Monday, May 30, 2011

my first kuliah

hi hi hello! hello hello hi!
Assalamualaikum sayang-sayang saya semua
(tgh stress. sbb tu jdi mcm ni)

30th May 2011
my first kuliah or class

8.30-10.20
Anatomy and Physiology
Madam Lim
DK K2 
10.30-12.30
Kinesiology in Physiotherapy
Madam Farhana
DK K5 
2.30-3.20
Physiotherapeutic Skills
Madam Faida
DK K5 
3.30-4.30
Electrophysical Agents
Mr Adnan
DK K5

Berderet x kelas? bestkan subjects yg aku belajar. tapi hari ni just belajar anatomy. yg lain lecturer just bagi penerangan sikit2 ap yg akn kitorg belajar nanti
cuak juga sebenarnya
kan sistem U ni lain. carry marks.

"physiotherapy is a tough course. so, u need to study hard to get 3.0 and above. some of ur seniors willing to drop out from this course because they cant carry on with this course. U must interested to this course. try to get anugerah dekan and do fast track.."

GERUNKAN! Apa-apa hal. aku dah choose this course
dah dapat, dah bayar, dah daftar n dah belajar
so, just go with it even though it is a tough course
look foward, study hard, study smart n pray hard
aim to get Anugerah Dekan and do fast track
jangan tidur time kuliah!
sumpaaaah lama gila kuliah. plus, aku ni jnis x boleh dduk lama2. gerenti mengantuk

p/s: lecturer ajar laju gila. anatomy dh hbis bab 1! wwwwoooooot~  










Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, May 29, 2011

mereka tak diminta begitu



10 lebih malam semalam, aku ikut umi n abah pergi beli barang kat giant
after 1 hour beli barang, abah ajk minum kat BBN CORNER
tengah2 minum, I saw a group of ladies (3 of them) tengah dduk nearer dgn meja aku
first looked mcm perempuan lah but dalam fikiran aku time tu
'mak aaaaiii, diorg igt disco apa nk pakai bju mcm tu'
so sexyyy ok! tergugat iman eden nengok!
SENTAP!

when, I looked again towards them for twice or triple times
eeerrr.. I think their jejaka lembut
memang betul pun. 
dari belakang badan mcm LELAKI sejati ok but dri depan, muka diorg quite beautiful
kalaaaah aku deeer! ahahahaha

after sorang makcik ni hbis berkarok karok lagu dangdut (i dont know wht the songs she sang last nite)
the DJ called out 2 names
then, the lelaki lembut lembuts tu keluar n went to the stage
eeerrr.. agak2 aku nak tersedak time tu
when they started to sing
sumpah weii.. mula2 tu aku igt perempuan betul lah
but but suara diorang~,~

I turned left n saw another 2 jejaka lembuts
ini lagi sexy. terjuling mata aku! hahaha
ignore them
continue minum air

lepas tu lepas tu
bila mereka berdua dh hbis nyanyi, pergilah dduk kan
lepas tu ad one girl(ini perempuan sejati) came towards them
maybe seorang siswi yg tgh buat research kot bcoz
she wore a baju kurung n berhijab n bring a backpack
that girl bersalam dgn sorg jejaka lembut yg x nyanyi
tapi, i dont know either that 'girl' yg bersalam dgn siswi tu perempuan or lelaki
sebabnya, diorg siap cium pipi lagi tu. maybe perempuan lah kan
think postive please! nak buat research bukan senang ye!
abah said, ' patutlah perempuan tu pergi dri satu meja ke satu meja. buat research kot'
perhaps cenggitu lah


ok guys, mereka x diminta jadi begitu
we have no rights to against them
they have their own life too but we must help them to turn back as a normal person
ada ciri2 lelaki sejati
we dont know the real stories of their life kan
we cant judge them that 'diorang x berilmu', 'diorg x bertamadun' or so whatever
out there have some groups that will help them get out from that kepompong
we as a community ad tanggungjawab membetulkan mana yg salah dengan cara yang berhikmah
so, dont laugh at them. dont judge them stupido, dont agaisnt them, dont ignore them
but we must always be careful n kuatkan iman:)

p/s: ini hanya renungan buat kita semua. sebagai peringatan buat semua. mereka x minta jadi begitu. mereka cuma kekurangan support and tiada siapa yg nak bantu diorg. thts all
im not a perfect and u too. everybody is not perfect!

wasalam. CHILL!






