Friday, April 29, 2011

bestnya duduk di teratak PINKY MOMMA ;)






bagitau apa2 je?

1. penuh dgn warna pink! I Like:D
2. Entry akak yg manyak manfaat especially kalau bab KECANTIKAN!3. ada gambar baby dlm stroller tu! hehehe..comel sgt baby tu
4. teruja tgk nama ank2 akak yg sangat menarik perhatian saya
5. banyak tutorial make up:) next time buat lagi yek^^
6. join segmen sini mesti kena terjah dgn blogger lain^^ sukaaaa sgt dpt tambah kwn

okayh x akak? ke nak lagi? hehehe salam sayang daripada saya! muaaaaahx!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, April 28, 2011

busy

art trade with d-doodles!a confused sleepy neko for you. XD
COMEL sangat. now, Im busy with my work. I must finish the questions for mid-term examination. subjects GEOGRAPHIC for FORM 1. errrr=,=
pagi tadi, aku kena jadi GURU PENGIRING for kumpulan nasyid sekolah. dia org ada pertandingan nasyid sempena FESTIVAL NASYID. new experince for me:) latih kumpulan nasyid, jadi guru pengiring. and and and and and.. I MET USTAZAH ZAINAH n USTAZAH NORLAIDA:D tapi tadi byk boraaaak ngan ustazah zainah coz aku mmg rapat ngan dia. rindu dia wei!

the result,
kumpulan nasyid yg aku iringi mendapat tempat ke 5 daripada 10. solo terbaik pula tempat kedua. 
not bad but the studnts really frustrated with the result
thts ok. their school just opened for 3 years n this year was the 2nd year their school involved in nasyid. at least they improved. kan kan kan!

p/s: sorrylah kalau grammar tunggang langgang. belajar sikit2=,=


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

whaaaaat?

pagi tadi umi call
'kakak dpt.......'
'whaaat? eeerrrr..kena ke?'

aku dh buntu. kena ke? nnti nak keluar mcm mna?
aiyaaaak=,=
ini kepala sudah pening lah

*
*
*
*
*
*
*
JENG JENG

mana satu ni?

atau

kena buat solat sunat istikharah n tunggu UPU terlebih dahulu. 



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, April 27, 2011

maafkan kami





from someone:)
cikgu! niyh ***! Cikgu jangan marah at ***! *** sayang cikgu lha!

then, I got a letter from one of my student
Assalamualaikum cikgu, cikgu saya minta maaf kalau saya buat cikgu bad mood haritu. saya rasa bersalah sgt2.. itula sebab saya tutup muka tadi. saya malu nak jumpa cikgu. saya takut cikgu benci saya. saya sedih sangat. diorg semua tuduh saya buat cikgu benci , marah kat saya. saya x nak cikgu benci saya. saya syg kat cikgu. saya sedih sgt kalau cikgu marahkan saya sebab saya dah kecewakan cikgu. saya rasa tak mungkin cikgu marah kat 1**. mesti cikgu marah kat saya punya. saya x berniat pun nak buat cikgu marah saya. saya tutup muka pun sebab saya takut cikgu marah saya atau benci saya. saya minta maaf lagi sekali. saya harap cikgu maafkan saya..:D.....
.......
kenapa students aku minx maaf? pelik bin ajabi. actually, hari selasa lepas aku TOUCHING sket ngan diorg satu kelas. sebabnya..

  • aku minx diorg semua kemas meja, kemas kelas n senyap tapi diorg buat dunno
  • aku dh byk sgt bersabar dgn kerenah diorg. makin aku bagi muka, makin aku kena pijak
  • ADA yang x respect aku as a cikgu. x nak respect aku as a cikgu pun, at least respect aku as im older than them.
  • ada yang suka buat x tau bila aku suruh

okayh, aku mengaku yang aku x ajar dengan sempurna bcoz im still young and x ada byk pengalaman mengajar. I dont know how to control the class but now I know the way n beat.  apa aku merepek ni
to my dearest students, Im not angry with you but im quite touching, terkilan, terkesima, penat n bla bla bla with ur attitude. please girls n boys, change ur attitude. becomes a respectful person. respect ur parents, teachers, siblings n friends. even though im still young. like ur sister or brother but im still older than you. if you  dont want to respect me as a teacher, please respect me as im older than you. I dont want nothing much. Im just hoping that you change ur attitude. please alert. dont be a lazy student. the most important is dont hurt ur teacher's feeling. its dangerous n it will makes ur future darker..so, I forgive you as im a normal human and a muslim. nothing special bout me. im not a revengeful person.. pleaaase! x tenang hidup dik oi kalau berdendam! jangan sedih2, jangan nangis. if anyone from you has a problem, just meet me. insyaAllah I'll help you. kan Amir? hehehe. CHILL.

p/s: aku nak nangis bila diorg say sorry kat aku especially the letter that I got just now. the message, the entry from blog, the wall post n dari mulut diorg sndiri.

