Friday, September 30, 2011

nothing to worry about

ALHAMDULILLAH
I still can answer exam paper
 Kinesiology In Physiotherapy 1
even though there were still some questions that made me confused

let bygone by bygone
nothing to worry about. Just pray for the best

lunch hari ni bersama-sama dgn 2 wanita yang berkaliber
*angkat kening* ehem ehem
a lot of things we talk about
a lot of stories that we shared together
sembang dgn kak myra,even about life, relationship.. mesti ad pengajaran yg boleh dpt. 

something that I can't believe is aku blh kenal kak myra n she is totally different!
first time knl dia time MDS
then, dapat tau she is one of the SMF
mula-mula memang cuak dengan dia *pengakuan sebenar tahap menggeletar*
because dia PM yang garang time MDS n sgt saiko!



PM- PEMIMPIM MAHASISWA
PB- PELAJAR BARU (maybe r)
SMF- Sekretariat Mahasiswa Fakulti

TAK KENAL MAKA X CINTA
bila dah kenal kak myra macam mna, rasa mcm nak lepak dengan kak myra 24/7 boleh x?
hiperbola sungguh. she is very committed n sporting yaw! 
tulah..dlu x suka kat kak myra, skarg dh jatuh cinta kat kak myra
awwwwwwwwwww

kasih sayang yang diberi oleh ALLAH jgn persiakan. ianya milik TUHAN dan hargainya selagi ada
but.. bila ALLAH tarik balik, jangan dikesali. 
kasih sayang milik tuhan. kalau kita sayang someone always kena remind kat diri sendiri
'if Allah wants to take back what HE gives, HE will take back. don't feel very frustrated because there is someone/something that more better for us'

kasih sayang milik ALLAH. bukan milik kita:)
jodoh pertemuan di tangan tuhan. 
perpisahan juga di tangan tuhan
kita bukan sesiapa untuk mengatakan kasih sayang itu hak milik kita.

untuk awak,
I know. I'm not a perfect girl for you. Always busy with my own works. That's my passion. 
I'm not frustrated. you can find another girl that better than me.
you can find another girl that always has time for you
you can find another girl that always caring about you
but you can't find the same girl like me. 
because i'm just being myself
I love how I treat myself.  
even though I'm still love you but I know you are not for me.
saya redha sebab Allah Maha Adil. 
x salah untuk kita sayangkan seseorang sebab perasaan x boleh dipaksa:)


panjangnya. kak myra, thanks a lot:) I learn many things from you about life and relationship. 
about friendship and sacrifice.
love and passion

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, September 28, 2011

It is a beginning, not the ending

Seriously frankly speaking
PHYSIOTHERAPETIC SKILLS PAPER (PTY105) very TOUGH & HARD!
It's killing me about 2 HOURS!
boleh x nak menangis sekarang!
sobsobsobsobsobsobsob

masa jawab paper tadi, aku dah terfikir-fikir yang aku kena repeat paper ni
x pun.. aku dah terbayang nak DROP PHYSIOTHERAPY 
and ambil course lain time degree nnti. 
tapi nnti kena ambil degree 4 tahun n aku x tau nk ambil course apa.
kalau boleh nak keluar dari dunia sciences ni!
grrrrr! I hate it now!


*****************************************

chill put! It just a beginning. still not end ur life
U still have ur parents that always support u
U still have ur lecturers to give all the information and helps u 
U still have ur friends
The most important! U still have ALLAH
Just pray for the best. Just HIM can help u. Just HIM can give u anything that u want want
but but but but... X SEMUA YANG KITA NAK KITA AKAN DAPAT
sebab HE knows what the best for us!
Don't give up PUT!
GANBATE!

