Thursday, June 30, 2011

bersabarlah wahai puteri

RASA NAK MENANGIS
for some reasons

Flu saya still x elok n menyebabkan saya susah nak focus time kelas tadi
SAYA SANGAT BLUR time kelas tadi!

tiba-tiba BATUK n getting worse. dah SEMPUT!
so, saya x boleh nak gelak2 sgt, x boleh nk ckp byk2, x boleh gerak byk2
senang cakap
SAYA X BOLEH AKTIF FOR A WHILE n SANGAT SUSAH NAK BERNAFAS DENGAN BAIK

HANDPHONE SAYA ROSAK
sebab terjatuh
salah saya juga. careless sgt
nak beli phone baru but umi x bagi
umi suruh guna phone lama yg x boleh nak call in n call out=.=

ASSINGMENT banyak lagi x siap
mostly kena hntr next week
THERAPEUTIC n ANATOMY's TEST by next week
saya x study apa2 lagi

DON'T CRY PUTERI, adalah hikmah disebalik semua benda ni
eeeerrr. huhuhu

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, June 29, 2011

#1 wordless wednesday

:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, June 28, 2011

amanahAs

Assalamualaikum:)
yo what's up?!

straight to the main point
last monday,
ada meeting pusat fakulti n SMF malam tu

PUSAT FAKULTI
every wakil persatuan likes phytas(physiotherapy), nusa(nursing)
kena bagitau aktiviti yg dh dijalankan n yg akan dijalankn
next, pembahagian tugas program for bulan Ramadhan akan datang
hopefully berjalan lancarlah

SMF
ahli SMF bertambah lagi 9 org after interview hari tu
congratulation for them:)
pembahagian tugas bermula
setiap orang dapat satu jawatan
eeerr..aku?
Amanah yg diberikan oleh Allah SWT sgt berat
aku harap sangat dapat jalankan tugas yg diberikan
Abg Naim (Presinden SMF) lantik aku as a Timbalan Naib Presiden 1
kena bantu Presiden n Naib Presiden 
kena bantu Exco2

aku kena bergerak dengan aktif lepas ni
no KALUT-KALUT
no MENGELUH
no STRESS
WORK UNDER PRESSURE
pandai tegakkan kebenaran
pandai bersuara
berani bersuara

xkan nak persiakan kepercayaan orang kan


SELASA
nak bangun solat subuh, kepala aku berat sgt2
after solat subuh, terus tidur balik
about 7.45 am aku terjaga.
mcm nak demam=.=
aku mengagahkan diri utk hadir kelas
Alhamdulillah, walaupun aku x seaktif n x segagah time aku sihat
still aku dapat pergi kelas

Aku still x sihat lagi
masih sakit kepala n sakit tekak
dah berkurang n kebah skit demam
harap2 esok dapat pergi kelas
selagi aku mampu utk bangun, aku kena pergi kelas
x mau skip deeer!


AWAK,
saya tau saya kena handle byk sgt benda smpi awk pun dah bosan
walaupun awk dah suruh sy stop n jgn terlalu aktif but Allah dah bagi amanah tu
sibuk dengan itu r, sibuk dengan ini r
macam-macam
kejap ada meeting, kejap ada perjumpaan
saya tau awak rimas
haissssh. nak buat macam mna
harap-harap awk faham
bukan saya yang nak semua jawatan  tu
cakap je r saya ni GK ke, apa ke
saya tau Yang Maha Kuasa dh bagi sy amanah ni dan
saya kena jalankan amanah ni sebaik mungkin
(kalau awk bca ni, baguslah. kalau x, x pe)

p/s: awak-awak semua, doakan saya boleh pegang amanah ni dengan penuh tanggungjawab:)

CHILL<3









Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, June 26, 2011


I really like this pic<3



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, June 25, 2011

arigato:)

after ANP class finished on 12.30pm
aku n syila terus tggu bus utk ke Shah Alam
kami nak balik rumah! but but but singgah PUTRAJAYA dulu
I miss my kakak so muchh
nak jumpa dia^^
Sampai di Shah Alam, Akmal fetched us
dia bawa aku n syila ke Alamnda terus

IMAN n EWAN pun ada:D
semua orang yang aku sayang ada:)
wah wah wah!
then, lepak2 with nana, iman, ewan, syila, akmal n akmal's friend(me forgot his name r =.=)
pergi beli barang
then, sembang2 dengan nana, ewan.
MISS HER A LOT! 

