Wednesday, March 30, 2011

cikgu sekolah menengah

setibanya aku di SMK Putrajaya Presint18(1), aku terkial-kial cari office n tnya student situ.. fuuhhh.. jumpa~
laporkan diri.. n tiba-tiba sorang cikgu berkata-kata, 'mudanya cikgu baru. mcm bdk sekolah je' 
terkejut BERUK cikgu-cikgu kat situ bila dapat tau aku ni 18TAHUN n baru dapat rsult SPM. wonder gileeer diorang semua macam mana aku dapat jadi cikgu ganti. pelik tapi benar. 

duduk. tunggu. akhirnya aku akan mengambil alih kelas puan zaikiah yg sedang cuti bersalin+sakit. cikgu tu mmg ajr sejarah tapi kelas sejarah di ambil alih oleh cikgu lain disebabkan dia ajr sejarah form 3 n form 5. so, aku ajar kelas BM, SIVIK n SENI puan zaikiah. korang..aku kena ajar kelas FORM 1, FORM 4 dan FORM 5. whaaaattt daaaa.. mereka yang form 4 n form 5 sgt dekat umur dengan aku. *wei, BM aku tunggang langgang. mcm mana rnk ajr BM ni*  

kelas pertama aku is 4 Putra Wawasan. kelas sc stream. ajar SIVIK ok. dengan x prepare apa-apa, aku just sruh mereka semua membuat kerja masing-masing. macam-macam soalan diorang tnya masa sesi kenal kenal. 
soalan mereka ialah:

-nama cikgu apa?
nama saya Puteri Nur Aqiliah binti Mohd Tajuddin
-cikgu umur berapa?
alamaaaak! hehe..x nak bagitau.. aku dipaksa bagitau...18TAHUN! terkejut beruk+monyet diorang! cikgu MUDA. hehehe
-cikgu asal mana n duduk mana?
asal KL n duduk di NILAI. respon: jauhnyaaaa cikgu!
-result SPM cikgu berapa?
korang ni..tnyalah soalan lain~,~.. x banyak.. 5A je. respon mereka: banyaklah tu cikgu!!!!! pandainya cikgu ni.. yang lain B ek? aku mengangguk. 
-cikgu dlu sekolah mana?
f1-f3 kat P11 n f4,f5 kat SM Sains Seri Puteri. respon: wow! SBP tu..budak pandai. *korang.. cikgu biasa jek

tiba-tiba ada seorang bdk perempuan bersuara. 'woi syafiq, kau jangan nak mengorat cikgu pula. mentang-mentang cikgu puteri kecik molek..'
gulp~,~...apalah budak tu.

aku kena relief kelas form 2. masa relief tu, ada sorang bdk perempuan bersuara.aku rasa dia terEXCITED tgk aku kot.. 'cikgu puteri comel lah.. mcm bukan cikgu. nak pggl kakak boleh?'
aku berkata-kata..'dalam sekolah pggl cikgu. habis waktu sekolah pggl kakak' sambl tersengih-sengih.

budak budak sekolah ni ada ada je.. adoi~.~tapi mmg best ajar diorang semua! sporting habis. syoooook!
aku x sabar nk ajr FORM 5 esok!!!! hehehe

p/s: mcm mn nak ajar BM ni..BM aku pun tunggang langgang. dh r BAHASA ROJAK!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

8 comments:

tiyah said...

haha . ckg puteri mmg comey ! BM tu . huhu . taram jela . ajar komsas pon oke jugak . just bace task n xplain latar . simple ! :) bace je yg ade dlm bku tu . haha .

nur haifa said...

puteri,cmne procedure nak jadi ccikgu ni?
saya pun tgh nak apply jd cikgu,tp xsure mcmne..boley bgtau x?

asma nur atirah said...

wah wah..
syoknye..
mesti dapat bnyk giler experience kn??
:)

p/s : teringin nak tgk cikgu puteri mengajar :)
cikgu cute :)

Anis S. said...

Agak la mudanya cikgu Puteri ni. Anis pun susah nak percaya kot Puteri dah jadi cikgu. Haha. All the best!

themilkdrinker said...

nk ikooot!! hha. besssnyyee :D

fyna said...

wuuu bestnyE! mcm adik fyna dulu..lepas spm mengajar budak..tp sek rendah..xpe lagi..haha ni sek menegah? ayoyo

miss alieya said...

haha...best giler jadi cikgu ganti!
Good luck dear melayan kerenah adik2..(boleh dianggap adik je semua kan??) ish3.. huhu~

puterinuraqiliah said...

tiyah: mmg taram..tapi bila mengajar superb cuak!

nur haifa: sy mohon cikgu ganti

asma: hahahaa... cikgu cute ke? byk sgt experience! smpi mls nak tulis kat blog! hahaha

anis s: hahaha..u pun x caya ke? kuyi333..thaaanx!

themilkdrinker: jom3!

fyna: hahaha..mmg best! dh mcm adk sndiri~,~

alia: boleh dianggap adik2!heheh