Sunday, February 6, 2011

nyah's wedding

3 februari,
lps zohor terus pergi rumah tok chik. nak tolong family dia for kenduri khwn ank dia yg bernm Mahirah(nyah). serious pnt giler. aku teman nyah pergi beli bunga kat parit. pilih bunga pun lama gak. pening kepala aku nk pilih bunga sbb x byk choice, kne tolong gubah bunga, kne tolong isi telur dlm bekas, kne tolong kms2.. gubah bunga? yup2.. umi sruh aku, cik aju n mak lang gubah bunga. kitorg bertiga mmg x pakar bab2 gubah bunga. kitorg gubah je n alhamdulillah menjadi. fuuuhhh. mlm tu aku tidur situ. aku tolong pkikan inai n mask kat nyah. mlm tu juga aku brknln ngan kak wanie:) dia photographer utk wedding nyah rupenyaaa.. dia sgt friendly n cool^^ kitorg sembang mcm dh lma knl. seriously! btw, dia budak uitm gak rupenya in graphic design.. mmg aku ni muka knl bdk2 uitm agaknya.hahaha! 


4 februari,
pagi buto dh bgun. lps solat subuh, terus kne tolong buat mcm2. aku tolong siang ikan n buat bunga rampai. kak wanie pun kne tolong gak! kesian dia.. photographer pun kne tolong buat semua keje2 tu. pki gunting utk siang ikan. mmg aku nie x reti sgt nk siang ikan. msk n mkn je reti. kak wanie pun x reti rupa2nya smpi terlupa nak gunting ekor ikan tu. hbs siang ikan tu, tgn aku naik biji2 merah yg sgt gatal. aku allergic drh ikan ke? yea r.. kak wanie siang ikan smpi terpercik drh ikan tu. hahaha..! padahal aku pun ganas siang ikan. gatal sgt2..sabar je r. pastu kne mrh(x r mrh mna pun) dgn kak wanie sbb aku garu tgn aku yg gatal tu. padan muka=,= . kata kenduri khwin kan, kne r tolong:) bak kata KARAM SIGH WALIA, bersatu teguh, bercerai roboh. ad kena mengena ke? salah peribahasa r. bagai aur ngan tebing! baru betul. nyah nikah hari nie. lps asar dia n husbnd dia diijab kabul kn. before solat jumaat, ada majlis doa selamat sket. lepak-lepak jap, sembang ngan kak wanie, bergelak ketawa. rindu suasana mcm nie-__-" sgt rindu. before solat asar, kitorg semua dh gerak ke masjid. akad nikah nyah n husbnd(ayh ngah) diaadakan kat masjid seri iskandar. masuk je masjid tu, ad lagi sorg pengantin. buat serentak..cooool! cumil gilark nyah n ayh ngah! time akad nikah, aku dapat tolong kak wanie^^. kata nak belajar photography kn. kak wanie sudi ajr aku. mekacih daun keladi;) sejak tu r aku rs aku kamcing ngn kak wanie. berkepit ngan kak wanie je r. dia suka sgt kacau aku. suka cucuk pinggang aku=,=. tapi aku bls blk. disebabkan dia x de sense, aku pukul r dia. hehe. jahat sungguh aku. mlm tu, kitorg tgk bedtime stories beramai2(x r ramai sgt pun) n pasang papan arah. pergi pasang papan arah pkul 12 lbih kot. perrrghh..serious menakutkan!. yg pegi aku, ummul(makcik aku yg sebaya adk aku n adk kpd nyah), ayh japi(adik nyah), kak wanie n sepupu nyah. ayh japi sorg je lelaki n dia sorg je yg pasang. aku? ad gak tolong sket2.hehehe.. balik rumah, smbg tgk tv n aku pkikn kak wanie inai kat jari kelingking je. ap daaa..pki r semua jari. dlm pkul 2pagi barulah tidur. serious lewat giler! poning kpala eden nie haaaa


5 februari,
nyah n husbnd bersanding. aku woke up very early in the morning! pening kepala aku. aku tolong ap yg patut, gie mandi, tolong ene(adik nyah) sidai baju smpi kne gigit serangga. adoi! sakit kot. pkul 8 lebih aku bersiap. aku paksa ene, ummul n kak wanie bersiap skali. aku kne join khatam al-Quran=,=.. aku n ene je. mmg suka attack aku!redha je r. agak gugup time baca. cuak punya psl. agak lama smpi lenguh kaki aku. plg best nyah boleh sembg ngn aku. mmg muka x tau malu sungguh. khatam Quran hbs lmbt! nyah rushing nak gie make up kat kedai pengantin tu! nyah minx aku ikut dia skali. bila dah nk smpi satu simpang tu, nyah terlupa bw kasut, beg kertas n payung! dgn fitness aku yg makin lemah sbb mls nak training plus semput aku pun tgh teruk gak, aku gie berlari ambl brg2 tue semua. dah r kain aku ketat. mmg ngeri r! semput aku! malu gak berlari-lari. tapi apa aku kisah! nak cepat punya psl..!! nak air..yong gie belikn air^^ smpi sna, aku tolong kak wanie lagi:) baik hati sungguh dia bagi pinjm DSLR dia. sayang gilark sama dia! ayh ngah pun dh smpi n dia bersiap skali. about 1 lebih, baru balik rumah. tergopoh gapah nyah nk msuk bilik pengantin blk. aiyaaak! satu hari aku tolong kak wanie. seronok sgt! gie ikut dia photo shoot pengantin kat tmn mna ntah. dgn pki baju kurung moden yg ketat kainnya, aku gie semak-semak just nk ambl gmbr. hbs kain aku..x pe2..demi kak wanie. bueeek;p penat giler! seriously penat sgt2! dh r hri ni mkn ciput je. no appetite meeeeeiii. aku pulang ke kg semula about 9pm. sempatlah tolong sket. my migraine came again. aaarrggh! hate you. 


p/s: SELAMAT PENGANTIN BARU to nyah n ayh ngah:)


btw, wanna say THANK YOU to kak wanie for giving me the opportunity to help you to take the wedding's picture by using ur DSLR:) love you a lot:p






tema yg sgt cumil:)
nyah n ayh ngah slps diijab kabulkn


kak wanie

masing-masing sibuk buat kerja

aku! wee/..time nie tgh photo shoot

mkn beradab

baju aku kena ngn tema kn. hahaha!!!


maksdara n ank sdara. mereka sebaya
akad nikah

mmg ramai tetamu yg dtg

budak-budak pun turut membantu

penjaga bubur.hahha



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

khairunnisa ♥ said...

haha ^__^ assistant wedding terbaik :)

nisa ada gak tengok cte bedtime storie (^^, )" hoh, best giler bila semua cerita tu jadi kenyataan then ada yang jadi sebaliknya bila dia nak dapatkan ferrari..

berpeluang juga ye dapat amik gambar guna DSLR =.=" tadi attend wed sepupu.. sungguh meletihkan :')

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
puterinuraqiliah said...

kak nisa: wedding mmg meletihkan. pnat giler bdn! hehehe. best sgt2 kak dpt tolong photographer tu:D

Dahlan said...

Wow. Not bad, ramai jugak yg datang utk wedding nih. Bubur pown ade? Hmm, tu favourite ak tuwh. Anyway, saw your pictures on FB. It was pretty good. Your good at posing, i guess?

P.S - We need to talk. Something important.