Akmal dah bising aku x habis2 berjalan
dia dh ajak balik n aku x puas lagi lepak dgn nana=.="
x pe lah awak.. balik2
so, dia hantar aku n syila balik rumah aku
awak..awak.. THANK YOU A LOT:)

dah! jom tengok gambar:)

aku pun dh ada kad pelajar ok! 
my lunch:)
oreo milkshake
syila's lunch
ehem!!!!

yaw..peace!

sayang awak nana:)

aku pling pendek=.= sedar2







Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, June 23, 2011

lawatan ke Parlimen Malaysia

As I said yesterday
I'll go to Parliament on 23rd June which is today:)
I don't want to write too long as I know, nobody wants to read a very long story

secara rawak, I though the Dewan Rakyat sangatlah besar
not exactly. kecik jek
boleh nampak satu Dewan Rakyat tu
yeaah well, I saw some YB (I don't know them) using their Ipad
aku pun x tau buka apa. bca on9 newspaper kot
lantaklah. thts their matter
*aku pun x tau apa point nya*
hahahahaha

time kami semua masuk, YB2 tengah bersidang mengenai Pendidikan
again! I thought the issue about INTERLOK was done
rupa-rupanya tidaaaak
still ada yang suruh tarik balik/mansuh (parti BEBAS)
 aiyaaaaah
Don't too sensitive with the INTERLOK
bukannya YB yang belajar. Students yang belajar
bukannya YB yang pening2 kepala nak belajar 
GAYA BAHASA, LATAR, PLOT, SINOPSIS, TEMA, PERSOALAN, NILAI n PENGAJARAN
So, for me.. there's no right or wrong nak tukarkan novel
maybe, kalau tukar novel, bolehlah tukar soalan exam for novel section. 
x de lah students hafal jawapan dri soalan2 lepas seperti mana aku buat
sebab malas nak bca novel even though aku ni ULAT BUKU juga

Students now a days can think either right or wrong
They can think how to make our country peacefully
They know 1 MALAYSIA

lebih-lebih pula aku ni
jom tengok GAMBAR!

while waiting for the bus

syu, me n azi
the new SMF:)


uitm puncak alam

me..me
muka ku mcm budak2 x. x kaaan?

the SMF of FSK

azi pose at the stairs

ignore me..pfft;p

kak myra n abg faizal

azi n syu

syu makes her cute face

me with MPP, kak musaadah. also my seseri's senior.
calyx meets bellatrix
love love SESERI

otw to the bus

then, i saw this mirror

syu wanna be a parlimen's model. hahaha

there is PARLIAMENT!







Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

belajar daripada kesilapan

Recently, I'm getting moody and very sensitive. Me no no why=.="
So many things in my head right now. the moody mood come since Monday but I try my best to become a happy person. Perhaps it's about study. Tomorrow is Thursday. yeaaahh! Im waiting for this! Tomorrow, I'll go to Parliament with all the SMF and other students. I'm not sure the exact no. of students will go to Parliament tomorrow. yeaaah. well.. i'm waiting this chance since i'm in form 1. Alhamdulillah, finally Allah give me this chance to go to Parliament. 

Bell class or easy to say, English class, my lecturer, Dr. Aini, asked us to fill up the blank with the right answer. I looked the paper that Dr. Aini gave to fill up the blank. eerrr.. It was a song. Here Without You by 3 Doors Down! My fav song! I was so exciteeeed and I can fill up the blank with the right answers! After that, Dr. Aini opened the song and asked us to check our answers. I got all CORRECT. When, checked the answers, Syu and me sang the song. we're very excited to sing HERE WITHOUT YOU. Our lecturer then asked us to sing the song.  overall, Bell class is full of enjoyment!!!!! hehehe:)

let's sing HERE WITHOUT YOU:)