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, May 28, 2011

kerja giler after MDS

aku x sangka benda ni akan berlaku=,=
lepas pergi jalan-jalan kat fakulti
aku, syu n shila balik kolej dgn menaiki TANGGA KEJAYAAN kitorg tersayang tuh!
after asar n tukar baju, aku n syu pergi jalan-jalan area kolej
pergi KKPR, R1, R2, R3, padang kawad, RSU n
kitorg nmpk bus!
guess what? kitorg naik bus U600 pergi ke McD!
whaaaaat daaa? terus mkn mlm kat situ
kat Mcd aku terserempak n terjumpa ngn shahmi. classmate aku time darjah 5
tegur2 dia, sembang2 jap n aku sruh dia n kwn2 dia seramai 5 org tggu aku n syu
nak ikut balik seklai coz kitorg x tau nak balik mcm mna
hahahahahahaahahahaha. sumpah lawak!
dh hbis mkn, tggulah bus.
tunggu tunggu tunggu
bus x datang datang
siap gelak2 borak2
pukul 7 sudaah
kitorg plan nak jalan kaki.
dri simpang masuk ke UiTM ke pintu masuk jek 1km. 
dari pintu msuk ke kolej x silap 2 km.
so, nk jalan kaki 3 km. dah r berbukit bukau
jalan jalan jalan
tiba-tiba
ada sebuah LORI WIRING berhenti
abang tu ajak kitorg naik
sumpah kitorg gelak gelak time tu! 
terima kasih baaaang!
lawak giler lawak giler!

giler batak dooo!

masa nak balik ke kolej, kitorg gelak. dah r maghrib! memang kenangan manis lah!

next,
malam tu MPP nak jumpa
rupa2nya nak ajak join Sekretariat Mahasiswa Fakulti (SMF) for dip student n Seketariat Mahasiswa Asasi for student asasi
kena interview deeeeerrr

antara soalan yg ditanya
Kenapa awk nak jadi salah seorang SMF?
Ap yang anda boleh kaitkan course anda dengan mengubah destini anak bangsa?
Ap yang awk faham mengenai Usaha, Taqwa dan Mulia yg diperkenalkan?
Mengapakah Naib Canselor memperkenalkan mengubah destini ank bangsa?(yea kot)
adakah anda betul2 berminat dalam kepimpinan?

ni lah antara soalan yang ditanya. anda tahu apa itu SMF?
lebih kurang mcm prefect sekolah r. 
wish me luck n pray for the best for me! apakah?
aku x meletakkan harapan yg terlalu tinggi sebab ramai yang berkebolehan dalam kepimpinan
challengers everywhere. 
kenapa nak join?
sebab aku nak rasa jadi pemimpin kat Universiti. 
Jika dulu saya nak jadi pemimpin semasa sekolah rendah, bila naik sekolah menengah, sy nk rsa jadi pemimpin di sekolah menengah
apabila dapat masuk SBP, sy nak rasa kepimpinan di SBP pula
sekarang, saya nak rasa jadi pemimpin di U pula
seriously, each school n tempat yang aku pergi, mempunyai sitem masing2.
plus, sgt berguna bila bekerja nnti. at least aku dpt timba pengalaman baru
x salah mencuba bukan?

boleh terima x?

okaaayhh. till here!
CHILL!
wasalam:)









Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

UiTM dihatiku


dah seminggu di UiTM Puncak Alam
Minggu Destini Siswa sumpah best!
MDS mmg betul lah membuatkan sesiapa sahaja akn jatuh cinta sama UiTM!
mengubah destini ank bangsa n sentiasa dihatiku:)

from 21 may until 27 may
MDS mengubah persepsi aku
ceeehwah! gedik deeer

aku diletakkan di R4407 C6
nearer to tangga kejayaan/tangga batu cave
ditempatkan di group M4
dan dan dan aku dpt ramai kwn baru
for now aku rapat dgn 3 new friends, they are syuhadatul from Bangi(dak SEMASHUR), hidayah from Cheras (dak SMSS) n Shila from pahang.
kami course mate:)

group M4 
dikendali oleh seorang Pemimpin Mahasiswa(PM) yg cute. kak una!
ramai gak ahli group ni n kak una sgt sporting!

setiap kali nak ke mna sahaja dri Ruang Solat Utama(RSU) ke kolej ke. mna2 r kan
mesti kena beratur ikut blok kolej
so, blok R4 dikendali oleh kak aimie n abg thaqif:)
rindu kak aimie:)
abg thaqif?..poyolah dia. dah r kena tipah tertipu dgn dia. dia 19 tahun rupanya. mati2 aku igt dia 20++

psl house mates n roommate lak
mostly diorg dtg dri jauh. paling dekat pun aku lah
ad yg dri kelantan, johor, melaka, pahang. shila is my house mate 
roommate aku org melaka.

