Wednesday, April 27, 2011

maafkan kami





from someone:)
cikgu! niyh ***! Cikgu jangan marah at ***! *** sayang cikgu lha!

then, I got a letter from one of my student
Assalamualaikum cikgu, cikgu saya minta maaf kalau saya buat cikgu bad mood haritu. saya rasa bersalah sgt2.. itula sebab saya tutup muka tadi. saya malu nak jumpa cikgu. saya takut cikgu benci saya. saya sedih sangat. diorg semua tuduh saya buat cikgu benci , marah kat saya. saya x nak cikgu benci saya. saya syg kat cikgu. saya sedih sgt kalau cikgu marahkan saya sebab saya dah kecewakan cikgu. saya rasa tak mungkin cikgu marah kat 1**. mesti cikgu marah kat saya punya. saya x berniat pun nak buat cikgu marah saya. saya tutup muka pun sebab saya takut cikgu marah saya atau benci saya. saya minta maaf lagi sekali. saya harap cikgu maafkan saya..:D.....
.......
kenapa students aku minx maaf? pelik bin ajabi. actually, hari selasa lepas aku TOUCHING sket ngan diorg satu kelas. sebabnya..

  • aku minx diorg semua kemas meja, kemas kelas n senyap tapi diorg buat dunno
  • aku dh byk sgt bersabar dgn kerenah diorg. makin aku bagi muka, makin aku kena pijak
  • ADA yang x respect aku as a cikgu. x nak respect aku as a cikgu pun, at least respect aku as im older than them.
  • ada yang suka buat x tau bila aku suruh

okayh, aku mengaku yang aku x ajar dengan sempurna bcoz im still young and x ada byk pengalaman mengajar. I dont know how to control the class but now I know the way n beat.  apa aku merepek ni
to my dearest students, Im not angry with you but im quite touching, terkilan, terkesima, penat n bla bla bla with ur attitude. please girls n boys, change ur attitude. becomes a respectful person. respect ur parents, teachers, siblings n friends. even though im still young. like ur sister or brother but im still older than you. if you  dont want to respect me as a teacher, please respect me as im older than you. I dont want nothing much. Im just hoping that you change ur attitude. please alert. dont be a lazy student. the most important is dont hurt ur teacher's feeling. its dangerous n it will makes ur future darker..so, I forgive you as im a normal human and a muslim. nothing special bout me. im not a revengeful person.. pleaaase! x tenang hidup dik oi kalau berdendam! jangan sedih2, jangan nangis. if anyone from you has a problem, just meet me. insyaAllah I'll help you. kan Amir? hehehe. CHILL.

p/s: aku nak nangis bila diorg say sorry kat aku especially the letter that I got just now. the message, the entry from blog, the wall post n dari mulut diorg sndiri.

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

6 comments:

Aidiel F Rosdi said...

weyh..next week aku da keje kt skola rendah.. ngaja Bahasa Melayu. UPSR.drjah 6..yuhuhu..

Anis S said...

Diorang sayang cikgu diorang :)

aniswany said...

puteri dh jd cegu eh..waaaa proud of you =) student mmg cmtu puteri,zaman dulu je student baek2 dgr cakap ..sabar eh =))

Hanis MY said...

alahaiiii sweet sgt ok! sorry tak sempat jumpa masa kat mesia. apapun moga ada rezeki utk kite jumpa one day, take care my dear..akak dah balik sendai dah...

nur athirah said...

ckg yg hebat ! :) bkn sng nak jupe ckg yg bole shre prob ngn kita . laen laa ckg tu knselr . hehe . untng ckg dpt studnt cantu .

p/s : cntekk bog ckg !! :D jelez meyh

puterinuraqiliah said...

aidiel: weeeewit! cikgu bm! ajr bm sgt ssh!

anis s: yup2! hehehe

kak aniswany: aah. skejap jek. x lama pun^^ agaklah. diorg degil sgt

kak hanis: its ok kak:) lain kali kita jmp k:D