A hundred days have made me older
Since the last time that I saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And I don't think I can look at this the same
But all the miles that separate
Disappear now when I'm dreaming of your face

c/o
I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight it's only you and me

The miles just keep rollin' 
As the people leave their way to say hello
I've heard this life is overrated
But I hope that it gets better as we go

c/o

Everything I know, and anywhere I go
It gets hard but it won't take away my love
And when the last one falls
When it's all said and done
It gets hard but it won't take away my love

c/o




Im getting admire to this song:)

p/s: sorry for all the grammar mistakes. I really want to improve my english:) so, pleasssse help me! please correct mine:)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, June 21, 2011

just for you

Tiyah,
akak betul2 suprise n sedih sgt dengan berita dri awak tu:( 
awak kena kuat. please set in ur mind yang awak sihat je
control ur mind. jangan fikir yg negatif.
ur health depends on ur mind
always think positive
please dik. please.. I know u have the strength

korang, doakan adik ni sembuh drpd brain cancer

one word for you dik,
CHILL!






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, June 20, 2011

hello Kuala Lumpur!

hari Ahad, 19 June
turun KL ngan 
Syu, Lala, Bee, Anum n Adham(anum's bf)
but Syu terus ke KLCC n balik rumah

kitorg ambil bus pkul 9.15pg
dua jam nak smpikn ke KL!
sampai KL Sentral, terus ke Jalan Tar
SHOPPING TUDUNG n SHAWL
guess what?
Anum, Lala n Bee ajar aku pakai tudung color striking!
cool gak color striking like orange, yellow, red.
aku beli satu dlu
hehhe

after penat bershopping
kitorg gerak ke sekolah aku lak which is SESERI
lama siaaaaak x dtg seseri! 
jmpa juniors ku, tgk dorm
x psl2 aku kena peluk ngan Tieka Norsham
dahlah makin CHUBBY itu budak!

our last destination was KLCC
smpi KLCC pun dh lewat
SHOPPING again!
tapi aku beli necklace jek
ank dara lagi tiga org tu beli baju
MANGO tengah SALE menggila!

masa msuk iSETAN. bhg Vincci Accessories,
ada satu beg n kasut yang dah mencairkan jiwaku!
nak beg n kasut tu tpi nnti out of budget lak=.=
gerak dri KLCC pkul 5pm

sampai Shah Alam pkul 6.50pm
tggu bus utk ke puncak alam sgt lama!!
maghrib dh nk msuk. So, we decided to pray first
but..bila dh smpi dpn pintu surau, bus dtg! aaarrrrgghhh
kena tggu lagi
x pe2. sabar2..
pergi dinner dlu n pkul 8.30 baru dpt bus
masa dinner, aku dpt msg dri abg naim(presiden smf)
dia nk jmp SMF baru
eeerrrkk..mmg xlah kan. aku still kat shah alam
dah msg dia n he said OK
fuuuuuuuh!

okayh..let's check out
all the pictures!

I met them in bus. from left, Dina, Dilah n Biha

us with our class rep. otw ke KL Sentral:) 

me n syu

Lala n Bee

anum, lala, me n bee

met my juniors kat seseri. from left, wawa, me n tieka. diorg semua dh chubby2!

KISS for me:)

cermin PWTC!!! ghahahahaa.. aku dh tukar tdung! 

dalam train.

my lunch:)

just arrived to go back to puncak alam

waiting for the bus

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, June 16, 2011

awak

awak,
terima kasih banyak-banyak:)
terima kasih atas perhatian awak
terima kasih atas kesabaran awak

harap maklum, ini tiada kena mengena dengan sesiapa

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, June 15, 2011

busy week

Ya Allah, penatnya aku minggu ni
aku langsung x ada masa untuk diri aku sendiri
masa aku untuk memperbanyakkan beribadat pun dah berkurang

Minggu ni aku busy and sgt stress
macam macam benda 
sampaikan Syila, Asilah n Azilah tegur muka aku nampak lain
kawan-kawan lain pun ckp muka aku nampak
STRESS, DULL, PENAT n naik biji-biji merah kat muka (bukan jerawat yek)
macam orang x cukup rehat n tidur
eye bag x yah ckp laaaah!!!

