Tuesday, March 29, 2011

turn 360 degreeee

sampai tadika krista nilai impian , kak nisha terus inform aku kena ajr bdk 4 tahun. whaaaat? OMG!
aku sgt x suka ajr bdk 4 tahun sbb mereka semua nakal.
yup..sgt nakal ok! so, aku main je dgn diorg. 

pukul 12.20 tengah hari, umi call aku

umi : kakak, esok kakak kena mengajar ye
aku: aaaahhh..haaaa..*sambil buat muka surprise
umi: boleh x?
aku: boleh2..nnti akk inform kak nur yg akk hari ni last day keje ngn dia
umi: ok. akk ajr kat smk presint 18(1). subjct SEJARAH

ini berita yang amat terkejut beruk buat aku sebab aku berhenti kerja di taska secara tiba-tiba. 
aku balik taska n bgtau kak ros n kak suzie.
mereka lagi terkejut beruk.
beruk pun kalah aku rasa.

so, aku jmp parents those kids yg mmg kamcing, sebulu n suka mengendeng kat aku tu..
diorg pun terkejut gak. mana nak cari teacher yg baik hati sgt ni. hahaa perasan!
especially umi naqiuddin, ibu nurin, mummy dania(jiran depan rumah je), mama shahmi, syahirah n syaurah.
ibu-ibu budak2 ni sgt baik ngan aku. serious. aku x tipu!


akhir kalam
ESOK, bersamaan 30 MAC 2011dengan rasminya
saya, PUTERI NUR AQILIAH binti MOHD TAJUDDINakan
menjadi seorang GURU yang akan mengajar mata pelajaran SEJARAH
x tau tingkatan berapa~,~




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

6 comments:

tiyah said...

waa .. ckg sejarah tu .. haha . akak kne bnyk sabar tau . jgn telan student tu . bhahaha :D

Syafawani said...

salam,qilah!good luck.haha.selamat mengajar ye..oh,sy dpt result biasa2 je.6a je.(tersasar dr target!haha.tp xpe.syukur2!kan?) :).awk mcmna?

puterinuraqiliah said...

tiyah: hehe..x kan telan r..kui3!

syafa: alhamdulillah.. kita pun x capai target tapi syukur alhamdulillah^^

iqiNAMY said...

laaaaaa baru nak ajak keluar minggu depan!

Mie Kickdefella said...

awk..!! gud luck..! ajr bdk2 kter kne jd bdk2.. hehehe

puterinuraqiliah said...

iqin: ajak je r..weeknd r wei^^

mie kickdefella: thaaaaaaaanx^^