Saturday, March 26, 2011

tolong berikan pendapat:)




okayh. sejak menjak ni. *sejak dpt result actually. aku makin terharu dgn org sekeliling. even though I only n just got 5As n the rest are B n B+ but there still have 'orang baik' wanna make me her/his idol. weeeird~,~ its ok. back to the real story, today=26march2011, saya bangun awal hahaha! ohmygaaaad! saya makan byk ini pagi! 1 keping roti canai + 1 bungkus nasi lemak. dahlah rajin nak bersenam. pfft:aku rs aku lari tajuk sbnr or aku x tau nk cerita apa. tangan ni gatal sgt nak tekan keyboard board board. aku terharu dgn umi n abah. they really undrstnding. umi said: akak dh apply cikgu? nnti umi minx tolong kwn umi. just one..minat ke x nk jdi cikgu. abah said: belajar n try dulu jadi cikgu. minat dtg kemudian. pergi baca buku guru noves. umi said: minat dtg kemudian kak. mcm umi dulu..
yeaaah. minat dtg kemudian. aku minx pcc-pend khas(sek men) n kplspm-pend jasmani (sk)
whaaat daaa? aku rasa darah nak jadi cikgu tu mengalir kuat. tapi aku ada cita-cita tinggi menggunung. nak futher study in pharmacy or sc kemanusiaan. dh hbs degree bru aku nk apply perguruan. x pun minx jadi kaunselor. yeaah! aku ttp nak involve in pendidikan. maybe sbb sedara mara kerabat kerabut aku ramai yg dlm bidang pendidikan agaknya. 

umi dulu pun mcm tu. seriously aku terkejut beruk bila umi ckp umi dpt offer smbg course doc haiwan kat upm n medic tapi umi tolak sbb arwah moyang aku nk umi jadi cikgu + umi geli ngan haiwan(x mcm aku yg sgt sukakn binatang)+takut n geli tgk darah(aku ikut umi!). so, umi smbg kat upm dlm ap ntah n masuk maktab perguruan. now, aku pula mcm nak ikut jejak langkah umi but in different course n subjcts. nak minx ert, x do utk lepasan spm. one of my fav subjct even though im studying ert in f1 until f3.

apa pendapat anda semua? silalah tinggalkan komen anda:) 

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

9 comments:

tiyah said...

hmm .. tak sngka pulak kite same kak . niat tiyah nak blaja frmasi [walaupon tiyah tau tiyah taleh] tp ibu lebih suke tiyah jd ckg . tiyah pon ade jgk minat ckg nie tp tiyah lg minat frmasi . mcm ni la akak , akak buat solat istikharah . mintak petunjuk dari DIA . insyaALLAH DIA tlng akak . pkir masak2 , nie masa dpan akak . tiyah salu ade untk akak :) be the best sis

puterinuraqiliah said...

hehe..yeke! mak akk x kisah sbnrnya akk nk jadi apa. aslkn jadi org berguna. dia x kisah pun akk nk jadi cikgu ke x. akk sndiri yg nak apply perguruan. tapi akk fikir, akk nk smbung in pharmacy or sc kemanusiaan dulu bru nk minx cikgu^^ insyaAllah dik. thanx a lot yea sis:)

tiyah said...

oke jgk tu . jelez laa mcm nie :( akak dpat apply frmasi tp tiyah taleh !!! TAK ACI !!!!!!!!!!!!!

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

for me choose yg kamu suka!
bile kite suka..kite akan enjoy utk study ;)
psssttt cmnila dlu akak..fenin nak pilih course apa hihi..

Zulaikha said...

puteri!! rinduuu..
eyh samalah kita tapi zue nak biotech
mummy suruh zue amek TESL..
dia kata prospek kerjaya tinggi bidang perguruan
setakat ni zue amek je ape yang patut.. farmasi, biotech dan perguruan.. insyallah puteri adelah rezeki tu nanti.. u just need to believe
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu"

puterinuraqiliah said...

tiyah: hehe.. apalah tiyah ni. satu u je akk x layak apply for pharmacy which is uia. huhuu.. x pe dik. maybe rezeki adk tmpt lain^^

pinkymomma: betul2! akk ambk ap ek?

puterinuraqiliah said...

zue: huhuhu..nsb baik kita choose bidang yg peluang kerjaya tinggi~,~

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum, aqiliah.. kak nisa baru jenguk blog.. hm, you can do it ^_^ dun cry k.. insyallah ada peluang tu. my friend dapat 5a's and the rest she got b.. dia dapat continue in medical field and now dia bakal jadi doktor. doa banyak banyak and focus in your life.okeh? ^_^ yang penting maintain kan apa yang kita buat.. ada usaha insyallah dapat k..

puterinuraqiliah said...

kak nisa: waalaikumusalam kak. yokie dokie. ill not cry anymore about my result. waaaah! bakal jadi doct! tu r.. org kata rezeki dtg bila2 masa. i hope i can be a pharmacist kak:)