Minggu ni juga aku banyak kali tertidur dalam kelas
Aku dh try avoid utk x tidur dlm kelas tapi..
entahlah


Isnin
aku stress sebab dia sampai menangis2 
p/s: awk2..jgn mcm ni=.= x suka laaah

selasa
latihan kawad BPC(8pm)
meeting with abg naim for SMF (after latihan kawad)
For your information, aku hbis latihan kawad dekat pkul 11 mlm
bayangkanlah mcm mna muka aku time tu=.=

rabu
tampal iklan SMF and JOM CERIA FAKULTI di setiap board
kelas ganti Physiotherapeutic (3.30pm-5pm)
meeting with Pn Hidayah n crew2 BPC (5pm)

khamis
meeting with Abg Naim n SMF untuk bincang program 'JOM CERIA FAKULTI' (malam)

jumaat
program JOM CERIA FAKULTI pada sebelah pagi (aku handle bhg makanan)
meeting SMF

sabtu
Meeting BPC/HBU and kelas Kokurikulum (kelas HBU)
HBU=BPC
before pkul 8 dah kena ada sebab aku kena command kawad
huaaaa.. suara ku! haha. getik derr!
pkul 9 dh start kelas HBU tapi aku gie meeting for crew BPC

ahad
hang out ngan Asilah, Azilah, Syila n beberapa org lagi ke KL
release tension:)





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, June 13, 2011

La Tahzan

La Tahzan ya Puteri
setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya
Redha and pray for the best 

tidak semua yang kita ingini kita dapat
tidak semua yang kita suka kita perolehi
tidak semua yang kita hajati akan tercapai

"Don't hurt the heart that love you, don't love the heart that hurt you"

hari ni aku x CHILL
tapi still I wanna say this
CHILL!!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

setelah 2 minggu belajar

hai hai helo! helo helo hai:)
sweeeeet sangat!

this week dah masuk minggu ketiga students DIPLOMA PHYSIOTHERAPY
 menghadiri KULIAH
hari isnin paling penaaaat sebab kena dgr lecterur bercakap dri pkul 8 pagi smpilah 4.30 ptg=.=
hari isnin x ada kelas practical. sebab tu macam bosan
hari ini, hari ini..ulaaaang.. hari ini! saya banyak kali TERSENGGUK n TERTIDUR dalam kelas
x tau kenapa mengantuk sangat sangat

dip students already got their assignment and homeworks
lecturers sangat caring. 
before start the class, mesti ad sesi soal jwb especially kelas PN FADIA
masa tu lah nak keluarkan semua nota

Last week, ada kelas practical ELECTRO (En ADNAN)
BEST sangat sebab x mengantuk n byk gerak2
untunglah aku ambil Physiotherapy
byk sikit gerak gerak, gelak gelak
kalaulah aku ambil course yg kena dgr lecturers membebel  jek
tiap2 hari pula tu
x ke penat? Lab for physiotherapy sangat sejuk!
and ada pusat pelajar for dip physio
memang syoook lah!

gambar akan diupload kemudian:)
CHILL!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, June 10, 2011

sorry sayang

sorry sayang. I tau I buat salah tapi janganlah marahkan I

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww! 
geli aku! SENTAP MAK NAK!!

-------------------iklan-------------------

maaf! tersalah rancangan. hahaha
sebenarnya aku tengah stress sikit
macam-macam hal. macam-macam jadi
im soooooooooooo
 complicated
benda remeh pun aku nak fikir
just let it go

since when I become a bad person?
since when I become an ungrateful person?
since when I become a stubborn?

sayang, please help me
(apalah aku ni. teruk betul!)

