Friday, March 25, 2011

saya tidak arif


berjalan-jalan di blog adik tiyah ni. then jumpa ni. 
alamak.. f6 or dip?
im not sure which one is better.
i asked my friends n they said, dip is better. ye ke?
insyaAllah dik. it depends on ur result n course too. 
let this left behind. focus on ur SPM first
boleh fikir tapi jgn smpi ganggu study ye dik^^


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

6 comments:

Dahlan said...

Actually, senang jer mcm nih. Kalau rasa nak apply IPTA ambik F6 sbb lepas F6 boleh mohon utk IPTA. Kalau straight A's gerenti dapat masuk IPTA. But then, markah koko at Form6, mmg memainkan peranan. Lagipun, buku F6, lagi tebal daripada jari hujung kita.

Kalau rasa mampu utk IPTS, then better take diploma sbb dapat buat degree ngan lebih cepat. But then, kena check IPTS tuwh bagus ke x. Yg tuwh paling penting. Ade setengah, x payah buat diploma, terus forward ke degree mcm Islamic Banking and Finance.

Well, harap2 kwn pu3 makes the right decision. Nnti menyesal kalau silap.

Smile always :)

EnNa DeeYa :) said...

ermm,ni pendapat akk la~ i dont prefer F6 bcoz its extremely difficult!dye ada sc and sastera.and for sc,susah tahap max lahh.mmg org kata klo nk blaja tu boleh je.ermm,ikut la kemampuan awk.mmg ada peluang yg cerah and senang nk sambung degree.but sama je bila awk buat diploma or asasi dlu bfo further degree! matrix pon ada lagi.:))u've to be really strong and determined if nk buat F6.and akk x sarankan sgt. kalau ada peluang yg lebih baik,grab it.sbb pada akk F6 adalah pilihan terakhhir.

puteri,buat pilihan terbaik.
all the best dear!

tiyah said...

hehe . tengs kak . terharu rase ade akak yg caring cani :) may ALLH bless u .

tiyah said...

akak , aci tak ajar cane nak adjust xml tu ? nak tuka nme2 die . kalu bole wat entri khas ea .

p/s : tlng laa sy yg akal 3 suku nie . hehehe .

effa.far said...

nak menyampuk jap. HAHA.
yup, dip is better than f6.
f6 susah, tapi cepat meyhh, sb hnye 2 taun lebih jew. then, if pointer oke. bley twos buat degree.

puterinuraqiliah said...

Dahlan: yeaaaah! dip is better!

enna: f6 mmg ssh! my mom pun ckp bnd sama. not me. but my adik

tiyah: welcome adik^^ xml tu ap yea dik? which one??

effa: yeah..thts rite actually