jumaat last MDS. rindu gilaaaak sama abg2 n akak2 PM
guess what? aku dh hafal lagu UiTM dihatiku n wawasan setia warga UiTM. 
Jumaat malam aku gie volunteer n interview for Sekretariat Mahasiswa Fakulti(SMF)
persatuan ni bwh Majlis Perwakilan Pelajar(MPP)
so, kiranya mcm prefect sekolah gak lah
disebabkan aku dduk puncak alam 3 tahun, kenalah mengaktifkan diri! kan kan kan

so!

jom tengok some picca

ramaikan budak UiTM Puncak Alam. Diploma, Asasi sc n Asasi engin
almost 3k students!! paling ramai x silap

the boys. perempuan paling ramai yek

met wani n iz

before nak turun tangga kejayaan tu, ada bnd alah ni
pemandangan dri ats tangga,

ini lah tangga kejayaan. ni dh nk smpi hujung. semput deeeer kalau naik!
ad byk lagi ank tangga k

briefing by kak una

lepak2 jap. met hidayah(baju pink), lynda(baju putih sebelah hidayah) n tasha(baju merah)

from left, mira, lynda, tasha n me

boys..best betul dpt tidur!

akak2 PM yg cool n sporting!

with kak aimie!

hahaha..hiraukan!

met ayu n syerot!

abang2 n akak2 PM

with hidayah

with kak una

us with kak aimie malam terakhir MDS!

with kak comeeel!

with abg thaqif n kami kena tipu! umur dia 19 tahun!!!

with kak aimie<3

chan chin chow! rindu kat abg2 n akak PM! diorg sgt best. sapa kata MDS x best? kitorg punya best ok! ceramah je r bosan sket tapi ceramah yg last x bosaaan lgsg! gempak x?
kan kan kan kan kan kan
WORD FAMOUS DI SANA IALAH SENTAP, MOTIF?
chill!!!



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, May 19, 2011

tutorial: letak link kat sde bar

agak-agak faham x title kat atas tu? entah r.
tutorial ni khas buat gadis ni

kalau anda klik yg dlm petak2 n yg lain2 tu, akan pergi ke tempat lain. betul x?

so, nak buat tutorial utk inilah. benda alah ni kat side bar. 

first, pergi kat mna2 yg awk nak letak link.
biasanya kat HTML mcm gmbr bwh ni.

mula-mula, highlightkan mna2 yg awk nak mcm kat bwh ni

lepas tu, klik gmbr seperti gambar di bawah:)

dan akan keluar mcm kat bwh ni. so, awk bolehlah letak url yg awk nak dan klik ok. lepastu save.



senangkan? all da best:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

berjimba bersuka ria part 2

semalam dah story morry psl berjimba bersuka ria dgn nana n iman di sini:)
hari ni sambung lagi. x nak cakap byk, just wanna show some pictures from iman's nikon.
weeewiiit. nikon dia so sexy 
APA KENA DENGAN AKU NI!

lihatlah n commentlah.
jangan banyak sogel! haha (ayat wafa tu)


ini video. tengok tengoklah!!!  annoying x?

picca!
edited by me:)

nabila bahruddin a.k.a bella. ewww..nana dah r

macam sydney ke?

mulaaaaa daaah


pose gedik dari cik puteri;p 

aku suka gambar ni. no comment

gambar aku berturut2. sila jgn menyampah

iman fakhri bin azman. tuan punya nikon yg sexxxxy tu! awwwww
harap maaf. kami x ada apa-apa
ehem ehem. diorg ni pernah ada apa2 ok:p jgn inter frame;p

crazy mind for brilliant people like me;p peraaaahsan!

kitorg dduk tgh2 tasik sebenarnya. gila x?

nampak..ad pantai. trick! kantoi..

yang ini..x pe2. aku faham=,= dah mcm org berpuluh tahun x jumpa pokok kelapa
komen anda?
salah kau!
rambut nak terbang gak. hahaha
yes yes yes..!

pullman!
menara jam

aku sempat captured gmbr model ni!

another model..

kami model tak bertauliah. harap maklum

mula2 igt nk ambil gambar konon2 nana propose aku. tapi ad pak guard! haha. asl bukan iman propose nana?
terus x jadi=,=. pak guard kacau!

nana hancurkan kerusi lagi satu. pengganas. just joking!

eeeeer=,=

jetty!!!! i love it!

aku marah nana sebab main air tu. kotor yea anda-anda semua

jump! jump! jump!

alamak! terkantoi sudah;p kami bukan lesbo>.< 18 ke atas saja
nampak x camera? itu plan kami. x tau pula iman pun ambil


last but not least. :)

p/s: segala gambar dan video di atas, jgn salah faham=,=. kami mmg mcm ni. nana dah macam kakak aku sendiri n iman dah macam abang aku sendiri. nasib baik aku x pakai baju petak2 n colour merah mcm diorg. kalau x. entah r..so..jom berjimba laaaagi!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)