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


Santai Bersama BEN ASHAARI

Kenangan masa sekolah

best punya tajuuuuk!

saya mula bersekolah di Bukit Bintang Girls School(BBGS), kuala lumpur. apa yang uniknya sekolah ni ialah sekolah tersebut terletak di tengah-tengah kesibukan kota which is KUALA LUMPUR. okayh. sekarang dah x ada sekolah tu. digantikan dengan PAVILLION. semasa saya di sekolah tu, macam-macam jadi. yea r..darjah satu lah katakan. badan dulu kecik cinonet. selalu kena buli=,=.. tiap-tiap hari saya kena pau dengan one indian girl ni. nama x igt. sampaikan umi dtg sekolah. That indian girl pun suka ambil colour pencils saya. habis semua brg2 saya jadi hak milik dia. tiap-tiap hari saya menangis. lepas tu, sekolah tu agak menyeramkan. semasa saya di sesi petang, saya balik dalam pukul 6. so, umi tunggu di sekolah menegeah memandangkan umi as a biology teacher at BBGS (menengah). kalau nak ke sekolah menengah tu boleh ikut byk jalan. luar boleh, dalam pun boleh. entah kenapa time tu sy nak ikut dalam. saya pun lalu kat kelas2. tiba-tiba ada anjing duk menyalak. x silap 3 ekor. punyalah takut. saya berlari ke bilik guru sambil menangis nangis. malam tu ngigau. memang x boleh lupa! x silap aku, kat BBGS tu, ad tanda T kat setiap kelas. so, kenalah ttup pakai kain. sejak aku mula bersekolah kat BBGS bagi sesi pagi, I met my bestfriend, Nur Zulaikha. Kitorg still bestfriend sampai sekarang! her mother is my mom's bestfriend:D ank mak sama jaaaa!

yg kiri tulah bestfriend saya:)

Next, tahun 2001, BBGS dipindahkan ke Taman Shamelin Perkasa, Cheras n ditukarkan nama kepada Seri Bintang Utara(SBU). igt lagi time kena denda sebab x siap homework. aku kena pakai tag yg tertulis, 'SAYA TIDAK MENYIAPKAN KERJA RUMAH SAYA' malu gilaaaak!x nak cerita panjang-panjang. malu sgt. saya n bestfriend saya suka main kat tiang. kitorg main panjat2 tiang sampai jatuh tergolek. kalau ad ramai student kat situ, memang malulaaaah! x terkata. lagi satu, saya n bestfriend saya suka tengok akak-akak sekolah menengah ni practice cheer. one two three four! suara diorg sangaaaaatlah LANTANG! 

tahun 2004, saya berpindah sekolah di SK Putrajaya 3 which is now known as SK Putrajaya Presint 16(1). sekejap je. setahun x silap. tahun 2005, saya pindah ke SK Putrajaya 4 which is now known as SK Putrajaya Presint 11(1). okayh. kenangan kat sekolah ni sgt x boleh blah! ada sorg budak ni minat kat saya. kalau saya nak ke kelas, mesti dia menyibuk2. lepas tu dia nyanyi lagi PUTERI by Zainal Abidin. Masa darjah 6 ni x byk sgt kenangan yg best..kooot. ke aku lupa? oohh yeah nak dijadikan cerita, masa time ni lah saya jmpa my other 3 bestfriends, hidayah, nadia n ashraful. but kami berempat x rapat. just knl2 mcm tu jek.

Form 1 until Form 3, saya bersekolah di SMK PUTRAJAYA PRESINT 11(1). Masa Form 1 pun saya kena kacau dgn one boy ni. siap nyanyi lagu PUTERI by Zainal Abidin. aku x tau kenapalah time tu mereka mereka kemaruk dgn lagu tu~,~.. n saya dilantik menjadi pengawas. saat saat menjadi pengawas memang takut sebab saya x pernah pegang apa-apa jawatan before this tapi sumpah syooook! masa Form 1, satu hari tu. ada akak form 3 kena histeria. kecooooh! aku n kwn2 dlm kelas ketakutan. siap berpelukan. apalah! hahahaha. masa Form 2, aku dah mula rapat ngan hidayah, ashraful n nadia. hampir setiap hari ke rumah ashraful coz rumah dia kat sebelah sekolah jek. kdg2 lepak rumah nadia. hehe. masa Form 2 jugalah aku join Orchestra n I played Violin. group orchestra skolah kami ni pun digelar SYOK SENDIRI ORKESTRA(SSO) sebab kami ni main ikut suka hati. x ikut conductor. tapi masih sedaaap didengar!
masa kat sekolah ni x byk bnd yg best tapi penuh dgn memori yg bermacam kisah.

