Sunday, August 28, 2011

Morning in Bota, Perak really awesome:)
today topic is ADA DARA, LU KOLOT?!


let's watch this video!

in my view, budak perempuan yg dikata2kan tu memang S**L. WTFisssssssssh!
Lu cetek ilmu, x payah nak cakap perempuan yg masih ADA DARA, KOLOT!
U F*** girl!

okayh. dh start mencarut ni=="
haishh..x baik2

That girl x patut ckp mcm tu. why???
- menunjukkan yg dia tu dh x da dignity
- menjatuhkan harga diri wanita wanita
senang cakap HILANG MARUAH

sebagai seorang perempuan, maruah sgt penting ye. perempuan yg kena raped pun (perkataan rogol tu mcm ganas sgt je), tau betapa malunya bila hilang maruah tu. SEDARLAH wei! kesian kat husband korg gak. kesian kat FAMILY kau gak. jangan jadi anak derhaka. 

Allah s.w.t. berfirman "Dan Tuhan mengeluarkan kamu dari perut-perut ibu kamu, sedangkan kamu tiada mengetahui apa pun, lalu dijadikan bagi kamu pendengaran, penglihatan dan hati moga-moga kamu berterima kasih" (Surah Al-Nahl:78)

Nabi Muhammad s.a.w  pernah bersabda: "Bukanlah kemuliaan itu dengan memakai pakaian cantik dan bersegak tetapi ia adalah dengan ketenangan (sopan santun) dan merendah diri" (Riwayat Ad-Dailami)

Allah s.w.t. berfirman "Wahai jiwa yang tenang tenteram!kembalilah kepada Tuhanmu dalam keadaan redha dan diredhai, maka masuklah kedalam golongan hamba-hambaKu. Dan masuklah kedalam syurga" (Surah Al-Fajr:27-30)


semoga gadis itu mendapat hidayah Allah SWT dan segera bertaubat
x salah dan tidak perlu nak segan segan, malu malu utk bertaubat 
X PAYAH NAK BERLAGAK SGTLAH KAN SAMPAI NAK CAKAP ADA DARA, KOLOT!

aku tau setiap yang jahat tu, pasti terselit kebaikannya.

Allah s.w.t. berfirman "Kalau tiada kerana kemurahan dan rahmat Allah kepada kamu, nescaya tiada seorang pun diantara kamu yang suci buat selama-lamanya" (Surah An-Nur:21)





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)