Thursday, September 15, 2011

make over

even though final dh nk dekat
ada masa gak nk berMAKE OVER
aiyaaaa
just for release tension
mau gila aku kalau study jeeeeee

make over punya make over
siap berlilit shawl
hambek kaaau
aku x caya tu aku!


petua/tips nak kekalkn make up

before pakai apa2, korang sapu ice kat muka. ambil jek ice sebiji n ratakan kat muka
-nak tutup liang roma muka

pakai foundation
-untuk kekalkan lagi make up.
- menutup cacat cela kat muka
 tapi, for me, I dont need it sebab muka senang berminyak bila pakai foundation
depends koranglah

pakai bedak asas
-untuk tutup cacat cela/ jerawat
pakai jek compact powder yg biasa

tu je r rasanya tips yg boleh diguna pakai
even though muka berpeluh, make up x kn tertanggal
serious!

make up yang putput guna
- Maybelline Clear Smooth Extra Powder Foundation (compact powder-sand beige)
- Simply Siti acne Solution Simply 5 (lbih kurg mcm moisturizer n foundation. jarang pakai)
- Maybelline Hyper Sharp Liner (eyeliner gel)
- SilkyGirl Lash Prism Mascara (black)
- Maybelline 2 in 1 eyebrow
- SilkyGirl Moisture gloss (lip gloss-barley nude)
- Maybelline lip balm (grape)

itu jek barang make up sy:D
masih kurang berkemampuan nk beli yg mahal2 mcm MAC n Bobbibrown
bersyukur apa yang ada^^

btw, sy x suka pkai eye shadow n blusher
heheheh

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

6 comments:

Liza Razak said...

wahhh..speechless...sangat comel !! saya pon nak buat make over laa mcm ni

hanabunga said...

waaaah mukaaaa diaaa cantiklahh!!!!
shawl tu taknak ngajar cmna nak pakai?weee :)

PinKy MoMMa said...

lainnyer muka dik huhu..cantikkk!

putput said...

kak liza: hahaha. jom buat!

hana: boleh2. nnti kita postkn kat blog ek

pinkymomma: hehehehe.thaaanx!

Hanis MY said...

Wahhh ratu cantik pun kalah cenggini make over tuk sis plak...wana look gorjes like uuuu...

putput said...

kak hanis : lebih pula kalau ratu cantik pun kalahxD