ni nak habaq hang pa skolah. naik Form 4, sy dapat SBP. dpatlah sekolah kat tengah2 KL. SM SAINS SERI PUTERI. duduk asrama of course! ada satu orang gila. agaknyalah. dia suka dduk kat bawah pokok tepi sekolah ni. pokok tu kat sebelah tembok asrama n dekat ngn sungai. korg tau PWTC? kan ada sungai kan.. situlah. nak tau x dia buat apa? 

dia main dia punya tuuuuut. dah r menghadap ke asrama. rasa nak baling selipar, baldi kat dia jek! lepas tu kdg2 bertelanjang! HILANG SEGALA ILMU!. dari aras dorm aku memang nampaklah. seterusnya, saya n my bestfriend, asma, suka stay up sampai 3 pagi. belajar yek. nescafe n biskut mesti ada! nak hilangkan ngatuk punya psl. lps tu tidur sampai terlajak subuh. ish2.. kadang-kadang je ok. kalau agak2 dh pkul 6 lebih tu, kitorg SODDOM je. SOLAT DALAM DORM>.<. kalau hari minggu, mesti penuh bilik TV coz nak tgk citer HINDUSTAN. kadang-kadang tu smpai menjerit2, ketawa kuat mcm apa jek. kalau mandi pula, gerenti ada suara-suara sumbang kedengaran. kadang kadang sampai warden lelaki kami, EN Haridan tegur. haha. apa kami kisah! janji release tension. Final day n final night as a SESERIAN, saya dan beberapa org kawan saya masak maggi. actually, sekolah sy x boleh bawa n makan maggi. so, kitorg sengaja nak langgar rules. masak maggi dalam besen mkn ramai2! sambil tu tgk movie kat laptop. time ni dh habis spm. kitorg x terus balik aftr paper tu. kitorg tidur lagi satu mlm. siap main hujan lepas exam tu. ish2. paling x boleh belah kalau sambut hari jadi sapa-sapa. habis locker, baju n katil. penuh laaah ngn bedaklah, campuran milo, nescafe, oat, bedak, susu, syampoo, sabun, ubat gigi. eeeewwww..geli ok! duduk asrama lagi best sebab hidup ngn kwn2.

masa stndrd 6

my besties:)
my bestfriend, asma

orchestra precinct 11(1)

masa ni birthday surprise utk saya=,=
another kenangan manis, naib johan for pertandingan memasak maggi
3 ibnu hayyan

oncidium 5:)
4 bakerara with our bm's teacher


my captain. dia byk ni. say kurang sket dri dia. habis baju kitorg! senior kami strt dlu~,~ tapi beeest!

jgn ikut mcm kami. sesi men'SAIKO' juniors

DURIAN's time! dapat mkn durian FREEEE. disponsor oleh Datuk ehem ehem

bengkel addmath

earth hour. tgk KLCC tutup lampuuu!

oncidium 5. lps selesai kenakan maira (baju pink) pssstt..muka aku BUROK! shut up!

5 fialaaaaara with teacher aida. kami berjalan-jalan di KLCC. saja nak lepak sana ngn cikgu^^
syukur alhamdulillah. kenangan manis lagi, johan merentas desa 2 tahun berturut turut

merentas desa

perkampungan intelek di PWTC

kontijen olahraga peringkat MSSKL Zon Tengah


with thailand's students

oncidium, juara sukan tahunan 2 tahun berturut turut

prefects of SESERI
im in biro SERANTA



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, April 25, 2011

a lot n a lot

im very tired! hey there! dont think tht teachers x byk kerja k!baru aku sedar betapa penaaaatnya jadi cikgu
this week, I must duty as guru bertugas mingguan. I need to make sure the studnt's disciplines under control, need to make sure the classes in tidy n no rubbish!need to handle the assembly. need to 'terjah-terjah' blog belakang yg menjadi port ponteng the students. Then, I had another work to be done by TODAY which is STAPLER all the exam's paper, class it by 5 Classes n put all the sets at teacher's work room. I must handle the Nasyid group. diorg ad pertandingan this thursday=.=" plus, aku kena ambil alin jadual kak tika since her contract already finished. so, aku mengajar Geo-1 azam gemilang, KHB-1 azam bestari n 1 Azam Saujana, PJK-all classes!sumpah penat!

