Sunday, July 31, 2011

Ramadhan

SALAM RAMADHAN
WELCOME RAMADHAN!

akhirnya aku dpt jmp Ramadhan lagi pada tahun ni
Alhamdulillah.. dah 18 tahun aku bertemu Ramadhan
Alhamdulillah..Allah SWT masih memberikan peluang ini kepada aku

so, apa lagi kawan2
TOPUP IMAN,IBADAH,PAHALA
DELETE DOSA BANYAK2


kalau boleh
x nak tinggal terawih 
nak khatam al-Quran
qiamulail at least seminggu sekali
insyaAllah.. 
Ya Allah permudahkanlah urusan ku dan urusan ibu bapaku..amin..



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, July 30, 2011

Kalaulah

Bila susah cari aku. Bila senang x nak pula cari aku. Fine r. mmg aku ni tmpt utk melepaskan marah, sedih n segala mcm bnd yg NEGATIF! Bukan nak merungut ke apa. tapi sedar-sedar diri sikit. x kan aku je nak faham perasaan kau. perasaan aku ni sapa yg nak faham? x pe lah. x payah faham aku..

******

hanya selingan

******

eh,eh.. EMO pula minah atas ni! Babe, kalau yea pun nak marah, istighfar byk2
aku dah belajar macam-macam benda bila dduk UiTM ni 
think before act
work under pressure
think positive
open minded
 
yang paling penting
BANYAKKAN BERDOA
BANYAKKAN BERZIKIR
NIAT IKHLAS KERANA ALLAH SWT

insyaAllah..semua akan okayh:)
kalau masalah datang pun
insyaAllah akan selesai
kalau hidup x ada masalah, bukan hidup namanya
sebab kita ni manusia yg serba serbi kekurangan
banyak kesilapan 
and we need to learn from mistakes
this is called a learning process
kan kan kan

BELAJAR PUN KENA IKHLAS barulah boleh BERJAYA!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

sorry, im busy

'anak menteri pun x busy macam kau'
'kau ni put, susah betul nk jmp kau..padahal satu rumah je'
'put balik pkul brapa semalam? pkul 1 lagi ke?'
'awak busy, nak buat mcm mna. kdg2 sy fed up gak'
'tu lah kau. gatal2 masuk itu ini'

SO? AP MASALAHNYA AKU BUSY?
mari aku jawab semua soalan di atas

'x pe2.. nanti aku kawin ngan menteri;p'
'agaklah..kalau aku balik semua dah tidur'
'eeerr..semalam? ntah. dalam pkul 1 r'
'yea awk.. dah rezeki sy busy. awk fed up? x yah ambil kisah psl sy! prgilah cri yg lain..fed  up kan'
'hobi aku...'


MINGGU NI AKU MEMANG BUSY. 
minggu ni aku x boleh tidur. pkul 5 bru dpt tidur. insomnia kot. eerr.. tunggu masa nak collapse je ni. 
minggu ni aku lgsg x sempat nak belajar utk test anatomy pd hari sabtu (30 julai). 
minggu ni aku belum sempat lagi nak revise apa2 topic yg dh balajar
minggu ni aku tidur paling lama 2 jam
minggu ni sy x tidur dlm kelas sebab sy kena focus
minggu ni sy byk minum nescafe
minggu ni meeting sy berderet deret kalah PM
minggu ni kelas pack
minggu ni byk kerja2 yg nk kena settle
minggu ni MACAM MACAM ADA!

minggu ini dari 25 JULAI 2011 sehingga 30 JULAI 2011

minggu akan datang, sy x tau lagi:)



