Thursday, May 19, 2011

tutorial: letak link kat sde bar

agak-agak faham x title kat atas tu? entah r.
tutorial ni khas buat gadis ni

kalau anda klik yg dlm petak2 n yg lain2 tu, akan pergi ke tempat lain. betul x?

so, nak buat tutorial utk inilah. benda alah ni kat side bar. 

first, pergi kat mna2 yg awk nak letak link.
biasanya kat HTML mcm gmbr bwh ni.

mula-mula, highlightkan mna2 yg awk nak mcm kat bwh ni

lepas tu, klik gmbr seperti gambar di bawah:)

dan akan keluar mcm kat bwh ni. so, awk bolehlah letak url yg awk nak dan klik ok. lepastu save.



senangkan? all da best:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

14 comments:

nur athirah said...

cun !! :) i'll try

hee ~

muhamad hanif said...

wahahaha..ada tutor lagi..stylestyle,

memang cikgu betullah !

kahkahkahkah !

puterinuraqiliah said...

goodluck dear!

puterinuraqiliah said...

getik r kau hanif!

anim :) said...

terima kasih untuk tutor ne :)

puterinuraqiliah said...

sama sama awk:)

Hanis MY said...

wewittt nice work sensei!

::something is in the making:: said...

tvm..:)

puterinuraqiliah said...

kak hanis: tq:) hehe

something: ur pleasure

muhamad hanif said...

getik tu apa ?

puterinuraqiliah said...

hanif: getik tu..gedik! hahaha

asfira aminuddin said...

pandainya u babe! thanks for sharing :)

ain nadzirah said...

bagus tuto nie..but masalahnye blog saye xde sidebar.hehe.

satu aie nti i will try. ^^

aniswany said...

adeh,blaja tuto lah yg plg lemah skali =D