Friday, July 22, 2011

Day 1 : write a letter to your PARENTS

korang prnh tulis surat kat parents korang? 
aku pernah tapi quite a long time ago.. 

Assalamualaikum umi n abah,
If you guys read this, Alhamdulillah. If not..it's ok:) First of all, terima kasih banyak-banyak sebab abah n umi dapat jaga akak dengan baik and sangat caring about me. Kadang-kadang akak terasa kalau umi n abah caring psl adik-adik n terlepas pandang akak. Nama pun kakak. kenalah faham. Adik-adik pun need ur attention too and akak dh boleh fikir sebab apa and kenapa. Walaupun umi n abah x tunjuk rasa sayang tu tapi akak tau jauh di sudut hati umi n abah sayangkan kakak. Kalau x umi x kan call akak every hari jumaat kalau akak x call umi n  abah. Kalau x umi x kan masak fav dishes akak setiap kali akak balik rumah. Kalau x umi n abah x kan jenguk akak kat Puncak Alam walaupun akak tau Puncak Alam ceruk n jauh. Umi, walaupun dulu umi paksa akak masuk SESERI, tapi akak try utk berfikiran positif. Maybe ad hikmahnya. Yeah.. banyak hikmahnya. Akak makin rapat dgn family kita. Akak dapat tempat yang bagus di universiti walaupun result tak lah gempak mana. Umi masak sedap-sedap utk kitorg. Umi sediakan minum petang yang best sampaikn kalau ak cuti n dduk rumah mesti naik berat badan akak. Abah, terima kasih sebab garang dgn akak, una n afiq time kecik-kecik dulu. Now, abah sangat faham dengan kehendak n kerenah kitorg yg semakin membesar ni. Abah x halang kitorg nak bersukan, chatting dgn BF/GF masing-masing, pegang jwatan itu ini, blogging and byk lagi..! Abah, U're so up to date and sporting!. Abah byk tau psl new gadgets and teringin beli. kan kan kan. tapi abah x de duit or abah fikir beli utk keperluan je. eeerr.. ntah r. tapi akak tau yg abah nak beli. x pe2.. one day, bila akak dah jadi physiotherapist and dah ada duit sndiri, akak belikan abah DSLR, new laptop, new handphone, Ipad ntah keberapa.. maybe 10. mwhahaha!! dah x de Ipad kot time tu. maybe lagi canggih. and  akak belanja umi shopping! hehehe.. Umi, abah.. Pray for my success. Doakan akak berjaya satu hari nanti. x kisahlah jadi apa asalkan berguna buat family kita, agama, bangsa n negara. Doakan akak jadi seorang yang sangat kaya sampaikan akak boleh tanggung makan minum, tmpt tinggal n segala bnd utk family kita. Akak nak pay back segala usaha umi n abah mencari rezeki. Hidup kita cukup senang berbanding dulu. Kalau dulu dduk rumah papan sekarang dah duduk rumah batu. dua tingkat lagi, ada tanah sendiri lagi tu.. senang ckp.. banglo r=.=" walalupun x besar tapi cukup selesa. Alhamdulillah. I have parents like both of you. Thank You Allah for giving me umi n abah. Alhamdulillah:) I LOVE UMI n ABAH VERY MUCH.  

 

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

No comments: