Thursday, March 31, 2011

sweet 17


aku watak utama dalam cerita SWEET 17, karya adik cumil tiyah
so sweet ini minah. siap ad citer n letak aku as a watak utama. teruja sgt weiiii!
heart u lah tiyah. sayang kamu.. manyak ide kamu..hehe.
jalan cerita yg menarik tapi kalau nak hntr as a novel, byk ayat n tatabahasa kena tukar.
pffftttt..mentang2 dh jadi ckgu bm! adoi..tapi tu mmg kebenaran.. pts pun pilih cerita yg susun elok tatabahasa dan x byk kesalahan. 
x ap2..kalau rs nak terbit buku sndiri..aku nk ajk tiyah skali^^!!! she is full of brilliat ideas!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

2nd day as a teacher

klik utk tumbesaran. 

waaaah! teruja sangat. girls n boys out there..Im really unbelievable!
my student had makes an entry for me^^
hehe..eeerrr..my name was stated there..
a million thaaannkkss to my student, husnina *ececeh..dah ad student sndiri:) bangga x bangga x?pfffft:P

aku comel ke? ntah
aku rs mcm nak gelak guling2 bila hus igt SITI NURHALIZA
dan
one group yg sgt fofular*sorry bm fail!
the SCARFLETS

aku akan melompat kegirangan x igt dunia kalau tiba-tiba dpt join the scarflets.. 
x payah perasan cik puteri ooiii!

yg part NGORAT ni..citer lain pula
lepas rehat..non stop ad kelas. dri hbs rehat smpilah tamat waktu sekolah.
penat sgt!
tapi ad 2 kelas aku kena relief
lps rehat kena relief kelas tut *kelas di rahsiakn ats sbb sbb tertentu:)
bayangkan mcm mana aku kena ngorat ngn studnt lelaki kelas aku relief tadi..
mmg aku rs mcm nak keluar dri kelas tu..
adoi..dah r jauh sket perbezaan tahun.. hahaha! minx no lah..emel laaah..
aku bgi emel jek. no..no way!
lps tu kena ngorat lagi kat kelas lain pula~,~

lps tu..bila aku jalan nearer dgn group geng studnt lelaki ni,
mesti ad yg tegur..
'cikgu cantik..'
'cikgu, nak no!'
'akak cunnnnn..'

akak? x pe..aku x kisah sgt sbb umur sgt dkat.
dah mcm adik sndiri

lps tu semua pelajar kena pergi surau.. time kat surau tu
ramailah yg tegur aku..
jap2..nak perasan jap ek.. bagi kebenaran kpd ku wahai semua pembaca...

'cikgu pu3 ni comel lah'
'cikgu pu3 tu baik kan..dah r comel'
'cikgu!!! cantik cikgu hari ni'
ect ect ect..

koraaaang, cikgu korang ni biasa je. x cantik mna pun! terima kasih semua:)
terharu sgt bila korang puji cikgu mcm tu.. eeerrr 2 puji or bodek or perli or mmg ikhlas nak puji?
x aplah..lagi ramai ckp aku baik n cantik..lagi kita bertamabh cantik n baik
betul x? kan..

habis waktu sekolah je, aku solat n balik. eh x balik tapi merayap ke ALAMANDA
jalan-jalan dengan BESTFRIEND ku, nurul hidayah zainal:)
bayangkan..kitorg dh lama x jmp! bila jmp mcm kekok sket tapi ttp mesra alaaaam!
lps tu ad studnt aku tegur kat alamnada tadi.. eh diorg ni x gi koko ke? lantaklah! hahaha
pusing-pusing kat alamanda, masuk nichii(nak beli baju kat situ), masul semua kedai kasut, lps tu pergi kat center almnda tu..ada simplysiti tapi siti nur haliza x daaa.. 
so, org 2 promote punya baik n akhirnya hangus duit aku beli foundation. muraaaah gak lah.
kat alamnda tadi aku berpeluang jmp nazrin, syahmi, marlina n ijat. lama x jmp kwn2 p11.rindu x igt dunia!

piccaaaa from me:)

1st day

2nd day

jadual waktu mngajar


with my bestie, ida^^
rembat ni kat simply siti booth at alamnda






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, March 30, 2011

cikgu sekolah menengah

setibanya aku di SMK Putrajaya Presint18(1), aku terkial-kial cari office n tnya student situ.. fuuhhh.. jumpa~
laporkan diri.. n tiba-tiba sorang cikgu berkata-kata, 'mudanya cikgu baru. mcm bdk sekolah je' 
terkejut BERUK cikgu-cikgu kat situ bila dapat tau aku ni 18TAHUN n baru dapat rsult SPM. wonder gileeer diorang semua macam mana aku dapat jadi cikgu ganti. pelik tapi benar. 

duduk. tunggu. akhirnya aku akan mengambil alih kelas puan zaikiah yg sedang cuti bersalin+sakit. cikgu tu mmg ajr sejarah tapi kelas sejarah di ambil alih oleh cikgu lain disebabkan dia ajr sejarah form 3 n form 5. so, aku ajar kelas BM, SIVIK n SENI puan zaikiah. korang..aku kena ajar kelas FORM 1, FORM 4 dan FORM 5. whaaaattt daaaa.. mereka yang form 4 n form 5 sgt dekat umur dengan aku. *wei, BM aku tunggang langgang. mcm mana rnk ajr BM ni*  

kelas pertama aku is 4 Putra Wawasan. kelas sc stream. ajar SIVIK ok. dengan x prepare apa-apa, aku just sruh mereka semua membuat kerja masing-masing. macam-macam soalan diorang tnya masa sesi kenal kenal. 
soalan mereka ialah:

-nama cikgu apa?
nama saya Puteri Nur Aqiliah binti Mohd Tajuddin
-cikgu umur berapa?
alamaaaak! hehe..x nak bagitau.. aku dipaksa bagitau...18TAHUN! terkejut beruk+monyet diorang! cikgu MUDA. hehehe
-cikgu asal mana n duduk mana?
asal KL n duduk di NILAI. respon: jauhnyaaaa cikgu!
-result SPM cikgu berapa?
korang ni..tnyalah soalan lain~,~.. x banyak.. 5A je. respon mereka: banyaklah tu cikgu!!!!! pandainya cikgu ni.. yang lain B ek? aku mengangguk. 
-cikgu dlu sekolah mana?
f1-f3 kat P11 n f4,f5 kat SM Sains Seri Puteri. respon: wow! SBP tu..budak pandai. *korang.. cikgu biasa jek

tiba-tiba ada seorang bdk perempuan bersuara. 'woi syafiq, kau jangan nak mengorat cikgu pula. mentang-mentang cikgu puteri kecik molek..'
gulp~,~...apalah budak tu.

aku kena relief kelas form 2. masa relief tu, ada sorang bdk perempuan bersuara.aku rasa dia terEXCITED tgk aku kot.. 'cikgu puteri comel lah.. mcm bukan cikgu. nak pggl kakak boleh?'
aku berkata-kata..'dalam sekolah pggl cikgu. habis waktu sekolah pggl kakak' sambl tersengih-sengih.

budak budak sekolah ni ada ada je.. adoi~.~tapi mmg best ajar diorang semua! sporting habis. syoooook!
aku x sabar nk ajr FORM 5 esok!!!! hehehe

p/s: mcm mn nak ajar BM ni..BM aku pun tunggang langgang. dh r BAHASA ROJAK!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, March 29, 2011

turn 360 degreeee

sampai tadika krista nilai impian , kak nisha terus inform aku kena ajr bdk 4 tahun. whaaaat? OMG!
aku sgt x suka ajr bdk 4 tahun sbb mereka semua nakal.
yup..sgt nakal ok! so, aku main je dgn diorg. 

pukul 12.20 tengah hari, umi call aku

umi : kakak, esok kakak kena mengajar ye
aku: aaaahhh..haaaa..*sambil buat muka surprise
umi: boleh x?
aku: boleh2..nnti akk inform kak nur yg akk hari ni last day keje ngn dia
umi: ok. akk ajr kat smk presint 18(1). subjct SEJARAH

ini berita yang amat terkejut beruk buat aku sebab aku berhenti kerja di taska secara tiba-tiba. 
aku balik taska n bgtau kak ros n kak suzie.
mereka lagi terkejut beruk.
beruk pun kalah aku rasa.

so, aku jmp parents those kids yg mmg kamcing, sebulu n suka mengendeng kat aku tu..
diorg pun terkejut gak. mana nak cari teacher yg baik hati sgt ni. hahaa perasan!
especially umi naqiuddin, ibu nurin, mummy dania(jiran depan rumah je), mama shahmi, syahirah n syaurah.
ibu-ibu budak2 ni sgt baik ngan aku. serious. aku x tipu!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Contest Blog Paling Cantik

saya di tag oleh my BFF, asma nur atirah<3. thannnx a lot dear^^sayang kamuuuu!
hari ini saya join CONTEST BLOG PALING CANTIK. cantikkah blogku? anda sahaja yang tau yek. hehehe..



Syarat-syaratnya adalah :-
  • mesti follow blog munci untuk korang senang tahu apa yg sya update.wajib follow kay!
  • korang mesti ada blog klau xde blog macam mana nk join?
  • x kira jantina asalkan warganegara malaysia
  • mesti buat entri pasal contest ni dan tajuk kan entri tu 'CONTEST BLOG PALING CANTIK'
  • hantar link entri ni dekat komen blog sya
  • pemenang hanyalah 2 org sahaja.pemenang yg bertuah akan mendapat hadiah istimewa drpda sya
  • tarikh tamat kontest pada 1.4.2011. insyallah klau nak panjangkan sya akan tukar tarikh tu semula.
  • Kontest akan batal jika peserta tidak ramai dalam masa 3 hari
  • Tag 5 orang blogger yg anda rasa cantik .

 Hadiah-hadiahnya ;-
-Blog Background
-Kod Font Kevinamanda
-Free Kawaii Favicon 

mereka yang kena tag ialah

wish me luck!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, March 28, 2011

lukisan hodoh

masa form 3 dlu. aku rajin berYMing ngan kakak ku bernama NABILA BAHRUDDIN
zaman kanak-kanak ribena! hehee*padahal dh besar panjang
so, kegemaran kami melukis 
antara lukisan hodoh kami

time ni kami sama2 anti sorang cikgu disiplin ni*aku yg pengawas ni pun anti cikgu tu. lukisan ni digambarkan di sek kami. depan menara jam. budak kecik tu x silap harry potter n yg terbang tu superman. haha! mengarut kot!


not sure either lukisan ni kitorg sama2 lukis or not~,~

tengah2 tu harry potter.. rambut dia terbakar sbb dekat sgt ngn matahari. *masa ni tgh x matang sgt-__-"

tepi pantai..digambarkan sebuah kelapa jatuh ats kepala nana. aku ialah tukang tgk! hahaha..siot sungguh!

rindu nak berdooodle ngan nana kat ym walaupun HODOH tapi tinggalkan kenangan. 
best tau melukis tanpa rs segan dan silu.hahah!!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Mini Oreo Cheesecakes

I got this recipe from tumblr^^

Ingredients:
15 whole Oreo cookies
6 Oreo cookies coarsely chopped
1/2 cup of sugar
2 large eggs room temperature lightly beaten
1/2 cup sour cream
1 pound cream cheese ( 2 packages of light philadelphia cheese)
1 tsp of pure vanilla extract.
pinch of salt

Directions:
  1. Preheat the oven to 275˚F. Line a standard muffin tin with paper liners.
  2. Place one whole cookie in each paper lining.
  3. In a large mixing bowl, beat the cream cheese on medium high speed until smooth.
  4.  Gradually add in the sugar, mix until very well combined. 
  5. Beat in the vanilla.
  6.  Drizzle in the eggs, a bit at a time, beating to combine.
  7. Beat in sour cream and salt.
  8. Stir in the chopped cookies by hand.
  9. Divide the batter between the cookie filled cups, filling each almost to the top. 
  10. Bake for about 22 minutes or until filling is set.
  11.  Transfer to wire rack to cool completely, and refrigerate for at least 4 hours.

I wanna try this recipe on this weeknd. hopefully menjadi! hehehe



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

im in my mood

terasa nak post gmbr from tumblr lagi. but now aku x specific kan tajuk khas
auburn-perfect two<3<3<3
aaaaaaaaaaaarrrrgghhh! why he's soooo damn cute? ahaks! pleaaase laah!
choose n pick^^

anybody would like to give me this necklace? hehe..pleaaase!
???





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

CONTEST BLOG TERCUTIE

aku di tag oleh cik ASMA NUR ATIRAH. utk menunaikan hasrat*ap ayat aku ni*, maka si gadis yg perasan kiut pun join lah contest ni. yg dikendalikan oleh si comel anis. blog saya x cutie mana pun. simple macam orgnya walaupun kdg2 kalut semacam. haha. tapi kalau ad yg rs blog ni cute pun ap slhnya kan. hehe.. sy ni mmg suka bnd cute2 tapi kalau perihal begini begitu suka yg simple2 je. mmg x boleh nmpk bnd yg cute cute ni. mesti jadi mangsa rakus daku! haha. *ntah apa-apa punya ayat. eeerr..lari tajuk kejap. 


