Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


Santai Bersama BEN ASHAARI

Kenangan masa sekolah

best punya tajuuuuk!

saya mula bersekolah di Bukit Bintang Girls School(BBGS), kuala lumpur. apa yang uniknya sekolah ni ialah sekolah tersebut terletak di tengah-tengah kesibukan kota which is KUALA LUMPUR. okayh. sekarang dah x ada sekolah tu. digantikan dengan PAVILLION. semasa saya di sekolah tu, macam-macam jadi. yea r..darjah satu lah katakan. badan dulu kecik cinonet. selalu kena buli=,=.. tiap-tiap hari saya kena pau dengan one indian girl ni. nama x igt. sampaikan umi dtg sekolah. That indian girl pun suka ambil colour pencils saya. habis semua brg2 saya jadi hak milik dia. tiap-tiap hari saya menangis. lepas tu, sekolah tu agak menyeramkan. semasa saya di sesi petang, saya balik dalam pukul 6. so, umi tunggu di sekolah menegeah memandangkan umi as a biology teacher at BBGS (menengah). kalau nak ke sekolah menengah tu boleh ikut byk jalan. luar boleh, dalam pun boleh. entah kenapa time tu sy nak ikut dalam. saya pun lalu kat kelas2. tiba-tiba ada anjing duk menyalak. x silap 3 ekor. punyalah takut. saya berlari ke bilik guru sambil menangis nangis. malam tu ngigau. memang x boleh lupa! x silap aku, kat BBGS tu, ad tanda T kat setiap kelas. so, kenalah ttup pakai kain. sejak aku mula bersekolah kat BBGS bagi sesi pagi, I met my bestfriend, Nur Zulaikha. Kitorg still bestfriend sampai sekarang! her mother is my mom's bestfriend:D ank mak sama jaaaa!

yg kiri tulah bestfriend saya:)

Next, tahun 2001, BBGS dipindahkan ke Taman Shamelin Perkasa, Cheras n ditukarkan nama kepada Seri Bintang Utara(SBU). igt lagi time kena denda sebab x siap homework. aku kena pakai tag yg tertulis, 'SAYA TIDAK MENYIAPKAN KERJA RUMAH SAYA' malu gilaaaak!x nak cerita panjang-panjang. malu sgt. saya n bestfriend saya suka main kat tiang. kitorg main panjat2 tiang sampai jatuh tergolek. kalau ad ramai student kat situ, memang malulaaaah! x terkata. lagi satu, saya n bestfriend saya suka tengok akak-akak sekolah menengah ni practice cheer. one two three four! suara diorg sangaaaaatlah LANTANG! 

tahun 2004, saya berpindah sekolah di SK Putrajaya 3 which is now known as SK Putrajaya Presint 16(1). sekejap je. setahun x silap. tahun 2005, saya pindah ke SK Putrajaya 4 which is now known as SK Putrajaya Presint 11(1). okayh. kenangan kat sekolah ni sgt x boleh blah! ada sorg budak ni minat kat saya. kalau saya nak ke kelas, mesti dia menyibuk2. lepas tu dia nyanyi lagi PUTERI by Zainal Abidin. Masa darjah 6 ni x byk sgt kenangan yg best..kooot. ke aku lupa? oohh yeah nak dijadikan cerita, masa time ni lah saya jmpa my other 3 bestfriends, hidayah, nadia n ashraful. but kami berempat x rapat. just knl2 mcm tu jek.

Form 1 until Form 3, saya bersekolah di SMK PUTRAJAYA PRESINT 11(1). Masa Form 1 pun saya kena kacau dgn one boy ni. siap nyanyi lagu PUTERI by Zainal Abidin. aku x tau kenapalah time tu mereka mereka kemaruk dgn lagu tu~,~.. n saya dilantik menjadi pengawas. saat saat menjadi pengawas memang takut sebab saya x pernah pegang apa-apa jawatan before this tapi sumpah syooook! masa Form 1, satu hari tu. ada akak form 3 kena histeria. kecooooh! aku n kwn2 dlm kelas ketakutan. siap berpelukan. apalah! hahahaha. masa Form 2, aku dah mula rapat ngan hidayah, ashraful n nadia. hampir setiap hari ke rumah ashraful coz rumah dia kat sebelah sekolah jek. kdg2 lepak rumah nadia. hehe. masa Form 2 jugalah aku join Orchestra n I played Violin. group orchestra skolah kami ni pun digelar SYOK SENDIRI ORKESTRA(SSO) sebab kami ni main ikut suka hati. x ikut conductor. tapi masih sedaaap didengar!
masa kat sekolah ni x byk bnd yg best tapi penuh dgn memori yg bermacam kisah.

