Saturday, May 14, 2011

so many stories:)

haish..belog ni. manyak citer ni~,~

Preparation before masuk u hmpir siap. tinggal nk photostat segala mcm dokumen, beli barang yg perlu, gosok baju n kemas brg. just left 1 more week at home. I gonna miss home but cant wait to register and become MAHASISWI.

next story is PERTANDINGAN MAGGI CREATIVE YOUNG CHEF CHALLENGE WP PUTRAJAYA 2011. This competition was held on 11 may at SMKPP8(1). actually, aku as a MC with kak azilah. well, cuak x cuak aku! yea r jadi MC for peringkat negeri. deeeeeerrr. tapi yg syoooooknya, aku dpt borak2 dgn CHEF MULUK. korang kenal x chef muluk? x knl x pe r. then..then..kena puji sbb suara aku sesuai jadi MC. wooah! hehe. thanx!

sesi bagi markah


chef muluk

chefs from smkpp18(1)

here the winner!

me with chef muluk. comel jek dia

me with kak azilah:) huhu. muka ku huduh

lepas tu, MOTHER's DAY. celebrate kat rumah. buat surprise utk umi:)
kek utk umi!

baru lps tiup lilin

ecah sibuk:P

amboi..ehem. ceit


terimalah aku dgn muka gedik ni

okayh then..KHAMIS pergi medical check up kat Pusat Rawatan Az-Zahrah, Bangi. drive sndiri ke sna. balik tu..hujan lebat sgt! aku drive slow jek n hmpir accident actually. masa tgh jmp doctor tu. sembg2 jap
Doc Lili: awk x lunch ye n awk stress ke?
aku: eeeerrr..yea. both=,=
Doc Lili: patutlah blood pressure awk rendah sgt. last mkn pkul brapa? dtg sini sapa hantar?
aku: last mkn pkul 8 lebih (mas check tu dh pkul 4 lebih) n drive sndiri 
Doc Lili: awk ni.. bahyaanya. lps ni gie mkn dlu bru blk ye. nnti x psl2 pengsan. awk prgi u mna?
aku: fisio kat uitm 
Doc lili: minat or mak awk sruh (sambil senyum)
aku: both doc. hehe

malam tu dpat berita, seorang cikgu meninggal sbb accident kat Presint 11, Putrajaya. Ya Allah. siapa cikgu tu? rupa-rupanya, ibu kepada kwn aku sndiri. ibu Firdaus Syafie. Innalillah.

JUMAAT
aku dapat tangkap student MENIRU MASA EXAM. oohhyeah.. ad yg kata aku ni x sporting. ada yg kata aku ni garang. whatever! aku x nak tanggung dosa banyak2. amanah dh diberi kepada aku. ehem ehem. ce citer sket. nak citer ni. aku jga satu kelas tu. kelas tuuuuut. baru jek aku msuk., tiba2 aku nmpk ad bdk baling buku nota ke arah kwnnya. maybe bdk tu igt aku x nmpk dia yg baling. ni mesti nk kenakan kwn. aku pergi ambil buku tu n nmpk ad nota PAI dlm tu. aku pun pergilah ke tuan punya buku, ambil kertas jawapan, cek ad x jwpn yg sama n ada! aku..dgn slumbernya, ronyokkan kertas jawapan n buang dlm tong sampah. padan muka;p dlm lima minit lps tu aku bagi test pad bru. terkial2. HAMBEK kau!

habis sekolah pergi Presint 20. tgk kebumi arwah cikgu tu. terserempak ngn ewan. jmp scandal lama weeeei! hahaha.. sioot jek.

okayh..till here! daaaaa




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

2 comments:

khairunnisa ♥ said...

waa. jadi mc. berbakat. waa, budak meniru. nasib baik kak nisa tak meniru semalam =') Insyallah ada sana hujung bulan depan. pi shah alam, nanti kak nisa roger roger okeh ^_^

puterinuraqiliah said...

okie dokie:)