YA ALLAH, bantulah hambamu ini. Pimpinlah daku untuk menjadi hambamu yang sentiasa bersyukur dengan segala nikmat yang diberikan oleh engkau. Janganlah kau pesongkan hati ku daripada berpaling tadah terhadap mu. Ampunkanlah aku. Jauhilah aku daripada ada sifat hasad dengki dan berdendam.
Jauhkanlah aku daripada sifat marah yang menjadi kesukaan iblis. 
Tenangkanlah jiwa ku



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

I AM SO HAPPY
tetiba je aku ni
aku speechless
aku dah tersenyum sorg2


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

terima kasih tanggaaaa!

berat saya dah turun
ALHAMDULILLAH
selama tiga minggu aku dduk kat puncak alam ni
aku dh berjaya menurunkan berat sebanyak 3 kg
kalau dh tiap2 petang aku berexercise
jog and aku dh x byk mkn
memang kuruslah kan,

banggalah!

aku nak balik rumah tapi every weekend ada hal
this week ada orientation and taklimat kemahiran insaniah
next weekend ada meeting BPC and ceramah kanser serviks yg diwajibkan untuk student physio
minggu lagi satu insyaAllah ada meeting SMF pula
bila dapat balik ni? 
aku rindu masakan umi=.=
kat puncak alam ni, tiap2 hari aku makan ikan keli

sekarang ni semua tgh busy
3 assignments aku kena siapkan
homeworks lagi
test x lama je lagi
 haissshh. i need to be patient

ini bukan aku nak cerita ceritu cerito

sejak menjak ni
aku dah nampak BOND antara student dip physiotherapy
masing-masing dah knl each other
kedit aku pun cepat kontang sbb nak kena jga kebajikan diorg
poyo x? hahahaha
bukanlah.. aku kan crew BPC. so, aku kena up to date.
diorg tnya aku kena jwb
kdg2 ad soalan diorg yg memaksa aku utk call org2 tertentu
x pelah. amal:)

p/s: ada orang buat aku cair. siapa? x yah tau=.= hahahahahaha



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, June 8, 2011

geng lori

Assalamualaikum sayang sayang ku semua:)
how was ur day?
nampak tak title GENG LORI tu?
aku dah cerita sikit psl geng tu tapi hari ni
di atas permintaan seseorang. So, aku akan cerita dengan lebih lanjut/dalam/overall


GENG LORI 
aku of course
nur syuhadatul ashikin, my coursemate
idris akmal
mamad
anas
syamil
syafeeq
syahmi

8 of us. me n syu are the girls in this gang and the rest are boys
actually, me and syu wanted to go to McD for dinner
when, we arrived there, I saw syahmi.
Syahmi is my classmate when im in standard 5
aku n syu x tau nak balik mcm mna
so, we decided to go back with them
tunggulah bus rapid KL berlapan
dekat pukul 7 bas x sampai

kitorg pun berjalan sampailah ke simpang jalan nak masuk UiTM
tiba-tiba, ada lori berhenti tepi n ajk kitorg masuk.
the boys over excited! sumpah kelakar bila diorg naik lori tu=.=
hahahahahahahaha

aku n syu mestilah dduk depan kan
so, kitorg exchange no phone

one day, the boys ada konflik ngan syahmi
aku yg x tau apa2 ni jadi mangsa tuduh
haishh..padahal bukan slh aku
aku tnya diorg psl syahmi
terus jadi kawan lepak
every nite akan lepak ngn diorg
tapi sekarang ni quite hard nak lepak lagi sebab aku n syu getting busy

tapi sekarang aku makin rapat ngn akmal (idris akmal)
yang mna satu? carilaaah sendiri:)
errrkkk..kami x ada apa2. rapat je
harap maklum
ok.. kalau nk tau apa2 lagi, tnyalah. akan ku jawab semua persoalan korg!
salam
CHILL!!!



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, June 6, 2011

im not proud with what I got

Salam, tahniah di atas perlantikan anda sebagai ahli baru keluarga besar SMF FSK sesi 2011/12
Satu perjumpaan akan diadakan pada malam ini jam 8 bertempat di KKPR
I just got this message on 4.28pm
from PRESIDEN SMF FSK 

eh, x percaya aku dapat. 
time interview macam apa jek
so, tadi pergilah perjumpaan tu n kenapa ada 3 orang jek?

