Monday, April 11, 2011

respect me please..!

perasaan: geram, marah, sakit hati (semua yang buruk)
music: Numb

this morning (11 April),
I got 4 classes to relief. Actually, im not teaching BM n SIVIK coz kak fadzilah take over my schedule:)
so, from now aku masuk kelas relief jek:D happynya!

turn back..back to the main story! I must relief class 4 Putra ********. Guess what? OMG! that class.. the students are very RUDE! NO RESPECT at all. hey, I know im just a young teacher but please give a respect to me! im still your teacher!

ada one girl ni dgn slumbernya mkn n dduk ats meja. siap boleh jerit-jerit n gaduh ngan kwn laki
one group of boy, dduk kat belakang. make a circle(x r circle mna..agak2 berkumpul beramai2 kat belakang kelas). okayh..truthly, they are VERY RUDE! masa aku tengah nasihatkan diorang, Pn Zuhainee(PK HEM) dtg kelas tu kejap n dia tegurlah budak-budak lelaki tu. diorg menjawab. masa tu aku rs mcm nak bagi lempang jek! lepas tu dia tegur 3 students perempuan kemaskan rambut. diorg protes n mrh2. pn zuhainee pun dh x tau nk ckp apa. aku tegur diorang,

aku: korang semua ni x takut cikgu kan. x respect cikgu
budak lelaki 1: alaa..cikgu ni
aku: x takut ke ilmu yang awk belajar nnti x berkat
budak lelaki 1: berkat je pun..bukan nya apa


GO DAMN r! kalau x berkat ilmu yang kau belajar tu, FAIL lah SPM KAU!

Kalau lepas ni aku kena relief kelas tu lagi, aku taulah apa nak buat!
memang x ada respect kat cikgu2 langsung. x fikir susah mak ayah. x fikir masa depan langsung. x fikir nak majukan negara n bangsa sendiri

MALU aku sebagai orang MELAYU n agama ISLAM coz ad pewaris bangsa macam ni. bilalah diorang nak sedar?

saya mohon daripada pembaca semua, doakan ank MELAYU kita x hanyut n sedar asl usul mereka. sedra matlamat mereka yang sebenar. sedar akan kesilapan mereka.
InsyaAllah, saya yakin akan ada pemimpim dari kalangan mereka.

yang benar lagi ikhlas,
cikgu puteri



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

6 comments:

Anis S. said...

Budak zaman sekarang memang macam tu. Tak reti nak hormat orang. Sabar je la ek.

ryena asyran said...

gudluck cikgu..

hihi i should call u cikgu coz saya bru abes spm hihi..

cikgu,,biasanya kn,,bdk cmtu,they have problem with themself.problem dgn 'bdk kcik' dlm diri dia.

sy pnh ada kwn cmni.n lpas borak2 mmg dy ad problem.especially ngan family.

mebi slain marah2,,cikgu ley jd kawan diorang dlu ke??

anyway,,gudluck in teaching.

*sorry,,just an opinion :)

puterinuraqiliah said...

anis s: geleng kepala jek

ryena asyran: hei..me too, baru jek hbs spm^^ yeah. they have problem with their family. I try to be their friend but they treat me like #@%*.

nak marah diorang pun I x pernah sbb nak make friend with them. psycho jek lebih. hahaha! ntah apa dlm otak diorg pun x tau lah. ni kes berjangkit ngan kwn. sorang buat, semua ikut. adei!

ryena asyran said...

haish. lau dh try nk make fren tp cm ^&*)&^

juz forget it lah.

klau report kat PKHEM pon diorang da xtwu nk buat pe..

pyh bila agkut genk nih :(

huhu cmner da buley jd chekgu??jeles2 hehe

tiyah said...

bdax skg akak . tp tu dah di kira melampau sngt tau !! smpy duk ats meja sgla . kls blakng ke ?

p/s : kata2 guru itu adlh doa :)

puterinuraqiliah said...

ryena asyran: mmg ssh.. diorg tu geng ramai sgt! nak tegur pun ssh~,~

tiyah: aah dear. kelas belakang. kelas perdagangan/ekonomi