ni nak habaq hang pa skolah. naik Form 4, sy dapat SBP. dpatlah sekolah kat tengah2 KL. SM SAINS SERI PUTERI. duduk asrama of course! ada satu orang gila. agaknyalah. dia suka dduk kat bawah pokok tepi sekolah ni. pokok tu kat sebelah tembok asrama n dekat ngn sungai. korg tau PWTC? kan ada sungai kan.. situlah. nak tau x dia buat apa? 

dia main dia punya tuuuuut. dah r menghadap ke asrama. rasa nak baling selipar, baldi kat dia jek! lepas tu kdg2 bertelanjang! HILANG SEGALA ILMU!. dari aras dorm aku memang nampaklah. seterusnya, saya n my bestfriend, asma, suka stay up sampai 3 pagi. belajar yek. nescafe n biskut mesti ada! nak hilangkan ngatuk punya psl. lps tu tidur sampai terlajak subuh. ish2.. kadang-kadang je ok. kalau agak2 dh pkul 6 lebih tu, kitorg SODDOM je. SOLAT DALAM DORM>.<. kalau hari minggu, mesti penuh bilik TV coz nak tgk citer HINDUSTAN. kadang-kadang tu smpai menjerit2, ketawa kuat mcm apa jek. kalau mandi pula, gerenti ada suara-suara sumbang kedengaran. kadang kadang sampai warden lelaki kami, EN Haridan tegur. haha. apa kami kisah! janji release tension. Final day n final night as a SESERIAN, saya dan beberapa org kawan saya masak maggi. actually, sekolah sy x boleh bawa n makan maggi. so, kitorg sengaja nak langgar rules. masak maggi dalam besen mkn ramai2! sambil tu tgk movie kat laptop. time ni dh habis spm. kitorg x terus balik aftr paper tu. kitorg tidur lagi satu mlm. siap main hujan lepas exam tu. ish2. paling x boleh belah kalau sambut hari jadi sapa-sapa. habis locker, baju n katil. penuh laaah ngn bedaklah, campuran milo, nescafe, oat, bedak, susu, syampoo, sabun, ubat gigi. eeeewwww..geli ok! duduk asrama lagi best sebab hidup ngn kwn2.

masa stndrd 6

my besties:)
my bestfriend, asma

orchestra precinct 11(1)

masa ni birthday surprise utk saya=,=
another kenangan manis, naib johan for pertandingan memasak maggi
3 ibnu hayyan

oncidium 5:)
4 bakerara with our bm's teacher


my captain. dia byk ni. say kurang sket dri dia. habis baju kitorg! senior kami strt dlu~,~ tapi beeest!

jgn ikut mcm kami. sesi men'SAIKO' juniors

DURIAN's time! dapat mkn durian FREEEE. disponsor oleh Datuk ehem ehem

bengkel addmath

earth hour. tgk KLCC tutup lampuuu!

oncidium 5. lps selesai kenakan maira (baju pink) pssstt..muka aku BUROK! shut up!

5 fialaaaaara with teacher aida. kami berjalan-jalan di KLCC. saja nak lepak sana ngn cikgu^^
syukur alhamdulillah. kenangan manis lagi, johan merentas desa 2 tahun berturut turut

merentas desa

perkampungan intelek di PWTC

kontijen olahraga peringkat MSSKL Zon Tengah


with thailand's students

oncidium, juara sukan tahunan 2 tahun berturut turut

prefects of SESERI
im in biro SERANTA



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

9 comments:

Anis S said...

Suka tengok gambar Puteri masa standard 6. Hahah XD Whoaa atlet rupanya! Rindu zaman sekolah :'>

ecahmiaishika said...

wahhh~~~selambe je pgg durian cmtu~~*kagum

asma nur atirah said...

yeah.. time yang minum nescafe + biskut hapseng tug mmg i likeee gilerrr. haha :D

MiSzy DiaN said...

bukit bintang girls school?
menarik nama dia taw.. hehe..
kat cni skola perempuan nda smpai 10.. hahahaha..
sekolah perempuan likas, stella maris n st. francis convent.. nama pun mcm kuno sgt.. hehehe..

btw, johan merentas desa nie..
wahhhhhh.. hebat.. hehe

puterinuraqiliah said...

anis s: hahaha..stndrd 6 burok!

ecah: kahkahkah. cuak gak pegang mcm tu

asma: rinduuuulah! jom lepK SAMA2!

miszy dian: uniknya nma~,~... eh, mna adalah..

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

Aisyah Munirah said...

best entry ni! skrg semua dah besar :)

being in seseri was the best experience! :'D

FizA said...

singgah dr blog abg ben.. & follow :)

mcm best je pegang durian cmtu..hihi

kalau rajin singgah la..

http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

puterinuraqiliah said...

alya esprezzo: thaaanx a lot! okie doki:)

aimun: agaklah.. dh makin tua pun;p SESERI always no.1 in heart!

fiza: thaaanz a lot for coming! okie dkie