambil. bohsaaaan jap. ambil lah gambar kan.


SAS Band sambut tetamu VVIP oke! jangan main2! Tengku Adnan jek pun:p


I terdelete list performance. ni jek tggl! huhuhu. sobsobsob


Tarian pung ada ok.. tapi x igt sekolah mana ni. x silap SKP9(1) ke (2). ntah r


Hey guys! igt senang nak jadi Pengacara Majlis! These 2 kids really awesome! They can become a great performers one day! who knows rite?


Juara Idola Kecil. tau x idola kecil? yang kat Tv9 tu. *saya baru tau time this kid buat performance* 
sah beta x tengok TV. ye lah. beta kan busy dgn hal rakyat jelata di puncak alam. mana nak tengok. 
dok nyempat! kecik2 dh jadi artis. kelas kau dik. retis sungguh! 


I like this kid a lot! gaya dia bersajak siap baring2 ok. semangat mengibarkan jalur gemilang tuh! 
sayang adiklah! *adik sendiri x nak sayang lak aku ni*


Boria dah mai. hang tau dok boria? x tau boria, hhang bukan rakyat Malaysia. kfinethanxbye.

 

ce teka Puteri Nur Ameera dgn sapa tu? teka lah? teka lah?


Aku pun ada kan. femes sgt ke budak ni? retis ke budak ni? TEKA CEPAT!
nak tau jawapannya?
*
*
*
*
*
*
*

adik molek tu suara latar UPIN n IPIN! see see see! kan betul uh?! weeeeeeeee~
x caya lagi? buka ni upin dan ipin


Banyak lagi performance. tapi x semua diambil gambar. mereka sgt berbakat. 
kalau digilap mmg CERAH BAK REMBULAN
tapi, we must always bear in mind. these kids kena ajar juga akhlak mulia. 
pendidikan duniawi dan ukhrawi kena seimbang. kalau tidak..hanyut..
budak-budak kan. bagaikan kain putih. suci murni. putih berseri-seri. pilihlah Daia. *apakah?:O*
saya rindu zaman sekolah. zaman saya sangat nakal dan agak jahil
serious tak tipu. saya juga pernah hanyut. saya juga pernah melalui zaman kejatuhan dan kegemilangan

adik-adik,
tidak salah utk kita ceburi bidang yang kita minat tetapi kena beringat. Jangan terlalu ikut perasaan
Jangan terlalu ikut hawa nafsu. dengar kata umi, abah, ibu, ayah, mummy, daddy, mama, papa.
nak aktif tidak salah. It's not a crime. BELAJAR TETAP BELAJAR
AGAMA TETAP AGAMA. kenapa saya tekankan dua benda ni? 
tanpa ilmu, kita tak kemana. tanpa agama, hanyutlah kita dgn dunia fatamorgana ni. 
jadi, semua kena seimbang. ok? 

*membebel pulak aku ni. sukewww le tww dapawwt jumpeww upin dan ipin*
p/s:saya benci bahasa rempit!

CERITA SAYA BUKAN SAMPAI SINI!
after habis all the performances, umi n abah bawa pergi makan kat Ali Bistro, Presint Diplomatik, Putrajaya
time tu dah pukul 12. Guess what, ada budak sekolah kat situ
*boleh beza lah budak sekolah dgn budak yg dh habis sekolah*
mungkin tgk muka aku ramai yg ingat masih bersekolah
sebab aku kenal those boys yang duk melepak di situ
Im ignored them. BUKAN BISNESS AKU NAK MENYIBUK HAL DIORANG!
tapi aku kisah apabila MEREKA MEROKOK DI TEMPAT AWAM!
ohhh no! why! why! muka dah handsome tapi merokok. OUT betul lah!
serabut serabai aku tengok.
dah tengah malam, x balik rumah lagi. siap lepak+merokok
PUT! parents diorang pun x bising,kau pula yang bising!
sebab AKU KISAH MASALAH BELIA SEKARANG NI
tolong jadi prihatin sedikit
yeah.. saya suka tengok orang.. saya sangat suka perhatikan orang
dengan cara ni, saya boleh berfikir dan reti bersyukur

malas nak komen apa-apa. masing2 ada pendapat masing-masing
Rambut sama hitam, Hati lain-lain. 
CHOWCHINCHOW!
Assalamualaikum:)
CHILL!





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)