"memang kami pilih 3 orang je. lagi 5 orang akan dipilih semula"
oohhh.gitu. ish. macam x percaya lah
dalam ramai2 yg gi interview hari tu, aku ni x r hebat mna pun
maybe ad hikmah aku dipilih. insyaAllah

so, after this im quite busy with my study, duties as a SMF n Crew BPC
habis weekend ku
hopefully, I can manage my time to study, do my duties n have some times to enjoy with my friends
akan ku kutip segala ilmu kepimpinan
tapi still aku nak jadi seorang KANAK-KANAK RIBENA:)
bawa beg domo n ad blog yg ceria
pakai barang2 yg comel
senyum sweeet. haha
menyampah x?

okayh. the point is aku x berbangga dengan apa yg aku dapat tapi aku bersyukur dan selepas ini aku akan memegang satu tanggungjawab yang berat.

p/s: doakan aku jadi leader yg berhikmah n berkaliber:) wasalam
CHILL!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tum Tum Tumblr!!!

mood aku tiba tiba swaaaay
gara-gara kat KKPR tdi

berjangkit ngan syuhadatul ashikin lah ni
hahaha. gurau je
semua org nak ignore aku
FINE
actually, bukan semua. adalah

balik bilik, TUMBLRING lagi bagus
spoil mood aku betul!

mmg gempak lah jumpa bnd alah ni kat tumblr

aku dh start jatuh cinta with this car!

kesian budak ni! 
I LIKEE!
Ya Allah, berikanlah aku peluang menjejakkan kaki k e tanah suci sebelum aku melepaskan nafas terakhir ku. amin..






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, June 5, 2011

homeworks

HOMEWORKS 
saya tidak disiapkan lagi

malas nak turun ke PTAR utk cari jawapan
eh, PTAR buka ke hari ahad~.~
cari kat mrGOOGLE, x jumpa jawapan yg tepat. 
merepek jek byk;p

MALAM ini
lepak lagi 
Syu ada ceritaaaaa baru yang membuatkan hati dia berbunga bunga
hahahahhaha
yeaaah. aku? ehem ehem. 

STUDY utk esok
before kelas, mmg kena study dlu. kalau tidak
AKU X FAHAM APA=AKU X PERGI KELAS
so, better aku study dulu kan


I MISS KAK WANIE A LOT!
bilalah dapat jumpa dia lagi
rindu DSLR dia!

akak, UiTM best especially kat PUNCAK ALAM
hahahaha. xde kena mengena kot!






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, June 4, 2011

tidak ku sangka

Tidak ku sangka apa yang berlaku hari ni
unbelievable!
sediakan kacang, popcorn, bantal dan segala keperluan.
entry kali ni panjang sikit kot

bermulalah kisah
the story began when I wanted to go to KL
saja nak gi cari bank rakyat jauh2 n cucuk duit
beli baju n jalan jalan

tapi before tu
Akmal dah tunaikan jani dia nak belanja breakfast! THAANX!
lepas tu aku naik bilik, bersiap n turun ke bus stop
aku ingatkan Akmal, Mamat n Syamil dah gerak
belum lagi. terkezuut diorg tgk aku. hahahaha
tiba2 wei..

bus dah sampai. berdiri lama giler. nsb baik ad kawan utk ajk borak
tukar bus dri U90 ke U80
time dah smpi KL Sentral, Akmal tnya aku nak ke mna
aku blur jap n dia ajk ikut dia skali
dengan segamatnya, aku setuju
sebab sebab..dia nk hantar aku balik kolej:)

alang-alang tu..baiklah aku ikut sekali
tapi..aku sorang je perempuan
bahaya betul tapi lagi bahaya kalau aku seorang je kan
well, kesian diorg ikut aku shopping jap tdi

MAMAT jealous ngan aku. PADAN MUKA kau
Akmal belanja aku breakfast, lunch and krutches
Akmal bagi bnd alah utk struming guitar kat aku (aku dh x igt nama bnd alah tu)
bak kata mamat, "untung kau wei, baru knl dgn akmal dh jdi mcm ni. aku nk jdi perempuan lah"
hahahahahahahahahahahahaha
kau melawak apa?
plus, dia bukan BALAK aku deeeerr..
suka hati kau je. rapat pun salah!
ishhhh kau ni!