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, July 28, 2011

Hari selasa lepas, ad practical class Electro
and that was my first time to do ice immersion and wax
sangat sakit
rasa mencucuk
lps ni x nak buat ice immersion lagi=.="
wax x pe!! hehehe
korang bygkan.. (ice immersion)
kaki korg direndamkan ke dalam satu besen yg dipenuhi dengan ais and air
tahan 5 minutes dlu

for your information,
ice immersion sgt baik utk kaki yg cramp, terseliuh..
and ice immersion lah mmbolehkan kita ketahui either kita ni allergic ngan ice or not
aku allergic sbb lps 5 minutes, kaki aku bengkak and sangat2 sakit

ok, jom tgk gambar!


muka nak happy je

selepas melakukan ice immersion pada kaki kanan. merah kan

ni dah surut sikit kot tapi still sakit

syu dah mcm therapist

diorg pun tgh buat ice immersion. p/s: diorg menggedik nk try=.="

CHILL!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

syai n shellen:)

masa cuti mid sem hri tu,
syainoor nadiah n shaheera azhar dtg rumah:)
miss 'em a lot!



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, July 26, 2011

speechless

HARI INI SAYA SANGAT PENAT!
KELAS DARI 
8.30PAGI-9.30MALAM
GILAAAAAAAAAA KAN!

8.30am-10.30am
ENGLISH aka BELL
11.30-1.30
KINESIOLOGY
2.30-4.30
ELECTRO
5.30-9.30
HBU

TAPI!
5.30pm-6.30pm
aku ada latihan kawad utk sabtu ni
4.30pm-5.30pm
aku berulang alik dri BK10 ke FSK 2,3,4

sangaaaat penat!
sangat sangat sangat sangat sangat PENAT!
malam esok pula ada MEETING SMF
fuuuuhh. semangat ku semangat!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, July 25, 2011

Day 2: write a letter to your sibling or closest friend

okayh.. lepas satu satu masalah timbul=.="
hari ni nak tulis surat utk
PUTERI NURALIAH HUSNA

Hello unaaaaa:p
Jangan terkejut ad surat ni utk kamu. mwahahahaha! first time k:) weeee~ guess what!? bosan owww kamu x da. setiap kali nak balik n jmp kamu, mesti akak kumpul cerita byk2 especially kalau psl boys=.="
hahahahahha! eeerrr..ntah r. hei2, nnti kita gie sunway sama2! shopping tau! beli bag:) hehehehe.. oh yeaaah. cepatlah kamu hbis spm, bolehlah akk meronggeng ngan kamu:D btw, keep my secret ngan tuuuut. okayh? Good luck for ur SPM. jangan jadi PEMALAS macam akak. u're very good in sciences subjcts and u have benefit on that. so, think wisely which course will u take in uni. SAYANG KAMU:)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, July 24, 2011

dugaan demi dugaanYa

Balik je Puncak Alam
macam-macam benda
dan kebanyakan aktiviti nk buat on the same day
serious, sekarang sgt stresss!
dengan aktiviti menjelang ramadhan, aktiviti minggu ni, test, presentation, assignment, replacement class

Ya Allah, apa lagi dugaan yang akan menimpa ku?
kau tabahkanlah hatiku selagi aku masih bernafas
permudahkanlah urusan ku dan urusan ibu bapaku
jauhilah aku daripada gangguan syaitan laknatullah
Berikanlah aku kekuatan ya Rab..

Amin..

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, July 23, 2011

TERUJA:)

Hari ni umi bawa prgi jalan-jalan 
sambil2 tu window shopping+shopping
Jusco Seremban 2 jadi mangsa kami sekeluarga ni
weeeeeeeee~

aku boleh terlupa ada Pesta Buku Negeri Sembilan=.="
apa lagi..seranglah!
first booth aku pergi, KEDAI PINK AINMAISARAH
dan dan dan dan dan
kak AINMAISARAH ada kat kedai dia!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrgggghhhhhhhhh!
dah lama sangat nak jumpa dia depan2! AKHIRNYA!!!
she is the one of my favorite novelist:)

x nafikan yang novel dia lbih sesuai dibaca oleh remaja yg berumur 15 tahun ke bwh=.="
yeke? TIDAK SAMA SEKALI!
aku masih setia mengikuti setiap keluaran dan edisi baru:)
peminat setia ni! 