*tetiba rasa semangat*

p/s: hari ni makan banyak sangat sebab terlalu stress. agak2 sapa yang tegur aku n aku termarah tu,,, maaflah moody skit!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, September 26, 2011

LIVE your life

Just watching a video about LIVE YOUR LIFE
so, here you are:)
before that!
let's remove and delete all negative thinking in ur mind
put ur works aside
relax ur mind
let's do the mind therapy

 In a cool room(x yah nak beraircond sgt. buka kipas laju2 pun x pe. make sure close the door and curtains
 switch on a minus one song (love story-taylor, soundtract twilight)
 sit on ur bed. close ur eyes
take a deep breath, hold for 5 seconds and release
repeat for 7 times

NEXT!
you can apply in your everyday life
Trust in God
 Take time to smell the roses
 take a short nap before zohor
 never deprive anyone's hope
 give your smile to everybody as everybody will  smile back to you. SENYUM:D
 Eat inspiring food (be thankful for every meal even NASI n KICAP)
 Turn to the next person to you and say "You're GREAT!"
 T.G.I.T (THANK GOD It's TODAY!)
 Judge your success by the degree to which you are enjoying PEACE, HEALTH n LOVE
 When you lose, don't lose the lessonBe Generous
Be Romantic
Be Honest
Be Gentle with Earth n others n yourself too!
Don't be A-DULL-T (ADULT)
Play with KIDS n LOVE 'em
Don't NAG!
Don't GOSSIP
Don't BACKBITE
Say THANK YOU a lot
Say PLEASE a lot
Stop blaming others
don't postpone joy n for everything little things, just CHILL
Live life with passion
Wake up every morning and smile and say ALHAMDULILLAH (even on MONDAY!)
Put LOVE into everything you do

LIFE IS SHORT
PLAY HARD, PRAY HARD, WORK HARD
love everybody around you even she/he is your enemy
Enjoy every little things that you do
Enjoy your journey of life










Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

minah rempit malaya

 siapa x pernah jumpa minah rempit malaya?
tipu lah x pernah jumpa.

********************************
iklan jap tadi. disebabkan paper Anatomy yang terlampau lampau SUSAH
ramai jugalah yang STRESS (common word for students)
so, aku, nenas, lala n hazu meronggeng ke meru
we had our lunch+dinner at KFC Meru n went to GIANT 
as usual, pinjam motor faiz n fazli
wht a sporting course mates! sayang diorang ketat2

merempitlah 4 orang gadis malaya ke meru
before tu! kitorg pergi isi minyak kat petronas
suddenly, aku terpandang belakang sebab ad kereta n nak bagi sign kat nenas
'macam kenal kereta ni. no plat pun sama. mcm kereta.....'
tengok DRIVER

 eeeeerrrrrrrrrrrrrrrr. senyap.bisu.diam.speechless.kaku
SENTAP jap
DIA? DIA? DIA?
okayh. DIA! *nak nangis jap boleh x?*
 kenapalah aku masih x boleh lupakan kisah aku dgn dia!? geram!
kenapa dia boleh tiba-tiba muncul? dlm FB pun. kalau tag huruf, mesti nama dia keluar dlu.
bak kata wani,"jodoh"
aku nk lupakan dia. tolong lah.
 bukanlah lupa terus. aku x nak igt kisah dlu, huhuhu

alamak haaai aku ni. buat citer hiindustan lak. tangkap leleh haaa
sambung sambung
meneruskan aktiviti bersama housemates terCHENTA
tapi dalam hati n kepala aku masih penuh dgn persoalan (ni kes terserempak kat petronas r)

tapi I REALLY HAD FUN!
siap racing kooooot! ni mmg x boleh blah!

snack plate for me n dinner plate for hazu

farhana ramli aka nenas aka angah yg garang aka hagemaru malaya

hazu aka hachu aka along

wan asyila aka lala aka achik

me aka siput aka adik

berebut phone?

likeeeeee

ready for rempi!

me love 'em a lot!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, September 25, 2011

oohh anatomy!

BOLEH SUSAH LAGI TAK PAPER ANATOMY AND PHYSIOLOGY 1 (ANP110)??
KENAPA AKU RASA MACAM X PERNAH BELAJAR TAJUK NI?
DAH LAH 3 JAM! 3 CREDIT HOURS!

bak kata hidayah,
"issshh..rs mcm x pernah belajar kot!"

bak kata students lain
"susah..susah.."
"kenapa senang sangat soalan dia-.-?"
"x naaak fikir dah!"

kata aku?
"eeerrrrr.. ntah r"

wahai puteri, Redha je r. Tawakal byk2. 
Bndo dh lopeh, nk buek lagu mano. tu r ekau. eden suro blajo pandai2, ekau main2.
eden suro baco buku tu. ekau duk ngadap muko buku tu haa. 

