Sunday, May 29, 2011

mereka tak diminta begitu



10 lebih malam semalam, aku ikut umi n abah pergi beli barang kat giant
after 1 hour beli barang, abah ajk minum kat BBN CORNER
tengah2 minum, I saw a group of ladies (3 of them) tengah dduk nearer dgn meja aku
first looked mcm perempuan lah but dalam fikiran aku time tu
'mak aaaaiii, diorg igt disco apa nk pakai bju mcm tu'
so sexyyy ok! tergugat iman eden nengok!
SENTAP!

when, I looked again towards them for twice or triple times
eeerrr.. I think their jejaka lembut
memang betul pun. 
dari belakang badan mcm LELAKI sejati ok but dri depan, muka diorg quite beautiful
kalaaaah aku deeer! ahahahaha

after sorang makcik ni hbis berkarok karok lagu dangdut (i dont know wht the songs she sang last nite)
the DJ called out 2 names
then, the lelaki lembut lembuts tu keluar n went to the stage
eeerrr.. agak2 aku nak tersedak time tu
when they started to sing
sumpah weii.. mula2 tu aku igt perempuan betul lah
but but suara diorang~,~

I turned left n saw another 2 jejaka lembuts
ini lagi sexy. terjuling mata aku! hahaha
ignore them
continue minum air

lepas tu lepas tu
bila mereka berdua dh hbis nyanyi, pergilah dduk kan
lepas tu ad one girl(ini perempuan sejati) came towards them
maybe seorang siswi yg tgh buat research kot bcoz
she wore a baju kurung n berhijab n bring a backpack
that girl bersalam dgn sorg jejaka lembut yg x nyanyi
tapi, i dont know either that 'girl' yg bersalam dgn siswi tu perempuan or lelaki
sebabnya, diorg siap cium pipi lagi tu. maybe perempuan lah kan
think postive please! nak buat research bukan senang ye!
abah said, ' patutlah perempuan tu pergi dri satu meja ke satu meja. buat research kot'
perhaps cenggitu lah


ok guys, mereka x diminta jadi begitu
we have no rights to against them
they have their own life too but we must help them to turn back as a normal person
ada ciri2 lelaki sejati
we dont know the real stories of their life kan
we cant judge them that 'diorang x berilmu', 'diorg x bertamadun' or so whatever
out there have some groups that will help them get out from that kepompong
we as a community ad tanggungjawab membetulkan mana yg salah dengan cara yang berhikmah
so, dont laugh at them. dont judge them stupido, dont agaisnt them, dont ignore them
but we must always be careful n kuatkan iman:)

p/s: ini hanya renungan buat kita semua. sebagai peringatan buat semua. mereka x minta jadi begitu. mereka cuma kekurangan support and tiada siapa yg nak bantu diorg. thts all
im not a perfect and u too. everybody is not perfect!

wasalam. CHILL!






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

muhamad hanif said...

pondan itu menawan.

HAHAHAHA,,

Dayana AZ said...

they need guidance :')

Hanis MY said...

betul tu...mesti ada sebab they end up like that, akak tak pernah sekali2 kutuk etc mereka pun manusia mcm kita jugak kan...

puterinuraqiliah said...

hanif: hahaha..pandai kau kan

dayana: yup2! thts rite:)

kak hanis: saya setuju dgn akk!!