Thursday, September 22, 2011

kisah rabu

Yesterday, wednesday, 21st Sep. 2011,
kami, pelajar-pelajar diploma fisioterapi part 1(21 org je pergi) gerak ke rumah hidayah. ad open house. Jauh nun di cheras. berkonvoilah 3 kereta n 3 motor. (x rasa ke mcm hari nk hujan?) gerak pkul 11.15pagi. singgah petronas sampai pukul 11 lebih. Tunggu aimi n the gang dekat pukul 12. Sesat barat sampailah terlajak ke Putrajaya, singgah rumah kakak nora kat Putrajaya as she wanted to take her purse n sesat nak ke rumah cik dayah kita. around 3 barulah sampai! macam perjalanan dari Puncak Alam ke IPOH, ke KUANTAN! 

berHUHA di rumah dayah sampailah pukul 5ptg. We also celebrated Botak's birthday. Congratulation to him! dah tua bangka:) The food really tasty!  Nasi Arab, Spaghetti, Bread pudding, Laksa Penang, Potatoes Wedges, Baked Bean, Cakes and many more. Agak-agak pecah perut bila aku tibai 2 pinggan nasi arab, cakes, buah, potatoes wedges. kenapa x laksa? sebab x brapa minat. kenapa x spaghetti? cepat sgt habis. huhuhu

5pm, yang naik satu kereta dgn aku which are Syila, Hazu, Nenas(housemates aku pun pergi) n Kak Nona (our mummy) tapi tukar ngan our class rep iaitu Syazwan(abe we) gerak ke rumah makcik syila. Beliau nak hantar barang2 lah. 

6pm, gerak ke rumah aku kat Nilai. Just took 30 minutes to arrive Nilai as there is a new highway. ad highway tembus ke Highway Lekas! mmg cepat sampailah kn. syila jadi chef. dia masak dinner utk kitorg. Umi n Abah pun ada kat rumah. mmg ooohh yeah! 
after Isya' gerak balik Palam. Jalan-jalan kat Shah Alam dlu n around 10.30 sampai lah kami semua di puncak alam tercinta

dalam kereta yg kocik

presenting IBJ n Gangster. muka x ley gay lagi ke?

meet angah, adik, along n achik (ank2 mummy)

achik, angah n along

the boys

muka mummy yg garang gitu

makan gemukkan lagi bdn

angah n along

achik

sakan makan

the girls yg vogue

me n 'em

x tau gelak apa

happy tua botak

berkasih syg

kaaaami!

adik beradik lain ibu n bapa

on the way balik palam, kitorg dpt call dri farid. He told they were accident at Sg Buloh. mmg terkejut BERUK+RISAU. Kalut kitorg dlm kereta uh. haish. Alhamdulillah, diorg semua selamat. Just lebam skit2. Kereta sewa aimi teruk. Kereta kakak farid teruk gak. yang penting diorg selamat:) amin..


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

12 comments:

JumiYumi ♥ said...

makin lama makin cantik kak puteri :)

Hanis MY said...

Bestnyaaa nak ikutttt

muhamad hanif said...

amboi.skan kau yeaaa..

Umie Artoqiemie said...

melantak sakan korang haha..

hanabunga said...

bestnyaaa kan pi open house.byk makanan doh :)
cuma tak best part accident bawah sekali tu lah ha.

HIdayah said...

terbaik!hhehe

HIdayah said...

terbaik!hhehe

HIdayah said...

terbaik!hhehe

HIdayah said...

terbaik!hhehe

HIdayah said...

terbaik!hhehe

putput said...

jumi : mekaaacih dear^^

kak hanis: meh r balik m'sia lagi

hanif: mmglah sakan:p

umie : bukan setakat melantak dah tu..

hana: tu lah pasal. sedih sgt kot

dayah: mestilah terbaik!

nur dhiya' aida said...

ok jeles . cewahhh XD haha berjalan sakan :P