Monday, August 29, 2011

ooooh balik kampung

Jumaat till sunday balik Bota, Perak
Monday till Saturday balik Muar
Conclusion, raya muar this year but aku dah dapat duit raya from atok, makcik n pakcik ku kat Bota:)
thaaank you very much! btw, thanks to Alang(pakcikku) bcoz treat me a shawl n an inner. save sikit duit

Maybe this year raya agak berlainan. ohh yeah.. lama sgt kat kampung as ada kenduri kahwin cuzinku pada hari sabtu. hempas pulas lah aku nk menolong buat seribu macam kerja. Btw, kak lina has made me a kosaj:) aweeesome!

Preparation for raya?
BAJU RAYA
Baju kurung again:) tapi baju kurung pesak gantung kot.ahahahaha. aku pun x tengok baju aku betul2 lagi. tengok2 gitu sebab nk match ngan tudung. umi yang belikan, so x sempat belek-belek lagi. Jubah Maxi for the next day:) MERAH LAGI TU (tercaps lock)
hari2 lain pakai baju raya yg before ni pun boleh:) bersederhana..

KASUT RAYA
just wearing sneakers for this year. SNEAKERS? hahaha. coolkan! Next day baru pakai heels! bhahaha. terbalik deeeer

Other Preparation
camera ada, laptop ada, phone ada, handbag ada(umi bagi^^), gelang, rantai ada, make up ada kot (eye liner n mascara x de lagi. x sempat nk gie beli.

Alhamdulillah..semua ada. X perlu byk2. Bersyukur dgn apa yg ada. Kalau x nak jadi mcm kat Somalia? huhu x nak.. Manusia ni x reti nak bersyukurkan. So, aku bersyukur sgt dgn nikmat yg ada. bersederhana dah cukup. bukan aku nk pergi beraya tiap2 hari pun. kan kan kan

aku sedih sebab Ramadhan dah nk pergi. Tahun ni rasa mcm Ramadhan is nothing for me. Mana x nya.. sibuk sgt sampai nak gie terawih pun dh liat. SETAN byk sgt ke? entahlaah. NAFSU! grr.. takut sgt x sempat jmp Ramadhan tahun depan. huhuhuhuhu. kenapalah aku ni x reti nak beringat? kenapalah aku ni x reti nk selalu fikirkan hal ukhrawi?


di sini nak ucaplah

SELAMAT HARI RAYA

aku berharap aku jumpa Ramadhan tahun depan
Saya nak minta maaf kepada semua pembaca blogger saya dan followers saya serta rakan-rakan saya
kalau saya da kutuk anda, anda dan anda dalma or luar blog ni
dan ada yang terasa, harap dapat maafkan saya. jangan simpan dalam hati
Saya dah maafkan semua orang yg pernah sakiti saya. saya tau, manusia ni x sempurna dan selalu buat salah n silap. Jadi, bukan hak saya untuk tidak memaafkan orang lain

terima aksih semua:)
p/s: raya jgn nak naikkan berat badan je ye





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

1 comment:

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum, oh yeah. dah raya. still sad when Ramadhan dah berlalu pergi dengan cepat. Selamat Hari Raya Aqiliah. Maaf Zahir dan Batin ♥