walaupun dah masuk UNIVERSITI
tapi buku kak AINMAISARAH tetap menjadi pilihan kalbuku:)

ok, jom tengok gambar!






 mood: sangat HAPPY!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, July 22, 2011

maaf beribu kali maaf

bukanlah nak mengutuk atau nak mengata
TIDAK TIDAK
BUKAN BUKAN
haissssh=.="

tapi aku quite sensitip org pndg2 aku semacam
bukanlah nak cakap apa
aku pun ramai je sedara mara n kawan-kawan kat U**
even, bestfriend aku sndiri boleh dipanggil ustazah and aku sangat rapat dengan ustazah aku time form 2
yeaah well
aku x nafikan yang aku pun tidaklah menutup mana
org kata.. tidak 100% menutup aurat
pakai tudung tapi baju still ketat (eeerr...=.=")
aku x cakap budak U** ni kerek ke apa
kwn2 yg aku rapat pun kat U** and diorg sgt CHILLAX!

aku faham..perangai manusia ni macam-macam
apakan daya daku insan yang lemah sebegini (tiru gaya cakap zizan Rajalawak)
tidaklah nak tunding jari or point org sesuka hati
aku sgt tidak suka melakukan hal demikian
x elok ye kwn2. org x suka kita point
tunding balik kat diri sndiri
tengok kelemahan kita
org PANDANG-PANDANG tu
adalah sebabnya

so, aku nk igtkan diri aku sendiri and semua makhluk di muka bumi ini
DON'T JUDGE BOOK BY IT's COVER 
jangan tuduh buku hanya pada muka depan

apakah?

Bak kata kawan-kawan aku
'mostly diorg mmg mcm tu tapi lama2 dah biasa'
'chill puteri, x semua diorg dlm tu pakai tudung. ada je free hair'
'even though diorg pakai tudung mcm 'ustazah' tapi diorg boleh join dgn org2 mcm kita'

aku x nafikan ap yg kwn2 aku ckp
sebab kat UiTM pun lebih kurg jek
yang alim2 ni boleh jek rapat ngan kitorg yg kureng sket ni
kan FATIN FARHANA?

apa-apa hal
THINK BEFORE ACT
ALWAYS REMIND URSELF TO BEHAVE
ALWAYS PRAY FOR THE BEST
INSYAALLAH..everything will be ok:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Day 1 : write a letter to your PARENTS

korang prnh tulis surat kat parents korang? 
aku pernah tapi quite a long time ago.. 

