Tuesday, February 1, 2011

zaman kanak-kanak

ingat lagi zaman kanak-kanak.
dah besar rupenya aku ni. masih x sedar diri dh tuaaa(muda lagilah!)
tome kecik-kecik dulu, aku suka main mak-mak. alaa.. mesti korang pernah main kan! sorg jadi mak, sorang lagi jdi anak. hahaha.. lwklah! habis semua teddy bear jadi anak aku dulu. dah main-main tu mesti buat sepahkan dan paling aku suka ialah BEDAK. main bedak smpi x igt dunia. konon-kononya nak jadikan salji lah. (yea r..mna mampu pergi negara salji nak merasa main snow). main bedak smpi kena KURUNG dlm toilet lah. takuuut. mmg aku x boleh lupa-__-" aku dulu mmg lasak. ad e aku nak buat. x pun aku pergi ambil TEPUNG kat dapur n campur ngan air. nak main masak-masak. pergi petik daun, ambil periuk umi, ambil senduk umi. ambil pasir. lps tu kena marah sebab main periuk belanga umi. tapikan..main mcm tu lagi best. seronok sangat smpi x igt dunia. dulu mana mampu nak beli barbie dolls yg mahal belaka tu. sekarang dh mampu lah tapi dh besar pnjg pula! kalau main mak-mak, aku akn buat rumah guna puzzle yg besar tu. n selimut jadi bumbung. thnx to abah sbb tolong buatkan kakak n una rumah yg besar guna puzzle tu^^

kalau dh boring main dlm rumah n buat sepah rumah, aku main kat luar. main basikal n lari2. main kejar2 ngan kwn2. kwn2 aku mostly boys time tu-__-" x pun main guli. lagi best kalau main sorok2. aku sorok dlm rumah terus. dh penat sgt2, aku gie peti sejuk rumah aku n ambl ais krim 20 sen yg umi buat sendiri. feveret aku time tu ice cream milo n oren:)

teringat n rindu zmn knk2 aku. kdg2 main smpi kena rotan ngan umi sbb nakal sgt. huhuhu.. aku teringat bnd alah nie semua bila aku main ngan budak2 kat taska. best main ngan diorg! dh lma giler x main ngn bdk2 kn.. seronok sgt!!!

nie r antaranya..





kalau diorg x de pun, aku main blocks tu2:p

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ok lg suruh teddy jadi ank2 hahahah...akak PAKSA ADIK2 jd anak..huhu diaorg slalu wat muka dipaksa rela utk main mak2

wawaZIBANG said...

Haha . Comel :)
Masa budak2 dulu sy tak suka maen mainan budak perempuan .
Paling extreme , buat pondok dkt atas pokok :) whoa, bestnya engat zaman jahiliah yg merupakan zaman tak kesah mandi ke tidak iaitu zaman comot . kehkeh ^^

khairunnisa ♥ said...

waa, diorang susun macam main domino ^__^

puterinuraqiliah said...

pinkymomma: hahaha.. adik baru sorg je yg besar, ssh nak sruh jdi ank. nnti x de sapa nk jdi ayh^^

wawa: kat my kampung ad pondok. atok buatkn. plg best pnjt pokok rambutan^^

kak nisa: aahh.. byk kali susun smpi boring dh nk main