kesian. stress




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, September 23, 2011

Cara-cara nak Lupakan Kekasih Lama

tittle yang agak menarik, CARA-CARA NAK LUPAKAN KEKASIH LAMA tanpa membuang gambar atau segala barang yang pernah diberi olehnya

Ada orang, nak lupakan kekasih lama atau lbih mesra dipanggil EX dgn buang segala barang yang prnh diberi oleh ex ex korang uh. x pun koyak rabakkan gambar-gambar n surat-surat cintan cintun, delete no phone, block as a friend kat FB.
X ke korang rasa bnd tu macam kenangan paling indah kalau dikenang kembali walaupun sakit yang teramat sgt bila clash? X ke korang rasa bnd tu membazir kalau dibuang2? X ke korang rasa yang kenangan dengan EX tu manis bila korang dh ada ANAK CUCU CICIK nanti n boleh tunjukkan kat diorg.

"oohhh.. ni gambar nenek dengan pakwe nenek dlu. clash dgn dia sebab bla bla bla bla. lps tu bru kahwin dgn atuk kamu n bla bla bla bla"

camne caranya?


  • pergi ambil wuduk, solat sunat byk2, minx ampun and BERDOALAH dengan seikhlas hati. Minx korang diteguhkan iman, dipanjanglan umur dan senangkan utk lupa kisah lalu yang sgt sakit tu. 
  • pergi ambil wuduk, AMBIL AL-QURAN & BACA dengan ikhlas. tenangkan jiwa. al-Quran penenang jiwa kita ye. Kalau setiap kali rasa sakit hati tu, bacalah al-Quran.
  • Dengar lagu nasyid byk2, dengar ayat-ayat suci al-Quran
  • Buka laman web iluvislam n bykkn bca artikel mengenai keindahan bercinta secara Islam atau artikel2 yang lain.
  • SET IN MIND yang jodoh korang tak sampai lagi. MUNGKIN ada orang yang lebih baik daripada si DIA. ALLAH MAHA MENGETAHUI LUAR DAN DALAM. 
  • KUMBANG BUKAN SEEKOR, BUNGA BUKAN SEKUNTUM
  • FIKIR SECARA RASIONAL DAN TERBUKA KENAPA EX KORANG TU BUKAN UNTUK KORANG. ada hikmah okayh. 
  • paling penting ialah DOA.minxlah korang dijodohkan dengan lelaki yang lebih baik daripada EX korang tu
itulah antara tips and cara yang agak berguna. bukan setakat dapat tenangkan jiwa. pahala pun dapat kalau buat dengan ikhlas. jodoh pertemuan, perpisahan kan di tangan tuhan. Percayalah, korang akan rasa lebih tengang. kerja-kerja korang pun akan lebih terurus.

sebab apa? saya dah rasa n saya dah amalkan. Alhamdulillah.. semuanya berjalan dengan baik. Saya x nafikan yang mmg susah nak lupakan orang yang kita sayang, susah sangat! SAKIT SANGAT. tapi cuba fikir the good site. Think positive. InsyaAllah, kerja-kerja korang lebih better. korang akan rasa happy walaupun dah terluka. paling penting, walaupun dia EX korang, anggaplah dia tu kawan korang. BUKAN MUSUH. kalau anggap musuh, korang akan rasa lagi sakit. ok? kalau anggap kawan, korang akan jadi kawan. ingat! ALLAH SENTIASA ADA UNTUK BERSAMA KITA! KITA MACAM MNA PULA? kan kan kan.  LA TAHZAN:) 





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, September 22, 2011

kisah rabu

Yesterday, wednesday, 21st Sep. 2011,
kami, pelajar-pelajar diploma fisioterapi part 1(21 org je pergi) gerak ke rumah hidayah. ad open house. Jauh nun di cheras. berkonvoilah 3 kereta n 3 motor. (x rasa ke mcm hari nk hujan?) gerak pkul 11.15pagi. singgah petronas sampai pukul 11 lebih. Tunggu aimi n the gang dekat pukul 12. Sesat barat sampailah terlajak ke Putrajaya, singgah rumah kakak nora kat Putrajaya as she wanted to take her purse n sesat nak ke rumah cik dayah kita. around 3 barulah sampai! macam perjalanan dari Puncak Alam ke IPOH, ke KUANTAN! 