contest ni ad syaratnya:

  • mesti follow anis punye blog! kalo x ..! x leh masuk! :P hihi!
  • mesti ade blog.! kalo x de camne nk masuk!
  • buat satu entry psl contest ni!
  • nak masuk bgi link kat koment!!  

dengan ini dan maka*ayat bm salahlah!, saya tag 5 orang




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

6 years old:)

esok hari selasa. esok 29 mac 2011
esok
esok
esok
esok
esok
ESOK

SAYA KENA MENGAJAR BUDAK 6 TAHUN
di tadika
menggantikan teacher hellen yg cuti mc
x prepare apa-apa lagi
risau.dupdap
ap akan jadi
jadilah
<3

nak kena ajar mereka mereka semua pa ek? x pe lah..nnti tnya teacher rohaya.~,~

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, March 27, 2011

appreciate:)


nmpk x? nmpk x? sapa x nmpk..buta! hehehe joke2!

entry ni from tiyah
adik kiut yg punya suara kiut dri TERENGGANU^^

alahai dik. akak ni biasa2 saje. nothing special:)
im just trying my best to help u dear.hehehe

thaaaanks a lot n alot! I really appreciate ur entry! jgn malu2 nak minx tolong ek dik.. nk minx tolong ajr ap2 pun boleh:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Jom Join Bloglist Man Yusoef

Uncle Usop\

kali ni gedik nak join segmen JOM JOIN BLOGLIST MAN YUSOEF

best bila join bloglist ni^^ betul..x caya? trylah!

soalannya:
Blog Man Yusoef TAK BEST sebab.....
- blog dia simpl sgt. tersangat simple. mcm x de colour~,~
- header dia yg sgt unik dn comel! mcm mna r dia buat ek..nak menuntut ilmu tok guru.heheh
- mesra alam..hahaha..bukanlah! mesra pengguna. betul x ayat ni> taramlah

eerrr..x tau ap yg x best blog ni. mcm semua je best! hahaha

TAG:




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

I think I choose the right course

hello everybody:)

I think I choose the right course to further my study

for upu:
um-asasi sains hayat, asasi undang-undang
uia-asasi farmasi, asasi sains kemanusiaan
uitm-asasi undang-undang, dip. farmasi, dip.fisioterpi
unisza- asasi farmasi

walaupun dapat x seberapa jek result spm tapi aku still mohon scholar
jpa-undang-undang n psikologi
uniten-teknologi maklumat

perguruan kpm:
pcc-pendidikan khas(SMK)
kplspm-pendidikan jasmani(SK)

harap-harap rezeki aku semasa memilih course dan universiti. faham x? hehe.. harap2 aku dapat ap yg aku nk tapi ALLAH lebih mengetahui yg terbaik buat hambanya..

coming soon: 
open interview at uitm sri iskndar on 24th April 2011. interview ap pun aku x tau:)




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, March 26, 2011

manyak aktif ini IPTS

khamis lepas, 24 march 2011
ada surat utk aku lah*mata bersinar-sinar sambil tersenyum lebar
surat tawaran drp 
Malaysia University of Sc n Tech
daaan
KTAC(x igt nm pnjg)

igtkn dpt scholar..(result mcm ap nk dpt scholar..piraaaa) haha
surat-surat itu sgt x dilayan. swasta laaaah. saya x dak banyak duit mau bayar maaa

sabtu, 26 march 2011
apo lagi ni. ada surat lagi ke? 
ada-ada.
kali ni dari SEGI pula. yg femes ames tu. mesti korang tau kan SEGI COLLEGE
offer aku dip. kejururawatan.
whaaaat daaa! nurse? no way! 
aku letak je ats meja belajar ku. biarkan ajee

kenapalah aktif sgt IPTS ni. membazir duit je hntr surat tawaran tu.
tapi2 alhamdulillah..masih ada yg sudi tawarkan aku mcm2 course
maaflah..saya x byk duit nk msuk ipts. saya ni kaya sgt:p
hahaha:) chill<3

abah asked me:
minx unisel x?

abah, unisel tu apa? oohh uni selangor. abak kata ipts tapi yuran dia murah sket. 
abah, mampu ke? 
Ya Allah..terima kasih kerana kau berikan aku ibu bapa yang amatlah mengambil berat psl ku. yang sentiasa menyokong dan membantu ku. 
terima kasih Ya Allah:)

amin..