soalan exam april~,~

muka hadapan

ok, aku dh penat lah! bubye



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

jealous sama ini kakak

blogwalking menjadi kemestian ku walaupun x byk blog aku jengah
nampak kak tulus sweet baru lps update her blog.
okayh.. serious!
akak, u make me so jealous with u laaah!

for me..ulang suara..FOR ME
a guy who sat beside her very cute!(baju putih)
that boy is Japanese
n he is 18 years old! aku pun 18! hehe
p/s: kak tulus, kenalkanlaaaah! haha

next,



ini lagi jealous! dapat photoshoot kat tempat manyak CANTIK!
sometimes I thought she's studying in Japan. serious wei!
cantikkan bancground! nilah yg nak buat aku smbung study kat over the sea
tapi..apa nak buat. result aku mcm cikai ad hati nk pi oversea. mimpilaah
mmg jealous ngn kak tulus. 
sis, jom photoshoot kat PUTRAJAYA when u come back MALAYSIA
teringin jumpa u lah sis >.<
*gediknya aku

teringin sangat buat photoshoot kat tmpt cantik mcm nie=,=

p/s: kak tulus, sorrylah cilok gambar akk tanpa kebenaran! hehehe


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, April 24, 2011

drive alone


nampak tak muka ku yg ntah apa2 tu=.=
okayh.hiraukan gambar di atas!

today is sunday. wei..dah basi lah
oh yeaa! saja nak habaq kat hang pa semua.
eden dah boleh DRIVE dgn jayanya!
al kisah
aku ke putrajaya coz kena ajr ank org
jadi TUTOR
memandangkan aku nk cabar diri aku,
so, aku drive sorang-sorang dri NILAI ke PUTRAJAYA
jauh ok

cuak sgt. dahlah kena gie isi minyak dlu.
org SHELL tu pun peliks tgk aku
'eh, adik umur brapa? dh ad lesen ke?'
lalu aku membalas
'saya dh habis skolah lah' sambil buat muka annoying
'laaah, kalau pakcik polis tu tgk awk, mesti dia x caya yg awk ni dh hbs skolah. muka mcm bdk skolah'

ohhhhwhaaat? 
whateva
janji aku boleh drive sendiri. tersangat HAPPY!
lepas ni boleh lah aku drive ke KL, SEREMBAN, MELAKA n SHAH ALAM
kenapa tempat2 tu? well, adalaah. hikhikhikhikhik

daaa
salam sayang utk semua dari saya yg terlebih happy!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, April 23, 2011

meronggeng again with una:)

kalau una PB je, mesti keluar mna2. x ke putrajaya mesti ke Kuala Lumpur
okayh, hari ini saya n una pergi ke PWTC n SM SAINS SELANGOR

we took KTM to go PWTC. 11 O'clock barulah KTM sampai.
dah sampai PWTC, carilah asma, rena n syerot
rabi pun ada!
kitorg berjalan-jalan tgk BUKU n aku kurgkn sket pembelian aku disebabkan tiada bajet~.~

komik gempak starz- 3 buah
novel- 3 buah(satu guna duit sndiri, dua lagi guna duit una)
magazine- 2 buah
newspaper iluvislam- 3
buku cerita knk2- 3buah(utk thirah, ecah n meera)

then, terus ke sekolah afiq. naik LRT n TEKSI. penat! gie lepak kat KFC jap.
sumpah TIRED! blah laaah. balik rumah je, aku tibai kereta wira. try bw sorang!

ok, jom tgk gambar!
rabi'ah, asma, syerot, rna n me. eh.aku nmpk gemok! x aci!

tehn jmpa mayah n qishi!. mayah, me, rena, syerot n qishi. yg ni aku nmpk comel!

me n afiq

me n una
afiq n una


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

naik bas:)

bayangkan anda naik bas buat pertama kali
dah?
okaayh. strt the story
khamis lepas kalau x silap. aku kena ambil meera, thirah n ecah di nursery n go to umi's office
nak kereta. x kan naik bas pula.
umi ckp x ada kereta. so, terpaksalah naik bas.
dahlah HUJAN LEBAT. jenuh aku

budak-budak kecik tu first time naik bas. macam-macam soalan diorang tnya
'kakak, kenapa naik bas?'
'kakak, naik bas kena byr berapa ringgit?' ok..sen je r
'kakak, naik bas nombor berapa?'
n byk lagi...


ecah. HUJAN LEBAT! sejukkkk jek

meera x sabar nak naik bas!

ecah^^
meera cuak sei naik bas!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)