berHUHA di rumah dayah sampailah pukul 5ptg. We also celebrated Botak's birthday. Congratulation to him! dah tua bangka:) The food really tasty!  Nasi Arab, Spaghetti, Bread pudding, Laksa Penang, Potatoes Wedges, Baked Bean, Cakes and many more. Agak-agak pecah perut bila aku tibai 2 pinggan nasi arab, cakes, buah, potatoes wedges. kenapa x laksa? sebab x brapa minat. kenapa x spaghetti? cepat sgt habis. huhuhu

5pm, yang naik satu kereta dgn aku which are Syila, Hazu, Nenas(housemates aku pun pergi) n Kak Nona (our mummy) tapi tukar ngan our class rep iaitu Syazwan(abe we) gerak ke rumah makcik syila. Beliau nak hantar barang2 lah. 

6pm, gerak ke rumah aku kat Nilai. Just took 30 minutes to arrive Nilai as there is a new highway. ad highway tembus ke Highway Lekas! mmg cepat sampailah kn. syila jadi chef. dia masak dinner utk kitorg. Umi n Abah pun ada kat rumah. mmg ooohh yeah! 
after Isya' gerak balik Palam. Jalan-jalan kat Shah Alam dlu n around 10.30 sampai lah kami semua di puncak alam tercinta

dalam kereta yg kocik

presenting IBJ n Gangster. muka x ley gay lagi ke?

meet angah, adik, along n achik (ank2 mummy)

achik, angah n along

the boys

muka mummy yg garang gitu

makan gemukkan lagi bdn

angah n along

achik

sakan makan

the girls yg vogue

me n 'em

x tau gelak apa

happy tua botak

berkasih syg

kaaaami!

adik beradik lain ibu n bapa

on the way balik palam, kitorg dpt call dri farid. He told they were accident at Sg Buloh. mmg terkejut BERUK+RISAU. Kalut kitorg dlm kereta uh. haish. Alhamdulillah, diorg semua selamat. Just lebam skit2. Kereta sewa aimi teruk. Kereta kakak farid teruk gak. yang penting diorg selamat:) amin..


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, September 20, 2011

Syukur

Alhamdulillah. Thank You Allah:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

poor me

KENAPALAH TIME FINAL NI NAK CARI MASALAH DENGAN AKU!
=="


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, September 18, 2011

another chapter

okaaayh! esok final exam. aku masih berblogging! wwwoooowwwoot!
Finally! hri sabtu dpt balik! balik bersebab. sebab? sebab?
SEBAB NK JUMPA ADIK ADIK yang TAK aku SAYANGI

ececececece. Rindu sgt kat diorg. padahal bru 2 minggu x jumpa=="


7.30am-naik bus ke shah alam
8.30am-naik bus ke KL
9.30am-naik ERL ke Putrajaya
10.00am-sampai kat Putrajaya n terus ke Taman Botani
2.00pm-pergi open house Ali, at Precinct 8, Putrajaya (una's bf)
3.30pm-pergi open house syiqin at Desa Pinggiran Putra (una's bestfriend)
4.30pm-pergi open house syu at Bndr Seri Putra,Bangi (my classmate at UiTM)
5.30pm-pergi open house hana at Mantin, N.9 as she will fly to egypt on 1st october (my classmate at SESERI)
8.00pm-pergi open house rumah nek nab(my neighbour)
10.00pm-ajar una chemistry

conclusion, im very tired and exhausted! berjalan sehari suntuk w/o rest. padahal pergi manti jek aku drive.

they're my heart

phase 1 n phase 2

adik adik yg agak senget 

gebu x de lah:(

with my 'ganas' lil sis

abah, meera(gebu),una n afiq

my soul ever!

dapat duit raya:)

aku pun dpt okaaayh

kawan-kawan matrik umi

lets shhoooot!

budak budak jap

athirah.my very sopan santun lil sis

aisyah

belalang gergasi

playing playground at Tamman Botani

playground dlm bangunan k

una n syiqin

us

me n hana<3









Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)