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

lunch hari ini

HAPPY WEEKEND SEMUA!
hari ini. budak2 kecik tinggal bersama kakak kesayangan mereka yg tercinta. pffft;p
kena masak sendiri lagi~,~
nasib baik lauk mlm semalam ad lagi..panaskan jeeek! hahaha kesian lak.
so, aku dengan rajinnya
aku telah masak
UDANG SWEET SOUR

tapikan..macam lain jee. apa2lah. aslkn sedap dimakan! kankankan

bahan2
udang yg dh dibuang kulit dan janggut
tomato
cili
bawang merah
halia
sos tomato
sos cili
garam

cara-cara
bawang merah dan halia dikisar 
panaskan minyak dan masukkan bawang n halia yg dah dikisar
kisar pula tomato n cili
dah wangi bwang n halia kisar tadi, masukkan tomato n cili yg dikisar
masukkan air n garam
masukkan sos cili n sos tomato
semuanya secukup rasa ek.. 
masukkan udang n biarkan sampai naik bau n kering sket kuah tu..
dah siap^^

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

"Baby" ... on RECORDER?!?!



nak notessss!~,~

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Beat It... on GAMEBOY?!?!



supeeerrrrb!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Gara-gara CINTA.mp4



Astaghfirullahalazim..jangan di minx! disebabkan cinta je nak bunuh diri? 'ini orang aaa manyak x da otak!' tuhan dh bagi akal utk berfikir. ni x..letak otak kat lutu. aiyaaaak! anda anda semua di luar sana, jangan ada hati nk bunuh diri kalau ditinggalkan kekasih/boyfren/suami.

just let her/him with her/him life. hidup kena happy!

p/s: aku pun pernah bercinta. tapi happy jeeeek. jgn ckp yg 'kau x faham..'

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Chanteq berHIJAB

sini sini

nampak x gmbr atas? comelkan. actually aku join satu lucky draw. hehe..

[DSC01995.JPG]

cepat! jom join^^ hehehe




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

tolong berikan pendapat:)




okayh. sejak menjak ni. *sejak dpt result actually. aku makin terharu dgn org sekeliling. even though I only n just got 5As n the rest are B n B+ but there still have 'orang baik' wanna make me her/his idol. weeeird~,~ its ok. back to the real story, today=26march2011, saya bangun awal hahaha! ohmygaaaad! saya makan byk ini pagi! 1 keping roti canai + 1 bungkus nasi lemak. dahlah rajin nak bersenam. pfft:aku rs aku lari tajuk sbnr or aku x tau nk cerita apa. tangan ni gatal sgt nak tekan keyboard board board. aku terharu dgn umi n abah. they really undrstnding. umi said: akak dh apply cikgu? nnti umi minx tolong kwn umi. just one..minat ke x nk jdi cikgu. abah said: belajar n try dulu jadi cikgu. minat dtg kemudian. pergi baca buku guru noves. umi said: minat dtg kemudian kak. mcm umi dulu..
yeaaah. minat dtg kemudian. aku minx pcc-pend khas(sek men) n kplspm-pend jasmani (sk)
whaaat daaa? aku rasa darah nak jadi cikgu tu mengalir kuat. tapi aku ada cita-cita tinggi menggunung. nak futher study in pharmacy or sc kemanusiaan. dh hbs degree bru aku nk apply perguruan. x pun minx jadi kaunselor. yeaah! aku ttp nak involve in pendidikan. maybe sbb sedara mara kerabat kerabut aku ramai yg dlm bidang pendidikan agaknya. 

umi dulu pun mcm tu. seriously aku terkejut beruk bila umi ckp umi dpt offer smbg course doc haiwan kat upm n medic tapi umi tolak sbb arwah moyang aku nk umi jadi cikgu + umi geli ngan haiwan(x mcm aku yg sgt sukakn binatang)+takut n geli tgk darah(aku ikut umi!). so, umi smbg kat upm dlm ap ntah n masuk maktab perguruan. now, aku pula mcm nak ikut jejak langkah umi but in different course n subjcts. nak minx ert, x do utk lepasan spm. one of my fav subjct even though im studying ert in f1 until f3.

apa pendapat anda semua? silalah tinggalkan komen anda:) 

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

siapa mahu kurus?


sila lah ikut ini exercise yek!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

this is me

yeah..im always pretendding to be happy but im not.
what a BIG LIAR!?
hey! im trying to make people around me HAPPY okaaayh!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

u n me are not stupid


thanx to tumblr. im active tumbling:)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

oohhhmyyygaaad!