Assalamualaikum umi n abah,
If you guys read this, Alhamdulillah. If not..it's ok:) First of all, terima kasih banyak-banyak sebab abah n umi dapat jaga akak dengan baik and sangat caring about me. Kadang-kadang akak terasa kalau umi n abah caring psl adik-adik n terlepas pandang akak. Nama pun kakak. kenalah faham. Adik-adik pun need ur attention too and akak dh boleh fikir sebab apa and kenapa. Walaupun umi n abah x tunjuk rasa sayang tu tapi akak tau jauh di sudut hati umi n abah sayangkan kakak. Kalau x umi x kan call akak every hari jumaat kalau akak x call umi n  abah. Kalau x umi x kan masak fav dishes akak setiap kali akak balik rumah. Kalau x umi n abah x kan jenguk akak kat Puncak Alam walaupun akak tau Puncak Alam ceruk n jauh. Umi, walaupun dulu umi paksa akak masuk SESERI, tapi akak try utk berfikiran positif. Maybe ad hikmahnya. Yeah.. banyak hikmahnya. Akak makin rapat dgn family kita. Akak dapat tempat yang bagus di universiti walaupun result tak lah gempak mana. Umi masak sedap-sedap utk kitorg. Umi sediakan minum petang yang best sampaikn kalau ak cuti n dduk rumah mesti naik berat badan akak. Abah, terima kasih sebab garang dgn akak, una n afiq time kecik-kecik dulu. Now, abah sangat faham dengan kehendak n kerenah kitorg yg semakin membesar ni. Abah x halang kitorg nak bersukan, chatting dgn BF/GF masing-masing, pegang jwatan itu ini, blogging and byk lagi..! Abah, U're so up to date and sporting!. Abah byk tau psl new gadgets and teringin beli. kan kan kan. tapi abah x de duit or abah fikir beli utk keperluan je. eeerr.. ntah r. tapi akak tau yg abah nak beli. x pe2.. one day, bila akak dah jadi physiotherapist and dah ada duit sndiri, akak belikan abah DSLR, new laptop, new handphone, Ipad ntah keberapa.. maybe 10. mwhahaha!! dah x de Ipad kot time tu. maybe lagi canggih. and  akak belanja umi shopping! hehehe.. Umi, abah.. Pray for my success. Doakan akak berjaya satu hari nanti. x kisahlah jadi apa asalkan berguna buat family kita, agama, bangsa n negara. Doakan akak jadi seorang yang sangat kaya sampaikan akak boleh tanggung makan minum, tmpt tinggal n segala bnd utk family kita. Akak nak pay back segala usaha umi n abah mencari rezeki. Hidup kita cukup senang berbanding dulu. Kalau dulu dduk rumah papan sekarang dah duduk rumah batu. dua tingkat lagi, ada tanah sendiri lagi tu.. senang ckp.. banglo r=.=" walalupun x besar tapi cukup selesa. Alhamdulillah. I have parents like both of you. Thank You Allah for giving me umi n abah. Alhamdulillah:) I LOVE UMI n ABAH VERY MUCH.  

 

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, July 21, 2011


Write a letter to these person:

Day 1-Your Parents
Day 2-Your Sibling or closest relative
Day 3-Your Best friend
Day 4-Your Crush
Day 5-Your Dreams
Day 6-A Stranger
Day 7-Your  Ex-Boyfriend/Girlfriend/Crush/Love
Day 8- Your Fav Internet Friend
Day 9-Someone you wish you could meet
Day 10- Someone you don't talk to as much as you'd like to


credit to  nazihah anuar :)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

How McDonald's food breaks down in your body


questions
how long the McD fries take time to break down in our body?
Why the Mcd fries didn't break down?

aiyaaa.. korang tnyalah Mr.Google.
maybe terlalu byk garam kot
x pun ad bahan-bahan yg tinggi kandungannya smpikn mcd fries tu static mcm tu jek=.="

koraaaang, lps ni x yah mkn McD FRIES!
duuuuh.. terliur gak aku..




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

pandang-pandang

TAJUK HOT hari ini ialah
PANDANG-PANDANG!

korang jgn fikir bnd lain lak
tau lah semua otak penuh dgn kaler biru
weee~

semalam aku prgi hntr muffin kat dorm mate aku time form 4, Shellen
and alang kepalang tu jmp r SYAInoor nadia skali (dorm mate f4 n f5)
smpi sna, aku keluar kete coz aku nmpk shellen.
then, semua bdk uia yg ad kat situ PANDANG-PANDANG aku
eeerrr..apakah?

adakah sebab bdn aku kecik n blh drive?

rupa-rupanya..
salah aku juga! aku boleh lupa pakai hand socks or  sweater or cardigan
plus, aku pki tudung sarung jek. which mean.. x r labuh mna pun (singkat gak r)

mmg ramai r yg PANDANG-PANDANG aku
bajet aku ni HOTSENTAP!
hahahaha
cucuk hidung guna lidi baru tau. aku ni=.="
sana mmg ramai yg bertutup litup
sejuk mata mak memandang dik non!
mmg bakal-bakal isteri solehah

aku..dgn muka slumber n dunno ni
haish.. aiseh. 
x terkata r

ok.bye:)

p/s: teringin jadi lemah lembut mcm wardina safiyah

senyumaaan dia..sgt menenangkan!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, July 20, 2011

sukan seseri 2011:)

sukan seseri 2011
stadium selayang, bndr bru selayang
jalan jam sbb x de roti
sesat larat cri stadium
dah sampi stadium, muka semua happy!
cheer onci yg gempak start
jmp juniors, jumpa cikgus
lps tu tersesat jln nk ke kl sentral
lastly, hntr diorg ke salak selatan jek

