Thursday, February 3, 2011

think positive

tengah hari tadi aku rs mcm x sedap bdn, kepala berat amat, mkn pun x selera, perut aku memulas-mulas, tekak dh strt sakit. adakah aku dah nk demam? yeaaa. aku nk tgkkn budak-budak tu pun dah x larat. brapa kali aku tertidur time jga budak2 tu. x larat sgt2. then kak suzy sruh aku baring kat baby room. nsb baik hari ni baby ad 2 org je n dua2 tgh tidur. lama gila aku tidur smpi r dkt pkul 6. bangun je aku rs mcm terhuyung hayang. mcm nak pitam. aku minx kak suzy blk awl n dia pun sruh aku blk. lagipun dah nk balik kg. barang x kms lagi. haaiiisshh. aku blk je tnpa bagi tau BIG BOSS. yeaaa..aku sgt BERANI n slumber. mwehehehe.. smpi rumah aku terus kms beg baju, mndi n solat asar. bdn aku dh mkin lemah. lemah n lemah. then, aku dpt msg yg berbunyi, 'if u want to go back or wht, inform me.dont do it!tq'.. dengan malasnya aku mmbaca msg tu trus aku delete. alaaa.. mls aku layan. lagipun dah byk kali aku kena blk lmbt. patutnya aku blk 6.40ptg tapi aku kena blk pkul 7.30mlm. dammnn.. so, ap slhnya aku blk awl kn. duuhhh.. whatever r..

aku dduk dlm kereta pun sakit-sakit bdn. huhuhuhu.. tapi aku fikir yg aku sihat walafiat. aku dah sihat! aku dh sihat!. hehehe.. betul-betul aku dh sihat walaupun still sakit kepala n x sedap bdn. at least dpt kurgkn kesakitan demam kn. for those people yg demam, korg fikir r positive. korg fikirlah yg korg tu x demam. gerenti sihat!!!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

8 comments:

wawaZIBANG said...

will be think positive laa , tapi kalau jiwa tak tenang jugak bagaimana ?
Hee :)

puterinuraqiliah said...

bykn berzikir:)
cri cara yg plg best utk tenangkn jiwa mcm mkn, dgr muzik, lari-lari, lompat-lompat..
sambil buat tue, fikirlah yg kita x sakit. sihat je.. hehehe.

wawaZIBANG said...

Hehe . lari-lari , comel :) I try . kehkeh

khairunnisa ♥ said...

asma okay tak?

Azza Firza said...

buat buat sihat* ngeee

khairunnisa ♥ said...

dear, sihat?

jeBateja said...

Den selalu fikir nak kaya....TAPI lom kaya2 lagik....ahakz

puterinuraqiliah said...

kak nisa: alhamdulillah. dah sihat sikit.
Azza firza: yup2:D
jaBateja: need to workhard;)