nurse? i want pharmacist! hehehe:D

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, March 25, 2011

kerja kerja

NEXT WEEK IS MY FINAL WEEK WORK AS A TEACHER AT KRISTA NILAI IMPIAN.
NO MORE KIDS, NO MORE BABIES, NO MORE FUN, NO MORE SWEET HUGS, NO MORE NURIN, NO MORE NAQIUDDIN, NO MORE NIYAZ

siapakah nurin, naqiuddin n niyaz? the babies yg suka peluk n mengendeng kat aku sampai aku naik rimas. 
lepas ni x payah nk menghadap muka melalak lalak. eeerr..nnti aku gak yg rindu semua tu! ssh r aku nk tgk TOM & JERRY lps ni. x lehlah nk borak n ngumpat ngan kak suzie n kak ros. xmesti rndu gila ngn kak ros n kak suzie. walaupun diorg dh kahwin tapi jiwa masih muda! mcm REMAJA BELUM KAHWIN! hehe


ok..tu je nak cerita ceritu.

p/s: umi yg suruh aku kerja smpi hujung bulan 3 coz bila2 masa je aku akn dipanggil utk gantikan cikgu yg cuti bersalin:D

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

saya tidak arif


berjalan-jalan di blog adik tiyah ni. then jumpa ni. 
alamak.. f6 or dip?
im not sure which one is better.
i asked my friends n they said, dip is better. ye ke?
insyaAllah dik. it depends on ur result n course too. 
let this left behind. focus on ur SPM first
boleh fikir tapi jgn smpi ganggu study ye dik^^


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, March 24, 2011

im getting better

REDHA. yea. kena redha..Alhamdulillah..im getting better today even though sometimes sedikit kecewa. nak dijadikan cerita. di tempat kerja. semua parents budak-budak di taska ni tnya result. senang n tenang je aku jawab. 'Alhamdulillah 5A'. bersyukurlah puteri! ad org nak dpt 5A pun ssh..at least kau x ad C, D, E or FAIL!

petang menjelma, I got phone called from umi. 'akak, balik pkul brapa? umi nak pergi mkn durian dkt rumah unty miza'. 'umi! tunggu akak. nak juga..' about 7.15 aku balik n terus ke rumah neighbour aku.*ok..dh nk smpi part paling terharu. masa aku ambl result umi kat T'ganu. so, dh dpt jmp umi. nampak je umi, aku rs mcm nak nangis.


'akak, congratulation. im proud of u'.. korang! aku nak menangis je umi ckp mcm tu! tapi aku tahanlah..x macholah nangis dpn2! hehehe.. 'alaaa..5A je.', 'oklah tu..kira bagus apa' sgt terharu!!
lps solat maghrib tadi, umi bgi satu form utk di isi.

cikgu ganti je ye

korang kena tgk kepala terbalik. hahaha
actually, aku nak berhenti jdi cikgu taska. nak cri nwe experience lak. hehe. *sebenarnya x larat jga budak2. harap sgt aku dpt jdi cikgu ganti.

umi,
thaaaaanx a lot! u're really understnding mom. even though i didnt get the best for my result but u still happy with my result. thanx for the 'borang permohonan cikgu ganti':)

p/s: kwn aku ckp..mmglah senang aku nk dpt sbb umi kerja dkt jpwp putrajaya.;p

announcement: opah sruh aku pergi open interview dkt utp/uitm sri iskandar on 24 april:)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, March 23, 2011

bellatrix! love you^^


my schooool! SESERI. terubat sikit duka lara ni
Alhamdulillah.. di ranking yg ke 8 among SBP. TOP 10!
ni r impian satu batch. nak dptkan top 10 semula. 
naik sgt mendadak. tahun lps di ranking 22. tahun ni BELLATRIX dh tunaikan hajat cikgu2 semua terutama Bonda tercinta(pengetua sekolah)

x pe lah..ASIS still beat my school. lantak diorg. 
another impian kami.. nak beat TKC n SSP dah tercapai! 
Ya Allah..Alhamdulillah! bersyukur sgt2!
walaupun result aku teruk *xlah teruk mana..
aku je lebih2.hahaha!

