Friday, July 22, 2011

maaf beribu kali maaf

bukanlah nak mengutuk atau nak mengata
TIDAK TIDAK
BUKAN BUKAN
haissssh=.="

tapi aku quite sensitip org pndg2 aku semacam
bukanlah nak cakap apa
aku pun ramai je sedara mara n kawan-kawan kat U**
even, bestfriend aku sndiri boleh dipanggil ustazah and aku sangat rapat dengan ustazah aku time form 2
yeaah well
aku x nafikan yang aku pun tidaklah menutup mana
org kata.. tidak 100% menutup aurat
pakai tudung tapi baju still ketat (eeerr...=.=")
aku x cakap budak U** ni kerek ke apa
kwn2 yg aku rapat pun kat U** and diorg sgt CHILLAX!

aku faham..perangai manusia ni macam-macam
apakan daya daku insan yang lemah sebegini (tiru gaya cakap zizan Rajalawak)
tidaklah nak tunding jari or point org sesuka hati
aku sgt tidak suka melakukan hal demikian
x elok ye kwn2. org x suka kita point
tunding balik kat diri sndiri
tengok kelemahan kita
org PANDANG-PANDANG tu
adalah sebabnya

so, aku nk igtkan diri aku sendiri and semua makhluk di muka bumi ini
DON'T JUDGE BOOK BY IT's COVER 
jangan tuduh buku hanya pada muka depan

apakah?

Bak kata kawan-kawan aku
'mostly diorg mmg mcm tu tapi lama2 dah biasa'
'chill puteri, x semua diorg dlm tu pakai tudung. ada je free hair'
'even though diorg pakai tudung mcm 'ustazah' tapi diorg boleh join dgn org2 mcm kita'

aku x nafikan ap yg kwn2 aku ckp
sebab kat UiTM pun lebih kurg jek
yang alim2 ni boleh jek rapat ngan kitorg yg kureng sket ni
kan FATIN FARHANA?

apa-apa hal
THINK BEFORE ACT
ALWAYS REMIND URSELF TO BEHAVE
ALWAYS PRAY FOR THE BEST
INSYAALLAH..everything will be ok:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

8 comments:

Norzam Nabilah said...

psl uni ni kne careful sket smgt assobiyah d merata2 tmpt. haha alright then. study elok2.
p/s: i wear shawl while playing tennis. super cool ninja ok kita yg pkai tudung ni sbnrnye ;)

puterinuraqiliah said...

BETUL2!!! semangat ASSOBIYAH ni ad kat mna2=.="

serious? hahaha. super duper cool r kak nabilah!!

Hanis MY said...

berkawanlan dgn org yg ikhlas berkawan dgn kita...kalau jenis yg suka menjudge tanpa kenal ni haishh payahlah sikit, takpe puteri kan comel! mesti byk kawan comel!

muhamad hanif said...

HAHAHAH,

biar je mulut-mulut yang berbau longkang tu cikgu..

CHILLEX ah !

puterinuraqiliah said...

kak hanis: hahaha.. x r ramai mna. as they sincere to be friend eith me, im ok ayh with tht:)

hanif: HAHAHA..kau mmg gempak!

zulaikha said...

mulut org, mmg tk dpt nk tlg laa.. wat dunno je =P hehehe..
btw, pu3, anda ditag lagi..=)

siti kektus said...

biarkan je dorang tu,
buat semak saja.



yang penting kite enjoy! hehe ;p

angkasa said...

okee rileks k puteri.buat xtau jaaa.siyess.nnti depa pun dah bosan nk pndang pelik2