Monday, August 8, 2011

Kuasa Allah SWT

Baru je bca satu entry about perkahwinan. This blogger is a very young lady. 19 years old.
Tetapi this young lady baru je melangsungkan perkahwinan dia.
'umur 19 dah kahwin? biar betul!'
'muda-muda dah kahwin. x menyesal ke?'
'x puas enjoy kot kahwin awl'
'kena fikir msa dpn kalau nk kahwin awl ni'

inilah first statement and reaction kwn2 aku bila bca her blog.
What can I say.. DON'T THINK NEGATIVE ABOUT EARLY MARRIAGE!
kalau dah Allah mempercepatkan jodoh kita, x kan kita nak tolak pula kan
Jodoh pertemuan ajal maut di tangan tuhan
x kira umur okayh bebeh..

memang bab kahwin ni x boleh main-main macam main mak-mak, pondok-pondok
kena fikir wisely n deeply.
but but but.. if Allah dah beri petunjuk yang baik, x salah mempercepatkannya
AKU SANGAT TERUJA DENGAN BLOGGER TU!
RASA MACAMNAK JUMPA DIA N TEMU RAMAH DIA!!
mostly kawan-kawan aku x setuju dia kahwin awal.
jodoh awal n her husband dah buat solat sunat segala bagai
tidak berdosa pun kak..

When I read her blog, aku rasa mcm WOW! this girl sgt unik n sgt2 berani
InsyaAllah, rumah tangga dia akan berkekalan hingga akhir hayat mereka
InsyaAllah, rumah tangga dia bahagia sampai bila-bila
Just give her support n doakan kebahagiaan mereka
kan dapat pahala.
jangan nak salahkan n x puas hati dgn mereka sbb kahwin awal
ibu bapa mereka dah restu..

wanna know the story? >>>>>> myra
CONGRATULATION for myra and her husband, muhsin^^

p/s: entry ni bukan sbb aku nk kahwin awl but aku sgt teruja dgn keberanian dia menunaikan tuntutan agama which is berkahwin.




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

Addin said...

wahh addin pun proud dengan dia sanggup pikul tanggungjawab :)

wan ayuni said...

setuju . sy da bace blog myra . so sweet . hope dorang bahagia hingga akhir hayat .

hanabunga said...

hana pun dah baca blog dia.omg dia mmg berani lah.

muhamad hanif said...

biasalah tu,

ada baik ada buruknya jugak =)