Wednesday, August 24, 2011

practical test kinesiology

bila practical test je mesti cuak!
nama pun practical.
for kinesiology, kanak-kanak physio kena palpate muscles and bones
2 muscles and 2 bones

waktu yg dinanti2kn telah pun tiba
masing-masing memegang buku palpation

ni lah bukunya.

masih lagi yang mmbuat persiapan terakhir sebelum di examiner
6 org pertama dipanggil
aissshhh berderau darah eden ni
dahlah eden lomah bab2 muscles n bones
x hafal mna location n mcm mna nak palpate
bayangkanlah..buku yg kat ats tu TEBAL ok!
nak hafal setiap muscles n bones satu badan n mcm mna nak palpate=.="

MY TURN! CUAK x CUAK!!
TERSENTAP TERSENTAK!
aku berpasangan dgn kak nona
kak nona jadi therapist dlu
then, barulah aku

aku dapat
muscles:
gastrocnemius and brachioradialis
bones:
inferior angle of scapula and medial condyle of tibia

gastrocnemius tu betis kita ye:)


brachioradialis uh kat forearm kita yea kawan-kawan


inferior angle of scapula pula kat scapula kita leeer


median condyle of tibia? kat manaaa yek? ni haaa

median condyle ni kalau nk rasa tang mana,senang je. kat lutut hang pa semua tu
yg tajam kat tepi uh.. ce cari..

okayh sayang sayang ku semua, setakat ini sahaja pembelajaran kita. nanti saya ajar lagi mendalam k:) nak tuntut ilmu lagi ni. Doakan saya jadi physiotherapist yg berkebolehan dalam apa jua keadaan
bolehlah saya massage korang semua kan! hehehe




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

muhamad hanif said...

Errr,


aku try untuk phm =)

nur dhiya' aida said...

okay dah cuak nak amik kos ni . HAHA

putput said...

hanif: baguslah

kak dhiya: x pe2..belajar sikit2

Kujie said...

teringat time blajar anatomi(haiwan)..yg paling senang ingat scapula..