7.00pm pergi uia nilai jmp syai n shellen:)
OMG!!! sgt rindu sama diorG!

jom tgk gambar pula!

with ms mahadiah

ONCI GO!!

we're oncidians

with chaaa tersyg!

with hs tersaaayang!

with junior tergedik! tieka norsham!

cha n nani
I met them at uia nilai



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

#3 wordless wednesday



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, July 19, 2011

bila hati dah rindu


aku buka album2 time di seseri (sm sains seri puteri)
I miss my sayaaangness, Bellatrixians
I miss my classmates
I miss my dorm mates
I miss my slideshow gang
I miss my olahraga team
I miss my teachers
I miss my dorm
I miss my locker
I miss my juniors

I miss all about seseri
I miss the surrounding
I miss to watch KLCC to lights off 
I miss to prank birthday girl
I miss to stay up with asma

form 4. bakeroxyrians a.k.a bakerara

blok akademik^^

ondium 5. form 4

oncidium always no.1
my bff, asma:)

olahraga team
with thailand's students

prefectorial

fialove a.k.a fialaara(form 5)



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, July 18, 2011


OMG! awesome guitar skill..
my heart getting melt!
thanxxx to dik tiyah sbb post vid ni kat blog dia!

p/s:bila lah aku boleh pndi main gitar=.="


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Day 10: hari ke 10//apa yang berlaku?

saya pergi Putrajaya dengan adik terchenta, puteri nur ameera
ada kereta nak himpit kereta sy n sekali lagi sy lupa nak HON!
drive ke putrajaya dgn speed 120km/h
tengok movie iaitu TRANSFORMER(3D) dgn adik sy smpi tertidur dia
handphone saya dah repair n boleh diguna semula:)
hantar CARROT CAKE kat office umi
penat sgt dri pgi smpi ke ptg berjalan=.="
tadi lalu kat presint 14, teringat kat dia (imissu)
lalu presint 18, teringat time aku jadi cikgu dlu
hampir2 accident sbb aku terlelap jap time drive=.+"

macam-macam yang berlaku n sy sgt penat+happy!



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, July 17, 2011

Day 9: perasaan anda hari ini

PERASAAN SAYA HARI INI

HAPPY


dengan bermacam-macam sebab:D




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, July 16, 2011

Day 8: pergaduhan yang paling teruk pernah anda alami

GADUH? GADUH?
yeaaah! I dont like gaduh-gaduh
tapi aku suka cari gaduh

paling teruk?
ada ada ada

dengan?:
adik aku, PUTERI NURALIAH HUSNA

sebab?:
berebut apa ntah/gaduh psl apa ntah

macam mana?:
tarik-tarik rambut, pukul-pukul, tendang-menendang, jerit, pekik, tampar-menampar, tumbuk-menumbuk
(sangat ganas aku dulu.. kitorg ni mcm lelaki dulu k)

bila?:
aku darjah 4 n dia darjah 2
aku darjah 5 and dia darjah 3
aku darjah 6 and dia darjah 4

kekerapan:
setahun sekali. tapi sejak aku sekolah menengah, dh stop:)

sekarang?:
sangat rapat n rindu dia sgt2. kitorg dah jauh. sorg kat puncak alam, sorang kat seremban
 jarang jmp. jmp bila dua-dua balik rumah
selalu share stories dgn dia
no secret between us
share byk brg spt baju, beg, kasut, tudung, accessories