whatevalah. but
A MILLION THAAANKS to Akmal:)
next time ajk aku hang out lgi ye.
naik kereta kau!! hehe
p/s: jgn fikir bukan-bukan. aku x ad apa2 dengan akmal. muda lagi. kalau dia jodoh aku pun ap slhnya! hahaha
wei PUTERI, sedar wei. sedar! belajar dulu!!!
make sure jdi physiotherapist dlu:)
bab tu serahkan kepada tuhan.
amin. CHILL!!!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, June 3, 2011

The Krebs Citric Acid Cycle

what's that?
THE KREBS CITRIC ACID CYCLE?
one of the topics in subjct ANATOMY AND PHYSIOLOGY

I dont want to write about that. mesti korang x faham=,=
lets start the journey
ceehh..macam apa jek

Now, dip students quite busy with the course's orientation, taklimat, homeworks, assignment and of course study
ingat kami budak dip dduk senang lenang?
tidak sama sekali. aku dah rasa macam nak ambil SPM semula
tiap-tiap hari non stop belajar. pergi makan pun bawa buku
ada tu.. pergi date pun bawa buku
semangat study still x hilang even though nak gi dating.

this sunday ada taklimat kokurikulum and I'll be in charge as a leader for my course with Syu, farid n ..... aku x igt nama dia
for those students yg x dpt dtg this sunday, kitorg jdi mangsa lah
kena ambil nama diorg, bagi dekat kak izati n kutip duit
eh eh eh..IKHLAS.. apalah aku ni!
Lillahitaala.

as I told before, recently, aku n syu lepak dengan geng LORI kitorg kat KKPR
tonite quite different. why?
entaaahlah. the boys passive habis!
Syu yg segamat lebih. aku follow jek 
plus, pity of her. mamat x habis2 kenakn dia. haish.. ada jodoh diorg ni!
SORRY SYUHADATUL ASYIQIN!
melawak je yea sayang. kahkahkahkah

next, akmal sumpah senyap. ad probs kot.
lantaklah. 
shamil x habis2 gelak. dahlah lawak gelak dia
kwn diorg lgi sorg tu..aku x igt nama! teruk aku ni

actually, aku stress sikit sejak menjak ni
dah macam PMS pun ad. 
nak kata psl study, insyaAllah aku boleh catch up
psl family, no comment. personal problems. everybody ad family probs
psl kawan? memang x lah. aku ni x suka cri psl

whatever it is. aku dh melepaskn stress aku petang tdi dgn melelehkan air mata 
dengar lagu2 yg tersangatlah lembab
solat asar n bca al-mathurat
Alhamdulillah.berkurang

p/s: blogging tempat hilangkn stress:)

to akmal, (if u read this)
no need to treat me. forget about yesterday. kau emo hri ni=,=
mamat pun cuak nak tegur kau
aku ni..lagilah
aku x tau apa kau tgh fikir tdi.
if u have some probs.. eerrr.. its ok
one word..CHILL!

ok lah. thts all for today. 
ASSALAMUALAIKUM n CHILL:)



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Dayana nak tau impian saya!

Her Storiie,x3 - Dayana AZ

Kalaulah saya ad DSLR sebiji, dah lama saya tolong ajarkan cik DAYANA AZ kita cara pakai DSLR. hehe. dah lama saya meronggeng n ambil byk gambar scenery yang cantik 2 kurniaan tuhan ni. ambil gmbr family sy byk2 dgn shoot yg sgt cantik. dah lama saya jadikan DSLR tu my boyfriend tersayang! ooouuuhhh. tapi sebab saya masih lagi belum cukup duit nak beli. plus, sekarang tgh byk guna duit. terkuburlah kejap impian ni. tggu kerja baru berangan semula=,=


nak join x? KLIK SINI
Dayana, ok x? hehe. CHILL!!!



