Wednesday, February 23, 2011

terujaaaaaaaaaa

time: 3.30 petang
place: taska (tmpt aku kerja)

tgh siapkan iffah, ustz yg ajr budak2 tu mengaji dah smpi. kelam kelibut aku ambil tudung n kms kat ats. turun bwh je, aku tercengang! kenapa kah? what? ustaz khalif bw kwn dia. kenapa dgn kawan dia? datang tolong ajar je..

jeng

jeng

jeng

kwn ustz tu HANDSOME n sgt menenangkan tgk muka dia. mata sepet, putih melepak, tinggi, bdn tough. ap lagi ek? kwn ustz tu study kat MESIR! waaaaaaaaaaaaaah *teruja terlebih*

time: 4.45 petang
ustaz n kwn dia dh hbs mengajar. okayh..aku gi hntr ank jiran sebelah balik rumah. masuk balik. bagi budak2 minum ptg n kak suzy sruh aku hntr ustz tu blk! huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! serious aku cepat2 ambil kunci. cuci mata jap^^ kat pintu taska tu, berhenti jap. aku sembang  n kak suzy sembang jap ngn kwn ustz tu. hehehe..serious aku teruja kot!

kwn ustz: pembantu ke? (tnya kat aku k)
aku: eeerrr..lbih kurg r.. part time je
kwn ustz: oohhh.. dh hbs blajar yea
aku: dah2..tgh tggu result spm r ni
kwn ustz: yg lagi sorg tu?
aku: sama r.
kwn ustz: skolah mna?(sambil buat muka..comelnya. mmg rezeki aku)
aku: sains seri puteri, kl..
kwn ustz: kat cybrjaya tu ke? (terang lagi bersuluh aku ckp KL~,~)
aku: x..x..x.. kat KL. nearer to PWTC
kwn ustz: aaaahhh..ok2. sbp r kn. trial hri tu ok?
aku: aaah..sbp. eerr..ok kot.teruk x teruk gak r
kwn ustz: insyaAllah ok..
aku: yea (angguk2 kepala)

time kat pagar, kwn ustz tu senyum kat aku! waaaahh..menggila aku. hahaha..siot r aku ni. menggatal sungguh. tapi x pe. rezeki aku dpt tgk org mcm dia.harap2 dpt husbnd mcm kwn ustz tu. pakej lengkap. ad ciri2 idaman aku kot!

Ya Allah, pertemukanlah jodohku yang baik2, bijak, loving, caring n respectful. paling penting yg sentiasa mengingati mu n mencintai ku kerana Mu Ya Allah. amin..

p/s: rezeki sy sgt byk hri ni. sy dpt tgk nikmat kurniaan Allah, dpt 2 pasang kasut n sardin puff. hehe. suka2!
p/s: kak nisa, pinky momma, asma, anis s. kak hana sakura, kak tulus sweet n semua bloggers.. doakan sy jmp jodoh yg sesuai.heheheheeh*muda lagi dh fikir psl jodoh!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

5 comments:

Dahlan said...

Oh. I know that feeling. Its is as if you met the most perfect person in life.

But, dia bunyi mcm orang yg baik.

Wah, nak jodoh pulak? Well, good luck then! :P

nur haifa said...

WAH,SAYE PUN TERUJA SANGAT.OH,BTW,MEMANG PERNAH JUMPE ORG MCMNI...MUKE BERSERI,ILMU TINNGI DAN BERHATI SUCI...POSTS NI INGATKAN SAYE PD SESEORANG,ANYWAY,NICE DAY ..LIQUD JAIYIDAT FIL YAUM..

puterinuraqiliah said...

dahlan: hehe.thnx!

nur haifa: ye!! suka sgt!

khairunnisa ♥ said...

aqiliah : kak nisa doakan aqiliah dapat jumpa jodoh yang baik baik.. amin. doakan kak nisa juga ^_^

puterinuraqiliah said...

kak nisa: amin.. okie dokie!!