p/s:we're both always talk about boys, friends, life at campus/hostel

zaman kanak-kanak kami:D





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

sunway with 'em

after hbis je FSK JOM CERIA smalam
terus ambil kereta sewa, tggu Adham(asilah's bf)  n fetched asilah n bee at McD
terus gerak ke sunway tapi..sesat jap=.=
apa2 hal ttp smpi kat sunway! weee~
mula2 igt nk msuk park tapi mcm mls
so, kitorg shopping n window shopping jek
asilah n adham prgi tgk movie
aku n bee prgi jln2, mkn tutti fruity
main ice skating. *bee jek xmain
around 5.50 kitorg balik
jalam jam sgt
smpi dlm pkul 7.00
lama siaaaaaaaaaaaak! 

jom tgk gmbr!
me drive to sunway!

tutti fruity with bee

chillaxxx je muka aku!

ice skating best!

peaceee

azilah aziz a.k.a bee

weeee~ ;heart&

here they go.. asilah n adham

us:)

asilah drive to puncak alam

polaroiddddd!

pfft;p

p/s: koraaang. nnti kita gie sunway theme park r ek.. scream park! weee~

seriously, have fun giler hang out ngn bdk2 jb nie. hehe


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, July 15, 2011

home is my best place ever

cuti mid sem dah nak bermula
ceeehh wah!
seronok sakan smpi terputus urat kentut students UiTM ni
mentang-mentang cuti seminggu
happy x hengat dunia naa!

Jumaat, 
ramai yg balik hari jumaat. 
aku x tau balik mlm or pagi esok
tapi hari ni
aku nak ke SUNWAY dgn
BEE, ASILAH n ADHAM(asilah's bf)
dgn segala hormatnya, 
kami berempat sewa KERETA! yipeee

then, DIA x de sepanjang cuti mid sem ni
huaaaaaaaaaaaaaaaa;(
bru nk ajk hang out. 
awak, jaga diri baik2 kat Qatar ek. belikan saya chocolate byk2 tau^^
<3

x sabar nak balik rumah. rindu katil. rindu teddy bear^^
hehehehehehe
CHILL


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, July 14, 2011

Day 7 : Tiga Perangai Baik Anda

TIGA PERANGAI BAIK ANDA:)

aku x tau ap perangai baik aku;p
pffffttt.. bolehke mcm tu?
bak kata ipin, BOLEH3

secara rawaknya..
FRIENDLY
CEPAT SIMPATI KAT ORG
SUKA SENYUM

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

macam-macam hal

Assalamualaikum all my lalings:)
im very stress today=.=

aku ada practical test hari ni and aku x boleh BUAT! 
dah last minute baru aku igt nak buat mcm mna
memang x r kan.. 
aku rasa aku FAIL practical test 1 ni
aku rasa sangat BERSALAH kat Pn Fadia Razali
dia bengang gila sbb ramai yg x boleh buat
almost semua.. ke semua? entah r

habis kelas CTU, aku n syila meronggeng ke McD dgn menaiki MOTORSIKAL Fazli
terima kasih FAZLI sebab bagi kitorg pinjm motor kau^^
mmg betul2 nak release tension
malam ni kena siapkn Assignment HPY sbb esok nk kena hntr
n tengok movie kat bilik ASILAH

esok pula ada FSK JOM CERIA and nak gerak ke SUNWAY
dgn ASILAH n BEE

okayh, berbalik kpd cerita smalam,
aku just nak cerita dulu mengenai AKU, SYU n SYUKRI naik ke rooftop FPTP after meeting
best siaaaaak dapat tengok pemandangan UiTM Puncak Alam
sumpah gayat deeeer~.~


rooftop^^
nur syuhadatul asyikin


syuk.

me n syu. muka aku mcm budak2 asl ek?

FPTP

yo syu..!

syila @Mcd



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)