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

physiotherapy



tadi ada briefing pasal orientasi for dip physio sem 1
after the briefing, aku n kwn2 aku bersembanglah dgn akak-akak physio
sportinglah diorg!
supeeerb! akak-akak tu cakap
"korang study lah dri awl. rajin buat nota"

physiotherapy is a quite tough course especially kelas ANATOMY & PHYSIOLOGY
aku rasa nak nangis kelas Anatomy tadi
rasa nak give up
rasa mcm nak tukar course n universiti
rasa macam nak jerit
memang aku dah nangis lepas kelas tadi
nasib x de sapa nampak=,=
aku yang lambat pick up atau lecturer tu mcm BULLET TRAIN?
memang x faham apalah. bak kata kawan-kawan aku, "baik x payah pergi kelas. sama je"
whaaaat? NO COMMENT!
aku ni semangat pergi kelas. bila masuk, x faham apa-apa

tapi..aku, syu, shila, hidayah, fiqah n ziha study semula.
baca balik betul2 n fahamkan betul2
Alhamdulillah..dalam 1 jam lebih kitorg nak fahamkan bab GLYCOLYSIS
nsb baik syu dh fhm skit2. a million thanx to her<3

aku redha dan terima segala kenyataan
insyaAllah. amin..

CHILL!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, June 1, 2011

alamak..kantoi!

petang tdi, sorg member aku minx aku temankan dia pergi beli calculator
aku ok je r. janji pukul 5 tapi dia smpi 5.30
sabar jo eden ni!
for sure kat fakulti, kedai dh ttup. igt nak pergi ke bndr puncak alam
tggu bas depan rafflesia
then, ternampak kwn aku

kwn : put, pakwe kau ye
aku: eeeerrr..bukanlah
kwn : pndai yea kau. gie date ke?
aku: mna ad. aku temankan dia gie calculator je. kau nk ke bndr palam ke?
kwn : aah..aku report kat mak kau nnti

harap maaf fadh, dia bukan pakweku. hahahaha
kau ni. pandai2 je. dia dah ad special GF r
x elok rampas2

***********************************************************

macam biasa, lps isyak gie makan kat kkpr ngan geng lori.
bosan aku kalau tiap2 hari ngan diorg
malam ni, syu x dpt temankan aku. 
shila temankan aku!
yea! kalau x..aku sorg perempuan

dlm pkul 10.15, aku ke RSU. nak ambil gmbr
jumpalah beberapa org seserian

"put, kau gi dating yeaaaa"
"dating? ngan sapa? mna ada."
"elelelelele...alamak! aku x knl kwn aku! hahahahah"
"hahahahhahaha..tiap2 mlm aku lepak kat kkpr tu. ad jek perempuan. lelaki je r ramai"
"waaaaaah! Put dh pndai skarg ni. x caya aku!"
"whateva.. hahaha"
"petang tadi tu?"
"kawan je r"

haish..susah jdi org HOT macam aku ni. PERAHSANNN!
ahahahahaha. babes.. kitorg x ad apa2 lah.
LEKKKK LUUUU

kalau ad jodoh, adalah
kalau x ada, x adalah.
ANNOYING TAAAK?

CHILL!!!







Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

new environment, new friends

new place, new environment and I need new friends to survive
I thought its quite hard to find new friends at UiTM
yeaaahh well
im wrong!
senang je dapat kawan kalau korang friendly
aku friendly ke?
entah. im not sure!

for this time, I know many people here
almost all dip students I know even I can get closed with foundation students
I dont know the reasons
how I can get closed with a group of boys from foundation of engine
siapakah mereka?
mereka ialah the boys yg naik lori sekali dgn aku. nak tau citer? sini
then, campur yg satu rumah. quite ramai gak lah. dalam 6 or 7 of them

almost every night after isyak, lepak ngn diorg. 
thts mean, aku n syu je r perempuan. yg lain semua boys!
bila dh lepak dgn budak lelaki ni. mmg x kering gusi gelaaaak jek!

aku n syu ni dah lah muka x tau malu. memang x tau malu pun.
ikut suka hati kitorang je
hahaha. semua org jgn ikut mcm kami ni
tapi tapi tapi! kami still jga batasan pergaulan okaaayh!

okayyyyh! to those boys yg melepak dgn aku every nite tu, terima kasih sgt sebab lawak korg mmg menjadi.
btw, thaaanx r kpd sesiapa yg dh blnja aku tu
terima kasih daun keladi, lain kali aku minx lagi^^


CHILL!







Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)