MIRACLE really happen today:)
im happy n proud to be part of BELLATRIX!
TO INFINITY AND BEYOND!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

terharu

byk betul post aku hari ni! hehehe
saya sangat terharu
adik tiyah n pinky momma
thanx a lot!
adik tiyah, apakah? ap yg special dik? akak ni biasa2 je..

kak tulus sweeeet, u're so sweet:D sayaaaaaang akak sgt sgt!!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

belajar bersyukur JOM!

lepas baca note dari kawan aku, anis hayati aka yatt, Alhamdulillah.. tenang sikit jiwa ni. orang lain yg dpt result lbih teruk dri aku lagi sedih. at least aku dpt peluang nk msuk U. insyaAllah. amin..

thats rite Cha! kita semua ad journey masing2!

betul lah tu. Allah bagi ap yg kita perlu. maybe course yg aku nk n akn dpt dh ckup dgn result begini. aku kena doa byk2, buat solat hajat byk..insyaAllah. amin..

teacher mahadiah!!! huhuu..sgt2 terharu! saya akan rancang masa depan saya dan will workhard to achieve my dream!

aku kena pandang ke HADAPAN!
let bygone by bygone!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

kenapa dan mengapa

aku bersyukur dengan result spm tapi kenapa bila org tnya result mesti aku menangis!
aku x tau ap yg nak dikesali lagi. aku x tau kenapa nak menangis. semua org yg call tnya result or tnya di FB, mesti mengalir air mata ni

huhuuhuhu

p/s: dln seminggu ni maybe aku masih dlm berduka. menangis je keje rasanya walaupun bersyukur.
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

terima kasih semua.

perjuangan kena teruskan. hidup lagilah. aku baru je lepas fasa 1. ad byk lagi yg dtg lps ni. I need to workhard more n more aftr this. terima kasih result sbb sedarkan aku utk x jadi peMALAS nak study lps ni. hahaha. *saja nak happykan diri

mungkin bukan rezeki aku *ayat sama je.. walaupun result teruk tapi aku tetap bersyukur. ALHAMDULILLAH. sekurang-kurangnya x ad C, D, E or FAIL. cuma A je x cukup. x apa.

CONGRATULATION to all BELLATRIXIANS sbb kita dah dapat kalahkan ASIS n jadi best school kat wilayah*yeke? mcm x caye je. ni sekadar hint. x tau lagi yg sebenar benar. muka cikgu-cikgu semua mmg happy tadi. at least x delah teruk mana sekolah kita kan. kan kan kan.

saya punya berapa? nak kongsi ke? bolehlah. buat pengajaran utk diri saya dan bakal2 calon SPM. nampak x? *muka x tau malu tunjuk slip. kalau straight As x pe gak nak tunjuk:p..adoi! actually sgt terkejut SEJARAH dpt A+ sbb masa paper sejarah mmg x ad confident lgsg. objektif byk cincai. ad math saya B. lagi x percaya sbb setiap kali exam fail. at least ad peningkatan mendadak kan...

klik gmbr utk tumbesaran. saya mmg x malu nk share duka cita saya. terukkan? mcm mna nak minx pharmacy mcm ni. ni kan nak gie oversea. angan-angan je lah

from cikgu2 seseri!^^

bunga ni pun dri sekolah. pihak sekolah dh dpt byk duit sejak jdi sbt. beruntung batch ku

walaupun aku x dapat result yang gempak-gempak, aku tetap bersyukur. amin..

CONGRATULATION to my BFF
Nurul Hidayah Zainal (5A)
Nadia Fatehah bt Abu Bakar(8A)
Ashraful Nil bt Ahmad Musadad(6A)
Nur Aziatull bt Fadzil(9A)
Asma Nur Atirah(8A)
Nor Masrina Omar(7A)
Syazwan Sazali(5A)

Congratulation to all Bellatrixians yg dapat straight As for SPM n to all kawan-kawan saya:D
yang x dapat straight As pun..CONGRATULATION!

p/s: sedang memikir n pening kepala nak choose course ap.

pembetulan: still x dpt beat ASIS! geram betul!!! btw, cogratulation to SASER coz 174 studnts dpt straight As.


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

sorry umi, abah

bukan rezeki aku tahun ni agaknya
sorry umi n abah
i couldnt get the best for my result
sorry again. 
maybe tuhan nak bagi rezeki tahun lain. maybe akk x cukup lagi usaha dan doa
maybe ada hikmah disebalik semua ni.


im so SORRY

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, March 22, 2011



klik utk tumbesaran

cuak x cuak dgn result spm hei! 
sumpah cuak yg teramat sgt smpi aku x senang dduk!
dah penuh wall batch aku iaitu BELLATRIX Batch 0910
post from teacher Mahadiah n our very lovely headgirl, Iz
kata-kata iz sangat memberi harapan besar terhadap batch aku. apakah?

sabar je. aku serahkan semunya kpd ALLAH SWT. 



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

berikan hambamu yang terbaik

SELASA which is today = march 22nd - test jpj
RABU whis is tomorrow = march 23rd- result SPM

YA ALLAH, 
berikanlah hambamu ini kejayaan dalam ujian memandu JPJ dan juga memperolehi keputusan yang sangat CEMERLANG dalam SPM. 
berikanlah hambamu yang kerdil ini kejayaan dan kecemerlangan. segalanya terletak di tangamu
semoga kau limpahi segala rezeki dan nikmat kepada hambamu ini. amin..

p/s: cuakcuakcuak!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, March 21, 2011

terharu n apreciate sgt2!

muka ku terpampang bosar2 kat blog kak tulus~,~ nmpk segala jerawat di muka. hahaha





nak je letak satu entry ni tapi x muat.kena r crop2 sket. x pelah
sangat sangat terharu dgn kak tulus. bukan semua org yg kita nk knl boleh terima
lagi-lagi org mcm saya ni. suka borak-borak, sibuk tnya itu ini, sibuk2 nak tau mcm2
sometimes aku ni annoying sgt. smpikan ad org tu pernah ckp aku ni annoying sbb friendly sgt. 
ok.apa org nak ckp aku kisah. tapi betul kot kata kak tulus ni.
aku senang rapat ngn org walaupun bru knl:D hehehe
satu anugerah dari tuhan buat aku^^ amin..Alhamdulillah

thanx kak tulus coz sudi berkawan ngn saya yg sgt annoying ni:D hehehe

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, March 20, 2011

string orchestra


smk putrajaya prseint 11(1) orchestra from puteri nur aqiliah on Vimeo.


actually this vid dah berkurun lama. about 2 years ago. im was in form 4. x dapek nak join orchestra sbb dah msuk SESERI time ni~,~ this vid is a performance from orchestra Presint 11(1) for Majlis Anugerah Cemerlang WP Putrajaya . my school orchestra team:) skolah before masuk SESERI. dlu saya pun join orchestra. main violin. seriously, im super duper jealous bcoz x dpt join buat performnce. huhu.

p/s: ada lagi tau..tggu yea^^
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

couple



so sweet.
credit to tumblr:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

my first tutorial







atas permintaan beberapa orang rakan saya, video ni diupload utk dikongsi dengan semua bloggers:)
this is my first tutorial 
bukan nak jadi popular tapi
ni sukasuka:) hehehe..
sorry for the video's quality
it's ok as long as you undrstnd my tutorial
CHILL:)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

shafiza johari

shafiza johari, another entry for you^^
not me lukis doodle tu. hehe. I took it from tumblr r dear:) hehe. comelkan!
utk makluman semua, kami berdua ni bukan classmate or co-curi club mate 
memang x ad yg mate r. just schoolmate
tapikaaan. kami agak rapat masa sama-sama menaikkan sekolah SMK Putrajaya Presint 11(1). 
kan efi kan. hehe.miss you sgt2! bila mau jumpa ni ♥ ♥ 

budak comel ni suka makan lasagna. oohh yeah. aku pun! hehehe. pantang nmpk lasagna especially lasagna yang umi buat. gerenti licin!
kami pun dua-dua kuat makan. suka makan. suka sangat makan. suka sangat sangat makan. 
*apalah aku merepek ni*

efi, cantiklah u pki shawl. nnti kita shopping shawl sama-sama nak x? hehe.
RINDU KAMU KETAT-KETAT
dah lama x jumpakan. almost 2 years. ke dah 2 years? apa2 pun lebih setahun!
huhuhuuhuhuhu..


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

seorang lagi yang cari masalah dgn saya


actually, nie entry aku time aku form 4 dlu. ntah kenapa anonymous ni rajin sgt bukak entry aku yg dh berkurun lamanya.

lps tu tinggalkan commet mcm ap je. 

buat anonymous tu,
kucing awak bagus sgt ke? x heranlah kalau kucing awak tu bijak sgt smpi boleh buat folio endangered ecosystem ni. btw, saya tension buat NATANG ni sebab cikgu biology saya nak lain drpd lain. dia x nak yg sama je. ok. terimakasih comment blog sy^^

peace no war:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, March 19, 2011

saya manusia biasa



lihatlah yg dalam kotak tu. 
tu fakta salah ye. saya x cantik n vogue mana pun
x secomel heliza, x secantik hanis zalikha n fatin liyana, x seHOT Hana Tajima n x sevogue pinky momma:)
saya biasa je ok. saya x r pandai bergaya. baru nak belajar. sikit-sikit.
ok.dah.full stop
:)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)